19/05/2024

Το Metamoris επιτρέπει στον Sonnen να πάρει ότι ουσία θέλει!

Μετά τα δύο πρόσφατα θετικά αντιντόπινγκ τεστ του Chael Sonnen που τον οδήγησαν στην απόσυρση από τις ΜΜΑ αλλά και την διακοπή των επαγγελματικών του σχέσεων σαν σχολιαστής με το UFC και το FOX πολλοί έθεσαν το ερώτημα αν το METAMORIS, το πολύ δυνατό grappling event, θα συνέχιζε με τα σχέδιά του να βάλει στο 4ο event τον Sonnen σε αγώνα με τον Galvao. Τις απαντήσεις τις έδωσε ο πρόεδρος του METAMORIS, Ralek Gracie, που ουσιαστικά είπε ότι ο Sonnen μπορεί να πάρει ότι θέλει γιατί οι ίδιοι δεν ελέγχουν κανέναν αθλητή για απαγορευμένες ουσίες… Δείτε την απάντηση αναλυτικά:

«Δεν θα βγάλουμε τον Sonnen από την κάρτα του Metamoris 4 στις 9 Αυγούστου. Γιατί όχι; Γιατί για την ώρα δεν ελέγχουμε για αναβολικά και δεν είμαστε ένα MMA promotion. To Metamoris είναι ένα Grappling event με διαφορετικούς κανόνες και απαιτούμε το δικό μας σετ από κανονισμούς για όλες τις πλευρές των συμμετεχόντων. Μας απασχολεί το θέμα των αναβολικών γενικά αλλά έχουμε πολύ έρευνα ακόμη να κάνουμε πριν ορίσουμε την στάση μας. Λόγω της ασάφειας που επικρατεί στον έλεγχο των αναβολικών , παίρνουμε τον χρόνο μας για να βρούμε την καλύτερη προσέγγιση για την οργάνωσή μας. Τέλος, για τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το επίπεδο του αντιπάλου του Sonnen (σ.σ. Andre Galvao) στο Metamoris 4, η χρήση οποιαδήποτε ουσίας δεν πρόκειται να του δώσει κανένα πλεονέκτημα. Ο Chael είναι παγκόσμιας κλάσης παλαιστής και ΜΜΑ μαχητής και η συμμετοχή του είναι ένας ωραίος τρόπος για τους οπαδούς μας να δουν κάτι που δεν βλέπουν συνήθως».

Παρότι έχει ένα δίκιο ότι υπάρχουν ακόμη ασάφειες σε κάποια θέματα γύρω από τις απαγορευμένες ουσίες κυρίως όσ0ν αφορά την ιατρική τεστοστερόνη, η γενίκευση που κάνει μοιάζει πιο πολύ με δικαιολογία παρά με σοβαρό λόγο να μην ελέγχουν…