08/05/2024

Ο Κώστας Χαζαρίδης και η παραγωγή ταλέντων

Νέος και ο ίδιος ο Κώστας Χαζαρίδης έχει αφιερώσει την προπονητική του καριέρα στην ακαδημία ταλέντων που χτίζει σιγά σιγά. Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του πολύ θετικά μέχρι στιγμής αφού στην ομάδα του περιέχονται νεαροί μαχητές αήττητοι που έχουν εξελιχθεί και δείχνουν έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Έχοντας υπό την εποπτεία του τρεις σχολές σε Μαγούλα, Μέγαρα, Καματερό ο Χαζαρίδης έχει σαν όνειρο να μεγαλώσει την Ακαδημία του κι άλλο και να δει τους νεαρούς μαχητές του να ανοίγουν τα φτερά τους για άλλες πολιτείες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω που κόουτς λέει ότι θα του άρεσε πάρα πολύ να φύγουν όλοι οι μαχητές του αρκεί να προπονηθούν στο εξωτερικό με φόντο μία αξιοπρεπή καριέρα.

Η πρώτη ερώτηση που απευθύναμε στον Κώστα Χαζαρίδη ήταν ως προς την επιλογή του να δώσει τη μεγαλύτερη προσοχή του στους ταλαντούχους νέους: «Απο τότε που ξεκίνησα ως προπονητής στόχος μου ήταν να δώσω βάση σε μικρά παιδιά και να κάνω ακαδημίες μικρών αθλητών, έτσι ώστε από εκεί να ξεχωρίσω ταλέντα!

Επιλέγω μικρούς αθλητές γιατί τους καλλιεργώ ο ίδιος και τους διαμορφώνω χαρακτήρα… Αυτό το είδα όταν ήμουν στη «Δυναμό Μόσχας» το 2009 που όλη η βάση τους ήταν τα μικρά παιδιά. Σε ερώτηση μου σ’έναν προπονητή γιατί τόσα μικρά παιδάκια η απάντηση ήταν γιατί εκεί είναι ο επόμενος ολυμπιονίκης!»

Υπάρχει μυστικό στη δουλειά με νεαρούς μαχητές; Ρωτήσαμε τον κόουτς για να μας απαντήσει: «Δεν υπάρχει μυστικό. Όποιος γνωρίζει καλά το άθλημα μας έχει σωστές βάσεις και έχει ενα παιδί το οποίο προσπαθεί και θέλει τότε το μόνο που πρέπει να κάνω ως προπονητής είμαι να του μεταδώσω τις γνώσεις μου όσο το δυνατόν καλύτερα!»

Για το αν είναι υπέρ στο να φεύγουν οι μαχητές να προπονηθούν στο εξωτερικό: «Είμαι 100% υπέρ να πάει όχι ένας αλλά όλοι μου οι μαχητές στο εξωτερικό. Θα είμαι πολύ περήφανος!»

Πώς συμβουλεύει έναν μαχητή για την ήττα: «Καταρχήν προετοιμάζω όλα τα παιδιά ότι εκτός από τη νίκη υπάρχει και η ήττα! Και έτσι όπως ξέρουμε να κερδίζουμε έτσι πρέπει να ξέρουμε και να χάνουμε. Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να χάνει ενα παιδί τον αγώνα, αλλά έχω περάσει σε όλα τα παιδιά μου ότι η ήττα είναι το μεγαλύτερο μάθημα για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.»

Στο τέλος ρωτήσαμε τον κ. Χαζαρίδη ποιος είναι ο προπονητικός του στόχος: «Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να έχω παιδικές ακαδημίες και να αναδεικνύω όσο δυνατόν γίνεται νέα παιδιά. Έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τους βοηθούς μου Μεξία Γιώργο και Τελιορίδη Αλέκο προσπαθούμε να δυναμώσουμε τις ακαδημίες μας σε όλες τις σχολές Μαγούλα-Μέγαρα-Καματερό.»

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Οι αλλαγές του τρόμου: Δείτε πως επιδρούν τα αναβολικά στο σώμα ενός bodybuilder (ΦΩΤΟ)

Werdum, Tyson και… Ronaldinho σε μάχη στη φυλακή (ΦΩΤΟ)

Όταν ο Mike Tyson… έφαγε το πιο συστηματικό ξύλο της ζωής του (ΒΙΝΤΕΟ)