03/05/2024

Έκλεισε το Woodley vs «Wonderboy» για το 205!

ekptosiΟ Tyrone Woodley κέρδισε τον τίτλο της Middleweight κατηγορίας με εντυπωσιακό τρόπο, βγάζοντας ΚΟ τον πρώην πρωταθλητή Robbie Lawler αλλά δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει την εκτίμηση του ΜΜΑ κοινού, ειδικά όταν ζήτησε για πρώτη υπεράσπιση αντίπαλο τον GSP ή τον Nick Diaz (και οι δύο τους έχουν να αγωνιστούν χρόνια) και όχι τον νούμερο 1 διεκδικητή Stephen «Wonderboy» Thopson.

https://www.youtube.com/watch?v=4SRRN_UcOHw

Τελικά, με τον GSP να μην τα έχει βρει ακόμη με το UFC και τον Diaz να μην θέλει να πληρώσει την αθλητική επιτροπή για να πάρει πίσω την άδεια του, το UFC έκλεισε το ματς με τον Thompson για το 205 της Νέας Υόρκης!

Ενώ ο Woodley έρχεται από την δυνατή νίκη επί του Lawler ως έκπληξη, ο Thompson εντυπωσιάζει εδώ και καιρό, ειδικά με το εξαιρετικό του striking. Οι τρεις τελευταίες νίκες του είναι με τους Ellenberger, Hendricks και Macdonald, όλοι μεγάλα ονόματα που έχασαν καθαρά από τον Wonderboy, οι δύο πρώτοι μάλιστα με ΚΟ!

Ως πρόβλεψη μοιράζομαι την κυριαρχούσα στο κοινό άποψη (νομίζω) ότι το φαβορί είναι ο Thompson! Αλλά κανείς δεν περίμενε τον Woodley να κερδίσει τον Lawler οπότε δεν είναι και σίγουρο πράγμα. Να δούμε παλαιστικά αν θα καταφέρει να τον σταματήσει γιατί στο όρθιο είναι εξαιρετικός.

Μέχρι στιγμής η κάρτα για το πρώτο UFC event στην Νέα Υόρκη, ακούγεται ότι θα είναι η εξής:

The card to date, although unofficial, is believed to now include:
•Tyron Woodley vs. Stephen Thompson
•Chris Weidman vs. Yoel Romero
•Donald Cerrone vs. Kelvin Gastelum
•Tim Kennedy vs. Rashad Evans
•Frankie Edgar vs. Jeremy Stephens
•Thiago Alves vs. Al Iaquinta
•Liz Carmouche vs. Katlyn Chookagian
•Gian Villante vs. Marcos Rogério de Lima

Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ίσως την πιο δυνατή κάρτα της χρονιάς από την κορυφή ως τα «νύχια» και υπάρχει περίπτωση να χωράει άλλο ένα ματς στην κορυφή με την κουβέντα να γίνεται γύρω από το Alvarez vs McGregor για την Lightweight ζώνη. Ακόμη όμως δεν έχουν συμφωνήσει.

katsinopoulos-768x230