14/05/2024

Οι κορυφαίοι του 2013 σύμφωνα με το fightsports.gr!

Οι συντάκτες του fightsports.gr σε συνδυασμό με τα σχόλια και τα μηνύματα των αναγνωστών αναδεικνύουν τους  κορυφαίους μαχητές για το 2013. Τα αποτελέσματα βγήκαν και οι πένες ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ KICKBOXER: 

Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου 

Ο «professor» στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος της κατηγορίας του. Το fightsports.gr του δίνει το βραβείο του κορυφαίου kickboxer για το 2013, καθώς ο έμπειρος μαχητής είχε ίσως την πιο γεμάτη σεζόν σε αγώνες συγκριτικά με τους υπόλοιπους συναθλητές του.

Runner – up: 

Μελέτης Κακουμπάβας 

Θα μπορούσε λόγω των δύο συνεχόμενων νοκ  – άουτ σε Αγγλία και Ελλάδα να αναδειχθεί αυτός ως ο κορυφαίος kickboxer. Όμως ο Χατζηχρόνογλου τον πέρασε στη… στροφή, καθώς ήταν πιο «γεμάτος» σε παιχνίδια μέσα στο χρόνο που μας πέρασε.

 

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ

Τάσος Μπερδέσης 

Το όνομα του τείνει να γίνει θρύλος στην ελληνική πυγμαχία. Μέσα στο 2013 δεν θα λέγαμε ότι ήταν «γεμάτος» αγωνιστικά, αλλά σίγουρα στα παιχνίδια του προσφέρει ωραίο μποξ. Το 2014 ο Τάσος Μπερδέσης μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει καλύτερα παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Runner – up

Δημήτρης Ξερικός 

Ο «Rico» μπορεί να σημείωσε ήττα μέσα στο 2013, αλλά σαφώς είχε μεγάλο δείκτη δυσκολίας στους αγώνες του. Κέρδισε τους έμπειρους Ναζαρένκο, Ουζούνη, Ριτζάκη, ενώ στο EBO είχε τον δυσκολότερο αντίπαλο μεταξύ της μάχης Ελλάδας – Κροατίας.

 

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΜΑer:

Τόνι Χριστοδούλου 

Εξαιρετική χρονιά πραγματοποίησε ο Τόνι Χριστοδούλου και δικαιωματικά λαμβάνει την κορυφή αυτής της λίστας. Ο Έλληνας MMAer έφυγε αήττητος από την Ελλάδα, ενώ και στην Αμερική πραγματοποίησε σούπερ νίκη που σε συνδυασμό με τον αγώνα του και ένα θετικό αποτέλεσμα στο GFC 5 θα τον στείλουν στο UFC.

Runner  – up

Σταμάτης Μορούλης 

Ο Μορούλης θεωρείται το «next big thing» του αθλήματος. Τα πήγε πολύ καλά μέσα στο 2013 και σίγουρα τη νέα σεζόν θα έχει την ευκαιρία να δείξει πολύ περισσότερα.

 

 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ KICKBOXER

Τίτα Γκρούεβα 

Η νεαρή Τίτα Γκρούεβα από το ΖΕΝ Club είναι σύμφωνα με τους συντάκτες του fightsports.gr η κορυφαία kickboxer για το 2013. H Γκρούεβα διέγραψε εξαιρετική πορεία γεμάτη νίκες και τίτλους μέσα στη σεζόν που μας πέρασε. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την WKU η Τίτα είναι στην 5η θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας και είναι και κάτοχος της ευρωπαϊκής ζώνης.

Runner  – up

Έμι Κουγιουμτζόγλου 

Στην Ελλάδα μπορεί να μην την βλέπουμε συχνά, αλλά η Έμι Κουγιουμντζόγλου δικαιωματικά ακολουθεί την Γκρούεβα, αφού και αυτή με τη σειρά της είναι μία αθλήτρια που κυριολεκτικά έχει… οργώσει και αλώσει τα ιταλικά ρινγκ.

 

 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΥΓΜΑΧΟΣ

Χριστίνα Λιναρδάτου

Φυσικά η Χριστίνα Λιναρδάτου. Η αθλήτρια του PERSEA είχε ένα εξαιρετικό 2013, αφού τις κέρδισε σχεδόν όλες μέσα στην Ελλάδα και μάλιστα με ωραίο μποξ. Ένα παιχνίδι με την Σεμερτζόγλου και κάποια εξόρμηση στο εξωτερικό θα ανέβαζαν περισσότερο την «Black Mamba».

Runner – up

Μαρία Σεμερτζόγλου

Η πιο έμπειρη Ελληνίδα μποξέρ, Μαρία Σεμερτζόγλου έχασε την κορυφή από την Χριστίνα Λιναρδάτου, αφού η πρώτη είχε περισσότερα παιχνίδια μέσα στο 2013. Πάντως η «Boom Boom» δείχνει εξαιρετικά… ανεβασμένη και σίγουρα μέσα στο ’14 θα έχει πιο πολλά να μας δείξει.

 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αλέξανδρος Μίλος

Ο «Μυστήριος», εξ ου και το παρατσούκλι του ήταν ο μαχητής που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας για το 2013, ως η αποκάλυψη της χρονιάς που μας πέρασε. Κέρδισε τη δύσκολη «8αδα» του VERSUS, ενώ πήρε δίκαια νίκη και στο No Limits, απέναντι στον Πέτρο Βαρδάκα.

Χρήστος Κατσάνος 

Σημαντικές νίκες είχε το 2013 για τον Χρήστο Κατσάνο ο οποίος μετά τις δύο επιτυχίες κόντρα στον Γιάννη Μουστάκα ανέβασε τις μετοχές του και ατενίζει με υψηλό το φρόνημα τη νέα χρονιά.

 

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ 2013

Η μάχη του Σταύρου Εξακούστιδη απέναντι στον Κώστα Μιρζάεφ τον Μάρτιο, στο FKT.

 

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΝΟΚ – ΑΟΥΤ 2013

Μελέτης Κακουμπάβας κόντρα στον Νίκο Παπαδημητρίου στο Best Fighter.