26/04/2024

Ο Masato για το Κ-1!

Ο πρώην άσος του Κ-1 και παράγοντας πλέον της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αμέσως μετά τον σχολιασμό του για τον αγώνα του δικού μας Μιχάλη Ζαμπίδη με τον Reece McAllister, σήμερα μίλησε για την εξίσου ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ των Υasuhiro Kido και Murthel Groenhart. Συγκεκριμένα, ο δύο φορές πρωταθλητής του World Max επισήμανε:

YASUHIRO KIDO (ΙΑΠΩΝΙΑ)

Masato: “O Kido έχει ένα έξυπνο μαχητικό στυλ και υπερέχει σε τεχνικές κλωτσιάς από μεγάλη απόσταση. Επίσης, το πίσω χτύπημα του χεριού του, που κάνει περιστασιακά, δεν είναι τυχαίο, αλλά μάλλον μια προσεκτικά υπολογισμένη κίνηση που σίγουρα καταφέρνει την επαφή με τον αντίπαλό του.
Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να είναι ένα μειονέκτημα κατά την ανταλλαγή χτυπημάτων από μικρή απόσταση.
Στους προημιτελικούς τον περασμένο Μάιο, έδωσε μια σπουδαία μάχη με αποκορύφωμα ένα πίσω χτύπημα του χεριού του, που είχε ως αποτέλεσμα το Νοκ Αουτ. Ο επερχόμενος αντίπαλος του, ο Groenhart, θα ασκήσει πίεση πάνω του με επιθέσεις με γροθιές. Αν αυτός βασίστεί μόνο στις κλωτσιές του, μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τον Groenhart. Για να κερδίσει ο Kido, θα πρέπει να προπονηθεί σκληρότερα στις γροθιές του.”

MURTHEL GROENHART (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)

Masato: “Τα δυνατά του σημεία είναι η αποφασιστικότητα και η δύναμή του στην ανταλλαγή χτυπημάτων. Λόγω του ύψους του, είναι ένας σκληρός μαχητής για να νικηθεί. Στην προηγούμενη πάλη του με τον Harut Grigorian, έδειξε την αποφασιστικότητά του και μια τεχνική γροθιάς, που τον βοήθησε να κυριαρχήσει στον αγώνα. Στα προημιτελικά, νομίζω ότι θα κυνηγήσει τον Kido και θα τα δώσει όλα για μια έντονη μάχη. Το θέμα είναι ότι αν και μπορεί να είναι ισχυρός σε μεμονωμένους αγώνες, με το έντονο ύφος πάλης του, που τα δίνει όλα από την αρχή, θα είναι σε θέση να κρατήσει την αντοχή του για το υπόλοιπο του τουρνουά;”