29/04/2024

Τι εστί η ζώνη της WKF;

Tην ζώνη της WKF θα απονείμει ο Γιώργος Περγιάλης στο Scorpion Night στις 25 Μαΐου και δη στο παιχνίδι με τον Florin Floritsianu και τον Νitsa Alexandrou Markou.  Η World Kick Boxing Federation αριθμεί σε 103 χώρες μέλη ανά τον κόσμο και αποτελεί μία από τις δύο ισχυρότερες ομοσπονδίες του αθλήματος στον κόσμο -μαζί με την WAKO -. Στην χώρα μας εκπροσωπείται από τον «γκουρού» Γιώργο Περγιάλη που ζει από το 2010 στην Μελβούρνη . Τον πρώτο ελληνικό τίτλο WKF Ελλάδας είχαμε τον Απρίλιο του 2011 στην βαριά κατηγορία κιλών από τον Απρίλιο, με τον Κώστα Αγγελή που κέρδισε στα σημεία τον Θανάση Μιχαλούδη.

Ο Αγγελής υπερασπίστηκε την ίδια χρονιά τον τίτλο του WKF με νίκη επί του Γιώργου Σενεκίδη με διακοπή . Ο Κύπριος Αντώνης Τάκκας έχει κατακτήσει την Μεσογειακή ζώνη WKF με ΤΚΟ επί του Αλέξανδρου Νικολαϊδη στον 4ο γύρο. Τον Απρίλιο του 2012 ο Περγιάλης θα φορέσει την παγκόσμια ζώνη της WKF στον Αυστραλό πρωταθλητή Steve Moxon , στο Sydney, που κέρδισε στα σημεία τον Γάλλο Expedito .

Το προηγούμενο Σάββατο ο Λαρισαίος αθλητής Muay Thai Xρήστος Ευαγγέλου έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον άλλο Μεσογειακό τίτλο στην Πάφο της Κύπρου , αφού έχασε στα σημεία από τον Gela Galadge .

Έτσι στο Scorpion θα υπάρξει εκ νέου η δυνατότητα να διεκδικηθεί η ζώνη, ενώ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο  στον διοργανωτή Γιώργο Σαρριδάκη που έχει στην κάρτα αγώνων του επαγγελματίες Έλληνες πρωταθλητές και έχει πλέον καθιερωθεί στον διοργανωτικό χώρο με επιτυχία.