12/05/2024

Ποια ζευγάρια θα ήθελα να δω…

Ο Μάνος Ναβροζίδης «κολλάει» τη… λόξα του matchmaker και γράφει στο fightsports.gr για τις μάχες που θέλει να δει μέσα στο 2014. Οι απόψεις σας δεκτές και τις περιμένουμε με σχόλια κάτω από το σχετικό άρθρο. Πάμε, λοιπόν, να αναλύσουμε τι θέλουμε να δούμε για τη σεζόν.

Το 2014 μπήκε δυνατά με όμορφες και διοργανώσεις… δυναμίτες και έπεται σπουδαία συνέχεια, αφού δεν έχουμε δει ακόμη The Battle 2014, No Limits, Scorpion και Promofight. To GFC δεν το αναφέρω, αφού εκεί ειδικός είναι ο φίλος και συνεργάτης Χρήστος Μπάρδας και οι σχέσεις μου με τις ΜΜΑ είναι ανάλογες με αυτές που έχει το πίτα κοτόπουλο με το τζατζίκι, δηλαδή καμία. 

Από kickboxing και πυγμαχία έχω καταφέρει να «φτιάξω» μερικά ζευγάρια τα οποία τόσο εγώ όσο και το κοινό του fightsports.gr με την καθημερινή μας τριβή έχουμε λίγο πολύ συζητήσει. Ξεκινώντας με το kickboxing ή αλλιώς kick, όπως συνηθίζουμε να το λέμε κοφτά ξεκινάω με την κατηγορία των βαρέων κιλών και επιχειρηματολογώ ως εξής:

Ναι, θέλω να δω τον Σταύρο Γρηγορακάκη με τον Στοφορίδη κάποια στιγμή. Η επανεμφάνιση όμως του Yuri μου δημιούργησε στο μυαλό την έντονη επιθυμία να δω το πρωτοπαλίκαρο των Spartan Warriors κόντρα στον γίγαντα του Νάσου Αργυρόπουλου. Ο πρώτος είναι εξαιρετικά έμπειρος στις μάχες core a core, το απέδειξε και κόντρα στον Κατσάνο, ενώ ο δεύτερος αρέσκεται σ’ένα έξυπνο αμυντικό παιχνίδι με κατά τόπους σκεπάσματα που προσφέρουν θεαματικά νοκ – άουτ.

Επειδή, όμως δεν μπορώ να αφήσω εκτός τον Dennys Molotof θα ήθελα να τον δω σε μάχη με τον πρωτοεμφανιζόμενο Δημήτρη Βακάκη. Μία μάχη Βακάκη – Molotof θα ήταν… κουτί για να συναντηθεί έπειτα ο νικητής αυτού του ζευγαριού με τον νικητή του Γρηγορακάκης Vs Yuri και το νικητής «straight to the bank» και όπου… bank γράψτε «Big Stofo».

Όποτε έχουμε μια ωραία τετράδα για όποιον έχει τη διάθεση να πληρώσει και εν συνεχεία να δικαιώσει εμένα και να προσφέρει ωραίο θέαμα στο κοινό που πραγματικά γουστάρει heavyweight. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ: 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ VS ΓΙΟΥΡΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΚΑΚΗΣ VS DENNYS MOLOTOV

Κατεβαίνοντας κατηγορία δεν μπορώ να βρω σε καμία περίπτωση αντίπαλο για τον Tiger Nourridine στον ελλαδικό χώρο, πέρα του Θανάση Κύλα εάν αποφασίσει ο δεύτερος να παίξει ρεβάνς, αφού στο πρώτο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα καλός και μέχρι εκείνη τη στιγμή ο μοναδικός που κατάφερε να δυσκολέψει τον ελληνοποιημένο Badr Hari.

Tiger Nourridine VS Θανάσης Κύλας

Στα περίφημα 80-81 κιλά ο Δημήτρης Χιώτης κατά την ταπεινή μου άποψη θα έκανε ιδανικά στον έτερο Μαροκινό της Mallios Team, Ismail El Brouzini. Δυναμικοί μαχητές και οι δύο που αν μη τι άλλο γουστάρουν να παίζουν μάχη στην ευθεία. Τι καλύτερο, λοιπόν, από τους φανς να τους δουν σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Στην ίδια κατηγορία θεωρώ πως και οι δύο μαχητές πρέπει να πάρουν την ευκαιρία τους με τον Αλέξανδρο Χατζηχρόνογλου. Πρώτα όμως από Ελλάδα μεριά ένας που κέρδισε με την αξία του μάχη με τον «Professor» είναι ο Παύλος Μίσιας. Όσον αφορά τον ανερχόμενο Ελ Σιντ, πολύ ωραίο παιχνίδι θα έκανε με τον Αλέξανδρο Μίλο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΩΤΗΣ VS ΙΣΜΑΗΛ ΕΛ ΜΠΡΟΥΖΙΝΙ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΛΟΣ VS ΕΛ ΣΙΝΤ ΓΚΡΟΥΝΤΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ VS ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΣΙΑΣ

Στις πιο χαμηλές κατηγορίες ένα παιχνίδι που θα ήθελα να δω και πολλοί ακόμη πιστεύω είναι αυτό μεταξύ του Στέλιου Παπαδόπουλου απέναντι στον Διονύση Γκίκα. Νεαροί μαχητές που συγκεντρώνουν πάνω τους τις ελπίδες του ελληνικού kickboxing θα αποτελούσαν «καυτό» ζευγάρι για την οποιαδήποτε διοργάνωση.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ VS ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΚΙΚΑΣ ή ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ

Βέβαια, παίζοντας λίγο… μπάλα με τα κιλά, ίσως θα ήθελα να δω τον Θανάση Καρούσο που είναι ανεβασμένος στη σωματοδομή απέναντι στον Παπαδόπουλο, αφού για μένα η μοναδική ρεβάνς που θέλω να δω τον Εξακουστίδη είναι απέναντι στον Μιρζάεφ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΞΑΚΟΥΣΤΙΔΗΣ VS ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΡΖΑΕΦ

Κάποιοι θα απορήσετε γιατί δεν έχω κάνει αναφορά στον Γιάννη Μιχαλόπουλο. Ταπεινή μου άποψη… again είναι ότι ο Γιάννης στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, δηλαδή τέρμα υγιής και εκρηκτικός να τον πάρει ο Θεοφάνους από τον χέρι και να οργώσουν την Ευρώπη. Μετά την ήττα από τον Παπαδόπουλο θεωρώ ότι ο Μιχαλόπουλος ωρίμασε τόσο ώστε να φτάσει σε σημείο να θέλουμε να τον… διώξουμε από την Ελλάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ VS ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΠΟΞ

Στο μποξ οι απαιτήσεις μου είναι απλές και άνετες προς επένδυση, καθώς θα μαζέψουν λαό. Επειδή δεν γίνεται να παίξει ο Σύρος με τον Κβιανασβίλι πολύ θα χαρώ να δω τον πρώτο, επιτέλους απέναντι στον Δημήτρη Ξερικό. Δύο μεγάλες σχολές με φουλ κόσμο θα δημιουργήσουν… ποδοσφαιρική κερκίδα μέσα στο γήπεδο, ενώ και οι δύο συγκεκριμένοι πυγμάχοι, εάν πέσει η… κουρτίνα τις παίζουν, οπότε θεωρώ ότι το θέαμα είναι δεδομένο.

Και τελειώνω με τα τους μποξ με τη μία και μοναδική ματσάρα που με… έφτιαξε τρελά και θέλω να δω αρρωστημένα τη ρεβάνς. Φυσικά, ο Παΐσιος πρέπει να παίξει πάλι με τον Παπαδόπουλο σε αγώνα έξι γύρων για να χορτάσει κι εμάς το ματάκι μας.

Καλή μαχητική χρονιά σε όλους!