02/05/2024

Οι αρχισυντάκτες του Fightsports.gr σχολιάζουν το σημερινό Κ-1!

Μάνος Ναβροζίδης: Αγαπάμε Badr, αλλά…

Κι εκεί που είχαμε ξενερώσει… full με το Κ-1 WGP της Κροατίας, ξαφνικά οι διοργανωτές με περίσσια χαρά μας ανακοίνωσαν πως στην κάρτα των αγώνων μπαίνει ο ένας και μοναδικός Badr Hari!

Όντως, εκείνη τη στιγμή… φτιάχτηκα,  λέγοντας από μέσα μου: Εδώ είμαστε! Δυστυχώς, όμως, ένα όνομα δεν φέρνει την… άνοιξη. Όντως, τρέφω μία ιδιαίτερη συμπάθεια για τον «Golden Boy», αλλά όπως και να το κάνεις η αγωνιστική απραξία μόνο καλό δεν κάνει. Σε ένα τουρνουά και ειδικά στα βαρέα κιλά ουδεμία σχέση δεν έχει το γεγονός να είσαι χαλκέντερος. Το μυαλό και η καρδιά μπορεί να θέλουν, όμως το σώμα 100% αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην επιθυμία,

Οπότε αν και εφόσον ο αγαπητός Badr δεν έχει κάνει προπόνηση μέσα στην… ψειρού, τότε δύσκολα θα τον δούμε εμείς οι θαυμαστές του να κερδίζει τη ζώνη που λόγω της ανοησίας του, λείπει από τη συλλογή του.

Από εκεί και πέρα και λόγω έδρας θα σας έλεγα Cro-Cop, αλλά μαθαίνω από γνωστούς μου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κροατία πως φαίνεται χάλια και σωματικά και ψυχολογικά. Ποτέ δεν ξέρεις όμως…

Τέλος, για να μην σας πρήζω άλλο σε περίπτωση που οι δύο παραπάνω μας απογοητεύσουν, τότε ποντάρετε όλα σας τα λεφτά στους… Catalin Morosanu και Hesdy Gerges. Αμφότεροι οι δύο αθλητές λέγεται πως… έφαγαν ωμό κρέας για να φτάσουν μέχρι εδώ! Καλή μας διασκέδαση και καλή επιτυχία στον Έντι!

Κίμωνας Οζζ: Όλο το… χαρτί ο Μorosanu

Μεγάλες στιγμές θα ζήσουμε στο σημερινό Κ-1 Grand Prix της Κροατίας, σε ένα πολύ αμφίρροπο τουρνουά, που έχει σημαντικότατα γεγονότα. Πρώτο και καλύτερο, η επιστροφή του Badr Hari στο ρινγκ, μετά από ένα χρόνο, με τους fans του να αναμένουν δυναμική επιστροφή και συνάμα κατάκτηση του τουρνουά. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον η αγωνιστική απραξία δεν το επηρεάσει και είναι ο ίδιος αθλητής που όλοι θυμόμαστε. Φυσιολογικά δεν θα έχει πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Samedov και λίγο-πολύ έτσι όπως είναι η κλήρωση, πάει ολοταχώς στον τελικό, για να αντιμετωπίσει το δεύτερο μεγάλο όνομα του τουρνουά Mirko Cro Cop.

Ο Κροάτης έχει κάποια προβληματάκια στα πόδια και θα επικεντρωθεί πιο πολύ στο πυγμαχικό στυλ, κι αυτό αν μη τι άλλο θα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για εκείνον. Η εμπειρία του όμως, από μόνη της, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Η έκπληξη του τουρνουά ακούει στο όνομα Catalin Morosanu που είναι εκπληκτικός αθλητής, οποίος έχει κερδίσει το SuperKombat World Grand Prix 2012, έχει βελτιωθεί πολύ στα πόδια αλλά και στην τεχνική του στα χέρια. Πάει από νίκη σε νίκη και έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει αυτό το τουρνουά… Έχει δύσκολη κλήρωση, καθώς αν περάσει το εμπόδιο του Pavel Zhuravlev, θα βρει απέναντι του τον Cro Cop, ωστόσο ο Morosanu είναι πολύ σκληρός και έτοιμος να κάνει το «μπαμ» στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Χρήστος Μπάρδας: Περασμένα μεγαλεία!

Σκεπτόμενος το σημερινό K-1 GP στην Κροατία το μυαλό μου πάει συνέχεια πίσω στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά του Glory στην HW κατηγορία στο τέλος της χρονιάς και η σύγκριση στο επίπεδο των ονομάτων και στη λάμψη… αποκαλύπτει το πόσο χαμηλά έχει πέσει το Κ-1. H προσθήκη του Badr Hari στο GP σίγουρα προσθέτει μία μικρή λάμψη αλλά όλη η διοργάνωση με κάνει να νοιώθω λίγο άβολα. Η διοργάνωση γίνεται μέσα στο σπίτι του Cro Cop, τα ζευγαρώματα φτιάχτηκαν ώστε αυτοί οι δύο να συναντηθούν μόνο στο τελικό και όχι νωρίτερα, ο γνωστός αγροίκος Hari είπε στην συνέντευξη τύπου ότι ο Cro Cop ίσως να αξίζει τον τίτλο πριν καν παίξουν… Όλα αυτά μου έχουν πικράνει λίγο την προσμονή για το event. Θα το δω φυσικά σήμερα το βράδυ, κυρίως για να δω τον Εδμόνδο Παλτατζή να κάνει, ελπίζουμε, την έκπληξη, αλλά δεν θα νοιώθω ότι βλέπω μία πραγματικά κορυφαία διοργάνωση.