Ο Charles Oliveira επέστρεψε στη Βραζιλία και στο UFC 261 με εκκωφαντικό τρόπο, υποτάσσοντας τον Mateusz Gamrot στον δεύτερο γύρο της main event αναμέτρησης με μια σπάνια τεχνική υποταγής – face crank, που θύμισε τη γνώριμη μαεστρία του Βραζιλιάνου στο έδαφος. Το φινάλε ήρθε στο 2:48 του γύρου, σηματοδοτώντας άλλη μία νίκη μέσω υποταγής για τον πρώην πρωταθλητή της lightweight κατηγορίας.
Από την αρχή του αγώνα, ο Oliveira επέδειξε σταθερή πίεση και αυτοπεποίθηση στο striking, χωρίς να φοβάται την πάλη του Gamrot. Ο Πολωνός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για πτώσεις, αλλά ο Oliveira όχι μόνο τις εξουδετέρωνε, αλλά και τις μετέτρεπε σε ευκαιρίες για submission απειλές. Μετά από μια ανταλλαγή στο έδαφος στον δεύτερο γύρο, ο Oliveira κατάφερε να πάρει την πλάτη του Gamrot και να κλειδώσει ένα rear-naked choke, το οποίο εξελίχθηκε σε face crank, προκαλώντας άμεση υποταγή.
Η νίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Oliveira, καθώς επανέρχεται μετά από ήττα με νοκ άουτ και το κάνει μπροστά στο βραζιλιάνικο κοινό του, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως παραμένει υπολογίσιμη δύναμη στη lightweight κατηγορία. Μετά τον αγώνα, κάλεσε ανοιχτά τον Max Holloway για έναν αγώνα τίτλου “BMF”, δείχνοντας πως έχει το βλέμμα του στραμμένο σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις.
Η επιτυχία αυτή ενισχύει τη φήμη του Oliveira ως ενός από τους πιο επικίνδυνους grapplers στην ιστορία του UFC, με ρεκόρ υποταγών που δύσκολα θα φτάσει άλλος αθλητής στο προσεχές μέλλον.
@jakecarey.roofs Back on top 😤 Charles “Do Bronx” Oliveira submits Gamrot with a nasty rear-naked choke 🇧🇷🔥 #CharlesOliveira #DoBronx #UFCRio #MMA #SubmissionKing ♬ som original – P3DR9

