28/04/2024

Στάθης Μπένοφ: Θέλω να παίξω στο Glory

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Ψηλά θέτει τον πήχη ο Στάθης Μπένοφ καθώς όνειρο του όπως τόνισε, είναι να αγωνιστεί στο Glory, ενώ τονίζει πως δεν έχει στο μυαλό του να αγωνιστεί με Έλληνα ξανά!

«Στόχος με την ομάδα μου είναι οι δυνατοί αγώνες με καλούς αθλητές, που θα μου δώσουν το κάτι παραπάνω στην εξέλιξη μου. Αυτό μου αρέσει και αποδίδω περισσότερο. Έχω παίξει με πάρα πολλούς Έλληνες αλλά με Έλληνες αθλητές ( που υπάρχουν πολλοί καλοί) μπορείς να παίξεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό όμως δεν σε πάει μπροστά, δεν κάνεις το κάτι παραπάνω . Αυτό που κάνουμε είναι το δύσκολο. Το Glory και παλαιότερα το Κ-1 είναι το όνειρο του κάθε επαγγελματία . Το Κ-1 πια έχει χάσει την αίγλη του και μάλιστα στην Ιαπωνία απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις καν τον όρο Κ-1. Αυτό φαίνεται πια και από τις αμοιβές των αθλητών.

Όσο για το Glory αυτό είναι ο στόχος που νομίζω έχει βάλει όλη η ομάδα μου και κυρίως ο μάνατζερ μου Στέλιος Πολίτης, με τις επαφές του και το «χτίσιμο» που μου κάνει. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο γιατί ο ανταγωνισμός στην κατηγορία μου είναι πολύ μεγάλος και υπάρχουν πολλοί αθλητές. Εμείς προχωράμε όμως».

«Εγώ μιλάω στο ρινγκ»

Καλούς αγώνες που θα του ανεβάσουν επίπεδο επιζητά ο Στάθης Μπένοφ και ο Στέλιος Πολίτης μέχρι τώρα δεν τον έχει αφήσει παραπονεμένο.

«Γενικά πιστεύω ότι η δουλειά ενός επαγγελματία αθλητή είναι να μιλάει στο ρινγκ και γι’ αυτό αποφεύγω δηλώσεις και πολλά λόγια εκτός. Εμένα δεν μου αρέσει να μιλάω. Από μικρό παιδί αγωνίζομαι έχοντας πάρα πολλούς αγώνες. Αυτό με έχει κάνει πια στην ηλικία που είμαι και με την εμπειρία που έχω αποκτήσει να παίζω μόνο σε μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα αλλά και σε δυνατά παιχνίδια στο εξωτερικό. Θέλω καλούς αγώνες και μέχρι στιγμής μόνο το Gods of War και ο Στέλιος Πολίτης μπορεί να μου προσφέρει», τόνισε ο Μπένοφ που μας μιλάει για τις προηγούμενες μάχες του στην αρένα του «πολέμου».

«Πέρυσι στο Gods of War 2 αλλά και στο 3 έπαιξα με καλούς αθλητές. Μάλιστα πέρυσι τέτοια εποχή με τον Milea κέρδισα, παρότι έπαιζα με έναν τραυματισμό στο ισχίο όταν από τον πρώτο γύρο μου έκανε κάτι γυριστές στριφτές κλωτσιές και με τραυμάτισε. Ήταν έξυπνος παίκτης και απέφυγε τη μάχη μαζί μου πετώντας πόδια και κάνοντας μακρινό παιχνίδι. Στο Gods of War 3 στην Κρήτη έπαιξα με έναν πολύ δυνατό αθλητή που είναι στο Glory, το Max Baumert. Έγινε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι , ήταν πολύ δυνατός , άντεξε πολύ ξύλο. Ο Baumert είναι υποχρεωμένος μέσα στη χρονιά να ξαναδιεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε. Ελπίζω να τον δω σύντομα στη ρεβάνς», ανέφερε ο έμπειρος kickboxer που για το τέλος αναφέρθηκε στην ερχόμενη μάχη του με τον Γερμανό Tratnic.

«Σε 15 μέρες φτάνει η μεγάλη στιγμή να παίξω πάλι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Μαρούσι στις 29 Μαρτίου με τον Γερμανό Tratnic, κάτοχο του τίτλου της WKN . Θα είναι ένας δυνατός αγώνας που μετά από καιρό (σχεδόν 1,5 χρόνο ) θα είναι 3 x 3 , μια και παίζαμε συνεχώς 5 γύρους. Έχω κάνει μέσα σε ένα χρόνο 4 πεντάγυρα , όλα για τίτλους. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα με τους προπονητές μου Μπάμπη Παπαδόπουλο και Γιώργο Χαλκίδη για ένα καλό παιχνίδι. Τους ευχαριστώ που είναι δίπλα μου όπως και τον μάνατζέρ μου και διοργανωτή Στέλιο Πολίτη, καθώς και τις εταιρίες Top Ten και Xtreme.

Τέλος θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο στις 29 Μαρτίου στο ΔΑΪΣ , να υποστηρίξει όλους τους Έλληνες αθλητές εναντίον των ξένων και να απολαύσει μια βραδιά με πολύ θέαμα. Ο Στέλιος κάνει πολύ ποιοτική δουλειά, σέβεται τους αθλητές και με τις συνεργασίες, τους διεθνείς τίτλους και όλα αυτά, πάει το άθλημα μπροστά».

Ο Στάθης Μπένοφ ευχαρίστησε το Fightsports. gr  για τη συνέντευξη και την ευκαιρία που του δόθηκε  να μιλήσει για τους στόχους του.