24/04/2024

«Έκλεισε» το μεγάλο-γυναικείο event για το UFC!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

Ο πρώτος γυναικείος αγώνας στην ιστορία του UFC απέκτησε και επίσημα ημερομηνία. Θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στο UFC 157 όταν η Ronda Rousey θα αντιμετωπίσει την Liz Carmouche για το main event της βραδιάς.

Η Ronda Rousey η οποία είναι η πρώτη πρωταθλήτρια της γυναικείας κατηγορίας, χωρίς όμως να έχει δώσει κάποιον αγώνα στο UFC, έχει ρεκόρ 6-0 και όλες τις οι νίκες έχουν έρθει με armbar στον πρώτο γύρο.

Η Carmouche έχει ρεκόρ 7-2 και θα έρθει σε αυτόν τον αγώνα με ένα σερί δύο συνεχόμενων νικών η μία με νοκ άουτ ενώ η δεύτερη με λαβή. Όπως είπε ο Dana White υπήρχαν πολύ λίγες άλλες επιλογές για την αντίπαλο της Rousey.

Αν και όλοι περίμεναν ότι ως πρώτο αγώνα στην γυναικεία κατηγορία θα είχαμε την Ronda Rousey εναντίον της  Cris Cyborg τελικά αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Ο White όμως υποσχέθηκε ότι αν η Rousey νικήσει στον αγώνα με την Carmouche τότε θα πραγματοποιηθεί.

«Αυτός ήταν προφανώς ο αγώνας που θα θέλαμε να κάνουμε στα 135. » είπε ο White. «Δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας θα συμβεί και πιστεύω πραγματικά ότι η επόμενη μάχη θα είναι με  την Cyborg .»

Νωρίτερα η Cyborg δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να κατέβει στα 135 και να αντιμετωπίσει την Rousey αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Τέλος η Rousey προειδοποίησε την Cyborg και όλες τις άλλες. «Πρόκειται να συμβεί τελικά επιτέλους. Δεν μπορώ να κάνω αυτά τα κορίτσια να παίξουν μαζί μου, όταν το θέλω εγώ.  Άρχισα να σέβομαι πολύ την Liz. Είναι η μόνη που πραγματικά ήρθε και είπε ότι ήθελε να παίξει μαζί μου τώρα. Αυτό λέει πολλά πράγματα για αυτήν. Όταν τα άλλα κορίτσια έρθουν και πραγματικά θέλουν να με αντιμετωπίσουν ξέρουν πού είμαι. «