03/05/2024

Έμεινε παράλυτος σε ΜΜΑ αγώνα!

Τρομερά άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον μουσικό  και παραγωγό Steve Watts.


Ο Αμερικάνος συμμετείχε σε ένα ερασιτεχνικό αγώνα ΜΜΑ όταν ο αντίπαλος του τον έπιασε σε ένα όρθιο headlock σαν γκιλοτίνα που τον ανάγκασε να κάνει ρίψη για να ξεφύγει. Όταν όμως έπεσε στο έδαφος, φαίνεται ότι χτύπησε το κεφάλι του αρκετά άσχημα ώστε να κάνει ζημιά στον σπόνδυλο V-4 και κατά συνέπεια στην σπονδυλική του στήλη. Η διοργάνωση δεν είχε ασθενοφόρο στον χώρο ούτε γιατρό  παρόντα και πέρασαν τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να έρθει ένα ασθενοφόρο από το νοσοκομείο.

Αποτέλεσμα; Ο Watts είναι πια παράλυτος από τον λαιμό και κάτω…

paralysed

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια τραγικά αποτελέσματα μετά από συνδυασμό γκιλοτίνας και ρίψης.

Το 2009 ο Zach Kirk  πήγε για ένα takedown σε ένα ακόμη ερασιτεχνικό show και ο αντίπαλος τον έπιασε σε μια γκιλοτίνα. Όταν έπεσαν στο έδαφος, ένας σπόνδυλος του έγινε κομμάτια, τα οποία χώθηκαν μέσα στην σπονδυλική του στήλη και δεν ξαναπερπάτησε ποτέ από τότε.

Το 2010 ο Braulio Estima έμεινε προσωρινά παράλυτος καθώς έμπαινε για ένα single leg takedown.

Το ίδιος έτος ο Franco Lescano έκανε προπόνηση στην Αργεντινή για το ΜΜΑ ντεμπούτο του και καθώς πήγε για ένα takedown πιάστηκε ο λαιμός του σε γκιλοτίνα. Ο τραυματισμός τον άφησε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω 21 Μέρες μετά έφυγε από την ζωή.

Στις 14 Μαΐου του 2012 ο Devin Johnson έπαθε σοβαρή ζημιά στην σπονδυλική του στήλη κατά την προπόνησή του για τον τελευταίο ερασιτεχνικό αγώνα του πριν γίνει επαγγελματίας. Δεν θα ξαναγωνιστεί ποτέ στο κλουβί αλλά παλεύει να ανακτήσει όσο περισσότερες λειτουργίες μπορεί.

Είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δύο κινήσεις και τους τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη ή τον αυχένα για να απαιτεί περισσότερη προσοχή, αλλά μιλάμε για ίσως την πιο διαδεδομένη υποταγή στις ΜΜΑ, τουλάχιστον, και περιστατικά που δεν έχουν γίνει ποτέ στο UFC ή σε άλλη μεγάλη διοργάνωση από όσο ξέρουμε.

Η συχνότητα των καταστροφικών τραυματισμών στις ΜΜΑ είναι μικρότερη από πολλές άλλες δραστηριότητες, ανάμεσά τους και το cheerleading. Παρόλα αυτά, τέτοιοι τραυματισμοί είναι πιθανοί και όταν έχουμε επαναλαμβανόμενα περιστατικά χρειαζόμαστε σίγουρα περισσότερη προσοχή.