02/05/2024

Έτοιμος να εντυπωσιάσει ξανά ο Αλέξης Σαββίδης στο CFO 2

Ένας από τους πιο ταλαντούχος μαχητές της γενιάς του, ο Αλέξης Σαββίδη από τους Λέοντες Ασπρόπυργου, θα ριχτεί στη μάχη αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο CFO MMA 2 προσπαθώντας να επαναλάβει (ή και να ξεπεράσει) τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε στο τουρνουά του πρώτου CFO όπου έφτασε στον τελικό χάνοντας μόνο από τον Τόνυ Χριστοδούλου. Ειδικά η μάχη του με τον Χρίστο Πλασάρη ήταν ίσως η καλύτερη εκείνου του event.

Το fightsports.gr μίλησε με τον ανερχόμενο μαχητή για τη νέα πρόκληση:

Αλέξη αύριο παίζεις στο CFO 2, Σε τί κατάσταση είσαι και πως πήγε η προετοιμασία;

H προετοιμασία μου πήγε πάρα πολύ καλά και είμαι σε άριστη κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που με κάλεσαν να παίξω για άλλη μία φορά στην πολύ δυνατή αυτή διοργάνωση.

 

Σου έτυχε αλλαγή του αντιπάλου μόλις λίγες μέρες πριν λόγω τραυματισμού. Σε αποσυντόνισε καθόλου αυτό; Γενικά σε επηρέασε καθόλου.

Λίγο-πολύ ετοιμαζόμουν για Παυλίδη πυρετωδώς αλλά δεν πειράζει, όλα καλα. Δεν με πειράζει γιατί έχουν και οι δύο το ίδιο στυλ μαχητή.

 

Αν θέσουμε εκτός ανταγωνισμού τον Τόνυ Χριστοδούλου, η κατηγορία των 70 κιλών είναι αρκετά ανοιχτή στις ΜΜΑ. Με ποιους αντιπάλους θα ήθελες να παίξεις εσύ και ποιους ξεχωρίζεις γενικά;

Υπάρχουν πολλοί καλοί μαχητές σε αυτήν την κατηγορία, ένας από αυτούς κατά τη γνώμη μου ήταν ο Παυλίδης που δεν μπορεί να συμμετάσχει. Πιστεύω πως όλοι έχουν πιθανότητες να κερδίσουν γι’ αυτό δεν υποτιμάω κανέναν.

 

Γενικά στο παιχνίδι σου δείχνεις μία άνεση στο να παίζεις από την πλάτη σου, κυνηγάς και πολλές υποταγές , σου αρέσει γενικά να παίζεις έτσι; ή μήπως προτιμάς την όρθια μάχη; Γενικά πως θα περιέγραφες το στυλ σου;

Το στυλ μου είναι βασικά ανάλογα με τι στυλ έχει ο αντίπαλος. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι στο στυλ του αντιπάλου και έτσι αν δω ότι υστερώ σε κάποιο σημείο τον πάω εκεί που είμαι δυνατός εγώ. Γενικά όμως το δυνατό μου σημείο είναι το έδαφος. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό που προετοιμαζόμουν για Παυλίδη, δούλεψα σκληρά το όρθιο μου παιχνίδι και πιστεύω ότι βελτιώθηκα αρκετά σε αυτό το στυλ.

Είσαι νεαρός ηλικιακά και φαίνεται να έχεις πολλά περιθώρια ακόμη. Τι καινούριο να περιμένουμε να δούμε από εσένα στο CFO; 

Όπως είπα και πριν έχω δουλέψει πολύ το όρθιο μου παιχνίδι αν είναι να δείξω κάτι καινούριο θα είναι αυτό. Βέβαια αν το παιχνίδι πάει στο έδαφος, που είναι πολύ πιθανό, εκεί θα δείτε τι θα γίνει…

Το κλείσιμο δικό σου!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Λέοντες και συγκεκριμένα τον δάσκαλό μου που με έχει βοηθήσει απίστευτα σε όλη μου την πορεία έως τώρα. Επίσης, την μεγάλη σχολή Gracie Barra που με βοήθησαν να ανεβάσω το επίπεδο μου σαν μαχητής και φυσικά την διοργάνωση που μου δίνει για δεύτερη φορά την ευκαιρία να παίξω εκεί.