19/05/2024

Άγγελος Ζαμπακίκας: Θέλω έναν αγώνα στην Ελλάδα

Ο Άγγελος Ζαμπακίκας είναι ένας από τους άξιους εκπρόσωπους μας στις ΜΜΑ  του εξωτερικού. Ο ίδιος μιλάει στο Fightsports.gr για την επιθυμία του να πάρει έναν αγώνα στα πάτρια εδάφη, τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει στην καριέρα του, το ατύχημα του αδερφού του,  αλλά και το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει αθλητές της κατηγορίας του, όπως ο Νικολακόπουλος και ο Πλασάρης. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Άγγελε έχεις να παίξεις περίπου ένα χρόνο. Πότε θα μπεις ξανά στο κλουβί;

«Θα ξαναμπώ στο κλουβί όταν θα είμαι έτοιμος πάλι, ελπίζω να είναι σύντομα αυτό».

Έχεις ένα καλό ρεκόρ στις ΜΜΑ με 10 νίκες και τρεις ήττες. Σου έχουν κάνει πρόταση για κάποιον αγώνα στην Ελλάδα; Θα σε ενδιέφερε να αγωνιστείς στην χώρα σου;

«Όχι δεν έχω δεχθεί καμία πρόταση από τις Ελληνικές διοργανώσεις, κάτι που θα ήθελα κιόλας. Όχι μόνο με ενδιαφέρει αλλά θα κάνω μια καινούρια αρχή τώρα, πιστεύω ότι η αλλαγή του κλίματος θα μου κάνει καλό». 

Οι ΜΜΑ ανεβαίνουν στην Ελλάδα και πρόσφατα είχαμε και συμμετοχή Έλληνα στο UFC. Εσύ σαν Έλληνας μαχητής θεωρείς πως υπάρχουν αθλητές που μπορούν να σταθούν σε μεγάλα promotion στο εξωτερικό;

«Πιστεύω πως ο καθένας μας μπορεί να καταφέρει τα όνειρα του, αρκεί να μην σταματήσει να πιστεύει σε αυτά, αλλά και να μην σταματήσει να προσπαθεί για να τα εκπληρώσει».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισες στο άθλημα;

«Η απώλεια του αδερφού μου στην προπόνηση».

Που θεωρείς ότι υπερτερούν οι Γερμανοί μαχητές σε σχέση με τους Έλληνες;

«Οι Γερμανοί αθλητές πιστεύω πως έχουν μια καλύτερη βάση στο έδαφος».

Είναι και ο αδερφός σου ο Θανάσης αθλητής. Είστε οικογένεια που ασχολείται γενικά με τις πολεμικές τέχνες;

«Ο αδερφός μου ήταν η αιτία που εγώ ασχολήθηκα με τις ΜΜΑ, είναι μεγάλος αθλητής. Όλα άρχισαν όταν ο αδερφός μου έκανε TAE-KWON-DO και ένας φίλος του KARATE, μαλώναμε συχνά για το τι ήταν καλύτερο και μια μέρα συναντήθηκαν να παίξουν PS2 και ο φίλος του είχε τότε το PRIDE FC (έχει αγοραστεί από την UFC), το είδε ο αδερφός μου και εξεπλάγην.

Από τότε άρχισε να ψάχνει και να προπονείται για να μάθει τις λαβές και διάφορες άλλες τεχνικές που υπήρχαν , έτσι λοιπόν μπήκα κι εγώ στο παιχνίδι, ως βοηθός του αδερφού μου, για να  μάθει. Έτσι καταλήξαμε να μάθουμε με τα τότε δεδομένα πολύ καλό BJJ. Το 2008 μπήκε ο αδερφός μου στρατό, πέρασε στους αλεξιπτωτιστές αλλά τραυματίστηκε και έτσι είπε να πάρει αναβολή, την ίδια κιόλας χρόνια μπήκα και εγώ (Νοέμβριο), έτσι πέρασαν οι μήνες και τον Ιούλιο του 2009 είχε ένα τροχαίο ατύχημα με μηχανή.

Διαλύθηκαν 3 σπονδυλοι και άλλοι 2 έσπασαν, τραυματίστηκε  ένα σημείο του νωτιαίου μυελού. Οι περισσότεροι του είπαν ότι θα μείνει στο καροτσάκι, αλλά αυτός σηκώθηκε σαν μεγάλος αθλητής. Όχι δεν ήμαστε τέτοια οικογένεια, αλλά έχω μια ξαδέρφη που τα πηγαίνει πολύ καλά σε άλλο άθλημα, την άρση βαρών. Την Κωνσταντίνα Μπεντέλη».

Στην κατηγορία σου έχουμε δύο πολύ καλούς αθλητές στην Ελλάδα τον Νικολακόπουλο και τον Πλασάρη. Αν σου γινόταν πρόταση θα έπαιζες με τους κορυφαίους εδώ;

«Δεν θα ήθελα να αρχίσω με τους καλύτερους, προτιμώ να κάνω μια σταθερή και καλή αρχή στην Ελλάδα».