15/05/2024

Στην αντεπίθεση οι Fighters για το Καρούσος- Εξακουστίδης

Οι δηλώσεις του Σταύρου Εξακουστίδη στο Fightsports.gr δεν έμειναν αναπάντητες από τους Fighters που έβγαλαν σχετική ανακοίνωση  αναφορικά με την διαφορά κιλών στο παιχνίδι με τον Θανάση Καρούσο.

»Με αφορμή τα όσα λανθασμένα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί ή γραφθεί αναφορικά με τον αγώνα του αθλητή μας, Θανάση Καρούσου κόντρα στον Σταύρο Εξακουστίδη στο πλαίσιο του Best Fighter 2013, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο αγώνας είχε κλειστεί στα 64 κιλά. Πράγματι ο Καρούσος παραμονή του αγώνα -κατά την επίσημη ζύγιση- παρουσιάστηκε 3,5 κιλά πάνω από το επιτρεπτό όριο (και όχι 6,5 όπως ατυχώς αναφέρθηκε).

Από την μεριά μας, ζητήσαμε χρόνο προκειμένου να «πιάσει» τα απαιτούμενα κιλά μέσα στη μέρα. Η διοργανώτρια αρχή αντιπρότεινε ο Εξακουστίδης να αγωνιστεί με πιο λεπτό γάντι (8 ozz αντί για 10 ozz) πράγμα που θα του έδινε πλεονέκτημα, ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι του βασίζεται στα χέρια. Με αυτή, τη δεύτερη λύση, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Τονίζουμε ότι η ρεαλιστική διαφορά ήταν στα 3,5κ., καθώς ο αγώνας κλείστηκε στα 64κ.. Το αν ο Εξακουστίδης ζυγίστηκε κάτω από τα συγκεκριμένα κιλά είναι κάτι που δεν αφορά εμάς. Ένα θέμα που δυστυχώς διαστρεβλώθηκε και δεν μεταφέρθηκε στη σωστή του διάσταση, παρόλο που αρκετοί εκπρόσωποι Τύπου ήταν παρόντες στην όλη διαδικασία και ως εκ τούτου είχαν σαφή εικόνα της κατάστασης.

Σε όλη του την πορεία ο Καρούσος και κατ’ επέκταση οι Fighters έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο δεν ακολουθούν τέτοιες τακτικές, αλλά βασικές τους αρχές είναι το ήθος και το αθλητικό πνεύμα. Γι’ αυτό και ήταν διατεθειμένοι να γίνει ο αγώνας με όποια λύση προταθεί, έτσι ώστε οι όροι να είναι ίσοι.

Αν και για τους περισσότερους ο Καρούσος δεν ήταν το φαβορί πήρε μια σπουδαία νίκη (θεωρούμε ότι δεν χρειαζόταν extra round) ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική διετία που κέρδισε σχεδόν όποιον αντίπαλο βρέθηκε στον δρόμο του. Όταν τέθηκε ζήτημα ρεβάνς, δεχθήκαμε την πρόταση της Γεωργίας Μπιτάκου για το No Limits 23. Η ρεβάνς ανακοινώθηκε, εν τέλει όμως ακυρώθηκε από την promoter του No Limits, λόγω υπέρογκων οικονομικών απαιτήσεων του Εξακουστίδη.

Τελευταία παρατηρήσαμε κάποιες δηλώσεις που δεν προσβάλουν μόνο τον αθλητή μας, αλλά και συνολικά τους Fighters. Ειδικά από την στιγμή που ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος έχει εξαιρετική άποψη για την αγωνιστική αξία του Εξακουστίδη, ήταν προσωπική επιλογή του στην εθνική ομάδα το 2005 στην Κύπρο και από εκείνους που από τον πρώτο καιρό πίστευαν ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία 60-64κ.

Παρόλα αυτά δεν επιθυμούμε να μπούμε σε καμία διαδικασία «κοκορομαχίας», το θέμα θεωρείται λήξαν και ευχόμαστε στον Σταύρο Εξακουστίδη και τον προπονητή του Παναγιώτη Δρύνα κάθε αγωνιστική και προπονητική επιτυχία στο μέλλον.

Με τιμή,
Fighters Athanasopoulos »