18/05/2024

Τέσσερις Strikers που κάθε ΜΜΑ οπαδός πρέπει να ξέρει!

O αγαπημένος του fightsports.gr Jack Slack έγραψε ακόμη έναπολύ ενδιαφέρον άρθρο στο fightland για τους τέσσερις strikers εκτός ΜΜΑ που κάθε ΜΜΑ οπαδός θα έπρεπε να γνωρίζει και να μελετήσει…Αναμεσά τους και ο Μιχάλης Ζαμπίδης! Ας ξεκινήσουμε αυτόν:

Μχάλης Ζαμπίδης

O Slack ξεχωρίζει τον «Iron» Mike για την ικανότητά του να παίζει πολύ επιθετικά και να τελειώνει αντιπάλους με πολύ δυνατά χτυπήματα, παρότι στις περισσότερες μάχες του ήταν και πιο κοντός και πιο ελαφρύς από τους αντιπάλους. Στέκετε ιδιαίτερα σε κάποιες τεχνικές, όπως το «cross counter» με το δεξί hook το οποίο περνάει πάνω από το Jab του αντιπάλου για να τον βρει στην κόντρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η νίκη του επί του Albert Kraus.

Άλλες τεχνικές του Iron Mike που αναλύει είναι το αριστερό hook στο σώμα αλλά και τον συνδυασμό των hook του με ιπτάμενο γόνατα και αντίστροφα.

.

Nieky Holzken

O Ολλανδός τα πάει εξαιρετικά μέσα στο ρινγκ του GLORY με όπλο την εξαιρετική τεχνική και τους πολύ ρευστούς και απρόβλεπτους συνδυασμούς του. Δείτε για παράδειγμα τον παρακάτω συνδυασμό. Το  άπερκατ ανοίγει την άμυνα για το αριστερό hook στο συκώτι, το αριστερό jab ανοίγει την άμυνα για το δεξί hook πίσω από την guard και μετά ένα spinning back kick στο απέναντι ανοιχτό πλευρό. Ποίηση.

.

Archie Moore

O συγκεκριμένος πυγμάχος μπορεί να μην είναι μέσα στις λίστες με τους κορυφαίους όλων των εποχών, αλλά θεωρείται σίγουρα ένας από τους πιο έμπειρους, έξυπνους και «σκακιστές» πυγμάχους μέσα στο ρινγκ με κόλπα που ακόμη και συνάδελφοί του δεν κατάλαβαν ποτέ πως τα έκανε. Ο Slack μιλάει ιδιαίτερα για την χρήση της σπάνιας cross guard και το πως μπορούσε να ρίχνει γροθιές μέσα από αυτή.

.

Gerald McClellan

Σϋμφωνα με τον αρθρογράφο ο McClellan θα μπορούσε να γίνει ο νέος και βελτιωμένος Tommy Hearns αν δεν κοβόταν η καριέρα του σύντομα για ιατρικούς λόγους. Ψηλός και λιγνός χρησιμοποιούσε εξαιρετικά το μακρύ δεξί του χέρι όπως ο Hearns αλλά επιλέον ήξερε, παρά το μπόι του, που να περνάει όμορφους συνδυασμούς και από πολύ κοντά στον αντίπαλο, κάτι που υποτίθεται ότι είναι η αδυναμία των μαχητών με μεγάλο reach.

.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ JACK SLACK ΣΤΟ FIGHTLAND.COM