20/04/2024

Ήττα για τον Γ. Σωτηρόπουλο στο UFC on FX 6

Δεν τα κατάφερε χτες το βράδυ ο Γιώργος Σωτηρόπουλος στην επιστροφή του στο οκτάγωνο αφού έχασε στον 3ο γύρο, με άσχημο νοκ άουτ, από τον αντίπαλό του προπονητή στο μαχητικό reality «TUF: The Smashes», Ross Pearson.

 

Πριν την μάχη, η ανάλυση ήταν εύκολη. Ο Γιώργος, εξαιρετικός στο BJJ, υστερούσε στην όρθια μάχη και έπρεπε πάση θυσία να πάει το παιχνίδι στο έδαφος για να κερδίσει. Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή κι όλας φάνηκε πόσο δύσκολο έργο ήταν αυτό. Ο Peason σχεδόν τον έβγαλε νοκ άουτ  στο πρώτο λεπτό με εξαιρετικά χτυπήματα, κυρίως με το αριστερό hook του, με τον Σωτηρόπουλο να παλεύει να αμυνθεί. Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε ξανά και ξανά, μέχρι που στον τρίτο γύρο ακόμη ένα χτύπημα με το αριστερό χέρι έληξε την μάχη.

 

Η μόνη στιγμή που φάνηκε απειλητικώς ο Ελληνοαυστραλός μαχητής ήταν στο τέλος του πρώτου γύρου όταν κατάφερε ένα takedown, πήρε την πλάτη του αντιπάλου του και προσπάθησε να κλειδώσει είτε ένα rear naked choke είτε κάποιο neck crank αλλά τους διέκοψε η λήξη του γύρου.

 

Με αυτή την ήττα ο Σωτηρόπουλος φτάνει τις 3 σερί στο UFC, αριθμός που συνήθως σηματοδοτεί την αποχώρηση από τη διοργάνωση, όμως δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα τον κόψει ο Dana White τόσο εύκολα με δεδομένο ότι πριν από αυτές τις ήττες είχε ένα εκπληκτικό σερί 7 νικών στο UFC.  Να σημειώσουμε εδώ και την κατηγορία του Ross Pearson ότι,εν μέσω των γυρισμάτων του TUF ο Σωτηρόπουλος τσακώθηκε με τον boxing προπονητή του Βρετανού για κάποιες δηλώσεις στο Twitter, με τον δεύτερο να τον βγάζει νοκ άουτ! Γεγονός που αν ισχύει μπορεί να δυσκόλεψε εξαιρετικά την προετοιμασία του.

 

Κακές προθέσεις

 

Στην ίδια κάρτα, συγκρούστηκαν δύο από τους πιο επιθετικούς μαχητές του UFC. Ο Κουβανός Hector Lombard κέρδισε με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο τον Βραζιλιάνο Palhares σε μία μάχη με εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού και οι δύο τους θεωρούνται εντυπωσιακοί μαχητές. Ο Lombard δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή από το εξαιρετικό grappling του δεύτερου ενώ μετά την απογοητευτική του πρώτη εμφάνιση στο UFC, μας έδειξε αυτή τη φορά τον παλιό καλό επιθετικό μαχητή με τα χέρια δυναμίτες.

 

Οι νέοι Ultimate Fighters

 

Πολύ καλοί ήταν και οι τελικοί του reality, με τον Αυστραλό Robert Whitaker να δείχνει το ταλέντο του κερδίζοντας όμορφα τον σκληροτράχηλο Βρετανό Brad Scott στον τελικό του Welterweight τουρνουά. Επίσης, ο Βορειοϊρλανδός Norman Parke κέρδισε εξίσου καθαρά τον Άγγλο Colin Fletcher στον lightweight τελικό.  Οι δύο νικητές κέρδισαν ένα πολυετές συμβόλαιο με το UFC.

 

Νέο UFC σήμερα το βράδυ

 

Μην ξεχνάτε ότι σήμερα το βράδυ (04.00 ξημερώματα Κυριακής για εμάς) το sport24.gr θα μεταδόσει ζωντανά και τους τελικούς του Αμερικάνικου TUF με main event τον Roy Nelson ενάντια στον Matt Mitrione.

 

Αποτελέσματα:

 

O Ross Pearson κέρδισε τον Georges Sotiropoulos με TKO

O Robert Whittaker κέρδισε τον Brad Scott με ομόφωνη απόφαση – «TUF: Smashes» welterweight τελικός

O Norman Clarke κέρδισε τον Colin Fletcher με ομόφωνη απόφαση (30-27, 30-27, 29-28) – «TUF: Smashes» lightweight τελικός

O Hector Lombard κέρδισε τον Rousimar Palhares μεTKO

O Chad Mendes κέρδισε τον Yaotzin Meza με knockout

O Joey Beltran κέρδισε τον Igor Pokrajac με ομόφωνη απόφαση

O Mike Pierce κέρδισε τονSeth Baczynski με ομόφωνη απόφαση

O Ben Alloway κέρδισε τον Manuel Rodriguez με knockout

O Mike Wilkinson κέρδισε τον Brendan Loughnane με ομόφωνη απόφαση

O Cody Donovan κέρδισε τον. Nick Penner με TKO (strikes)