15/05/2024

Φλωριάν Μάρκου:Είχα πρόβλημα με ένα μεγάλο καβγά κι αναγκάστηκα να φύγω!

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε στο Gazzeta.gr ο Φλωριάν Μάρκου σε συνέντευξη που παραχώρησε καθώς αποκάλυψε γιατί μπήκε στην φυλακή, τι τον κράτησε στα πόδια του και τι θα κάνει από εδώ και πέρα.

«Το 2011 είχα ένα πρόβλημα, ένα μεγάλο καβγά, έναν πολύ μεγάλο καβγά. Αναγκάστηκα να φύγω, είχα καταλάβει το λάθος μου αλλά έπρεπε να μην μείνω άλλο στην Ελλάδα. Πήγα αρχικά για λίγο στην Ολλανδία και μετά στην Αυστρία, όπου και έμεινα για μεγάλο διάστημα. Εκεί έπαιξα με αντιπάλους που έδερνα για πλάκα. Μετά ακολούθησε κι ο παγκόσμιος τίτλος WKU στη Γερμανία. Μία μέρα πριν από έναν αγώνα μου στο Λιντς, ήρθαν σπίτι μου οι αστυνομικοί και με συνέλαβαν για να έρθω να δικαστώ στην Ελλάδα.

Κανονικά θα έμενα μέσα άλλα 3-4 χρόνια. Μετάνιωσα για ό,τι έκανα, έφταιγα, δεν λέω το αντίθετο. Ποτέ δεν το είπα αυτό, ούτε στον εαυτό μου. Όμως η απόφαση ήταν υπερβολική, έτσι ύστερα από 4,5 μήνες κράτησης στην Αυστρία, έμεινα στις ελληνικές φυλακές άλλους 13 μήνες. Αρχικά πήγα στα Διαβατά, μετά στη Λάρισα και από εκεί συνέχεια είχαν τα Γρεβενά, απ’ όπου και αποφυλακίστηκα πριν λίγες μέρες.

Όλοι οι συγκρατούμενοί μου ήξεραν ότι είμαι αθλητής. Είναι μέσα άτομα 23 χρόνια και είναι, να ξέρετε, πολύ καλά παιδιά. Όλοι μου μιλούσαν εμένα, οι συμπατριώτες μου ένιωθαν υπερήφανοι που ανέβαζα ψηλά την αλβανική σημαία ύστερα από τις νίκες μου.

Έχω έναν αγώνα στην Ελλάδα, στο No Limits και μετά θα φύγω στο εξωτερικό. Μόνο για μποξ θα συζητήσω. Η πυγμαχία είναι αυτό που θέλω να κάνω από δω και πέρα. Πρώτα θα πάω Γερμανία και σίγουρα Αμερική».