02/05/2024

Το Gods of War 5 στον αγώνα ενάντια στη βία κατά γυναικών

Ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά γυναικών στέλνει με το δικό της, εναλλακτικό τρόπο η φετινή αγωνιστική συνάντηση του Gods of War, η επιτυχημένη διοργάνωση μαχητικών αθλημάτων που πραγματοποιείται εφέτος για πέμπτη χρονιά, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, στο κλειστό αθλητικό κέντρο Δαϊς στο Μαρούσι.

Υιοθετώντας το βασικό σύνθημα της εκστρατείας για την καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ» που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η διοργάνωση θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους δικούς της φίλους αλλά και να κινητοποιήσει γυναίκες-θύματα βίας ώστε να ζητήσουν βοήθεια.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί πραγματική μάστιγα της κοινωνίας. Σήμερα, όλο και συχνότερα, οι γυναίκες αναζητούν βοήθεια και το πρώτο βήμα είναι οι υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής, όπως η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η Γραμμή SOS 15900 δέχεται καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις από κακοποιημένες γυναίκες που ζητούν βοήθεια από τους ειδικούς συμβούλους.

Κόντρα, λοιπόν, στα στερεότυπα που ταυτίζουν τις πολεμικές τέχνες με τη βία, το φετινό Gods of War θέλει να αναδείξει ότι τα μαχητικά αθλήματα μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Συντελούν στην υγεία του σώματος, της ψυχής και του μυαλού, καθώς γυμνάζουν, διδάσκουν την πειθαρχία και τον αυτοέλεγχο και ενισχύουν την αυτοεκτίμηση. Είναι αποδεδειγμένο ότι η αυτοεκτίμηση και η πίστη στον εαυτό μας και τις δυνάμεις που διαθέτει κάθε άνθρωπος αποτελούν βασικά ‘όπλα’ κατά της βίας. Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον για τα μαχητικά αθλήματα.

Υπογραμμίζοντας το φετινό μήνυμα της διοργάνωσης, η πρωταθλήτρια Τίτα Γκρούεβα θα αφιερώσει τον αγώνα της με την Χαρά Δημητρούλα στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία της και θα βραβεύσει τους νικητές των αγώνων.

Με εκτίμηση

η ομάδα του Gods of War