29/04/2024

Ο Λουτσιάνο Ρούτσι έπιασε το νόημα του πώς χτίζεις καριέρα!

Κάποια ματς, κάποιες βραδιές είναι οι κατάλληλες για να πατήσεις γερά και να… χτίσεις καριέρα. Ο Λουτσιάνο Ρούτσι του Νίκου Κρητικού, μπήκε στο νόημα και τα κατάφερε στο Gods of War – WLF. 


Όταν τραυματίστηκε ο Στέφανος Μπαγλατσάκος τη θέση του αποφασίστηκε να πάρει ο Λουτσιάνο Ρούτσι, μαχητής του Kritikos Camp, και μέχρι τότε ομολογουμένως άγνωστος στο κοινό των μαχητικών αθλημάτων.

Εκτός του ότι ο Ρούτσι ήταν 30 μέρες εκτός λόγω τραυματισμού, ενημερώθηκε και δέχθηκε να πάρει το ματς κόντρα στον Liu Qiliang, μόλις τρεις ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι. Η απόφαση εν τέλει σωστή, καθώς ο μαχητής όχι μόνο νίκησε στο πρώτο του διεθνές ματς, αλλά το έκανε και με τρόπο που δύσκολα θα ξεχάσουν οι φαν, καθώς έπρεπε να φτάσαμε στον έξτρα γύρο, έπειτα από ένα εξαιρετικό ματς στους τρεις γύρους.

Το Fightsports επικοινώνησε μαζί του και ανέλυσε όλα τα σημαντικά που έφεραν τη νίκη.

«Ένιωσα ικανοποίηση, χαρά και υπερηφάνεια που νίκησα αυτό το παιχνίδι. Ήταν μεγάλης σημασίας γιατί ήταν το πρώτο μου με ξένο αθλητή…» είπε αρχικά ο Ρούτσι και συνέχισε μιλώντας το ρόλο που έπαιξε η γωνία του στο συγκεκριμένο ματς: «Με βοήθησε η προσέγγιση που έκανε η γωνία μου την ώρα του αγώνα. Πρόκειται για άθλημα ψυχολογία και ο δάσκαλός μου, Νίκος Κρητικός, είναι έμπειρος και ξέρεις πώς να χειριστούμε τέτοιες καταστάσεις.»

 

 

Για την αγωνιστική προσέγγιση, πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι σχολίασε: «Η στρατηγική μας ήταν βασισμένη στο πώς θα παίξουμε μ’ έναν αθλητή που έχει καλή φυσική κατάσταση. Επιλέξαμε λιγότερα χτυπήματα και επικεντρωθήκαμε πάνω στις κόντρες, κάνοντας σωστή διαχείριση στις ανάσες, καθώς δεν είχα προετοιμαστεί για τον συγκεκριμένο αγώνα, επειδή ήμουν 30 ημέρες εκτός λόγο τραυματισμού από προηγούμενο ματς. Επίσης, έμαθα γι’ αυτό το παιχνίδι στο GOW – WLF, μόλις τρεις ημέρες πριν…»

Όσον αφορά τους επόμενους στόχους του κι αν θεωρεί ότι αυτή η σημαντικότατη νίκη θα του δώσει αγώνες στο εξωτερικό σημείωσε: «Το όνειρό μου είναι αυτό και ελπίζω να άρεσε το παιχνίδι που έκανε, να άφησε καλές εντυπώσεις σε αυτούς που το είδαν και να μου δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Εγώ θέλω δυνατά παιχνίδια με καλούς αντιπάλους.»

 

 

Κλείνοντας, ο Λουτσιάνο Ρούτσι θέλησε να ευχαριστήσει όσους τον στηρίζουν στην προσπάθειά του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δάσκαλό μου Νίκο Κρητικό που βρίσκεται πάντα δίπλα μου. Επίσης, τον Στέλιο Πολίτη που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ. Παράλληλα δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω όλο το Kritikos Camp και όλους όσους με στηρίζουν. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που είναι δίπλα μου σε όλη αυτή την προσπάθεια!«