04/05/2024

Σταύρος Εξακουστίδης: Ο Κωνσταντινίδης να αναλάβει την πλήρη ευθύνη

Άμεση ήταν η απάντηση του Σταύρου Εξακουστίδη στις κατηγορίες της πλευράς του Τέο Γιαννόπουλο πως δεν πήγε καν στην μεταξύ τους ζύγιση. Τα βέλη του Nirvana στρέφονται και στο promoter Στέφανο Κωνσταντινίδη τον οποίο θεωρεί υπαίτιο ο Εξακουστίδης λέγοντας πως πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το μεσημέρι (3/10) και αφού εγώ ο ίδιος ανακοίνωσα ότι δεν συμφωνώ να παίξω με την αλλαγή των δεδομένων στη διεξαγωγή του αγώνα μου με τον Γιαννόπουλο, η διοργανώτρια Αρχή του Battle, κακώς, προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη της ματαίωσης του αγώνα σε εμένα.

Από τη Δευτέρα (29/9) στην press conference… σέρνεται ο τρόπος διεξαγωγής του αγώνα. Εκεί, ο Γιαννόπουλος ενημερώθηκε για τρεις γύρους των τριών λεπτών, για το οποίο και δεν συμφώνησε. Για τον ακριβώς ίδιο λόγο δεν συμφώνησα και εγώ, αφού από τα τέλη του Αυγούστου το πλαίσιο προετοιμασίας μου ήταν χτισμένο πάνω στους 3 γύρους των 3 λεπτών. Πως, τελευταία στιγμή θα έπρεπε να παίξω 5 γύρους των 3’; Για ποιο λόγο φταίω εγώ; Επειδή δεν πήγα στη ζύγιση; Ας μην κοροϊδευόμαστε και μην προσπαθούν κάποιοι με φωτογραφίες να δείξουν ότι δεν είχαν ιδέα για το θέμα. Τονίζω ξανά: Από τη Δευτέρα στην press conference δεν έχει βρεθεί λύση! Άρα για ποιο λόγο έγινε η ζύγιση και αναφέρθηκε το όνομά μου από τη στιγμή που ουσιαστικά είχε ακυρωθεί το παιχνίδι;

Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός απ’ όλους στην προσπάθεια και τον κόπο που έχει κάνει ο κάθε αθλητής στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για έναν αγώνα. Αυτό, εξάλλου, πρεσβεύει το kick boxing.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, η Διοργανώτρια Αρχή, αναφέρει: «τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφισης του EFL συζητήθηκε από το promotion στην πλευρά του Σταύρου Εξακουστίδη να γίνει τρία τρίλεπτα το παιχνίδι. Δεν ενημερώθηκε όμως η πλευρά του Καπώνη γιατί ήταν στο Χονγκ Κονγκ».

Σ’ αυτό το κομμάτι, ευλόγως στον κάθε ορθώς σκεπτόμενο νου δημιουργείται το εύλογο ερώτημα: «Το ίντερνετ δεν έχει φτάσει στο Χονγκ Κονγκ; Και αν ναι, αφού υπήρχε επικοινωνία μεταξύ τους γιατί δεν γνωστοποιήθηκε η εν λόγω αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα εδώ και 1,5 μήνα;»

Και διερωτώμαι: Γιατί ο κύριος Κωνσταντινίδης δεν αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη; Δηλαδή, ότι ως διοργανωτής όφειλε να έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής τον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα. Και όχι να περιμένει μερικά 24ώρα πριν τη ζύγιση για να διαπραγματευτούμε (αν είναι δυνατόν) τους γύρους και τα λεπτά.

Κλείνοντας θα αναφερθώ σε άλλα δύο σημεία και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

1. Από τη στιγμή που εγώ είμαι ο κάτοχος της ζώνης και υπήρξε συνεννόηση μαζί μου για 3 γύρους των 3 λεπτών, γιατί μετά ακυρώθηκα εγώ και όχι ο Γιαννόπουλος; Γιατί θα πρέπει ο κάτοχος της ζώνης να πάει με τα νερά του διεκδικητή και όχι το αντίστροφο από τη στιγμή που δεν υπήρξε σωστή συμφωνία της διοργανώτριας αρχής και με τις δύο πλευρές; Μήπως ο κύριος Κωνσταντινίδης φοβάται μην του ακυρωθεί το main event στο επόμενο Battle, το Νοέμβριο, όπου ο Καπώνης είναι το βασικό του όνομα;

2. Αφού η ONE2 έχει ως βασική της Αρχή «οι μαχητές πρέπει να θέλουν 1000% ένα fight και όχι να συμβιβάζονται», ο τίτλος μου γιατί έγινε VACANT; Και γιατί θα πρέπει την τελευταία στιγμή να συμβιβαστώ εγώ; Το promotion αυτοακυρώθηκε πανηγυρικά.

Προς ενημέρωση όλων ο μοναδικός λόγος που κάθομαι σπίτι μου, όπως ειπώθηκε, είναι για να ξεκουραστώ από τις προπονήσεις μου. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν. Όσον αφορά στην ακύρωση του τίτλου μου, προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθει να τον κερδίσει με την αξία του στο ρινγκ.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη σας».

ΠΗΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ: Woop.gr