04/05/2024

Νέα γενιά από ατσάλι: Οι επόμενοι Έλληνες πρωταθλητές που λάμψουν στο kickboxing

Η νέα γενιά του Ελληνικού kickboxing διαθέτει πολυτάλαντους αθλητές με ποικιλία στο παιχνίδι τους.


Στο ερώτημα του μαχητικού φαν αν θα υπάρξει επόμενος «Μιχάλης Ζαμπίδης» απαντάμε μία ντρίπλα. Οι νέοι παίκτες είναι εντελώς διαφορετικοί, κάποιοι από αυτούς θα ξεχωρίσουν με τον δικό τους τρόπο και θα γράψουν με χρυσά γράμματα την ιστορία του Ελληνικού kickboxing. Πάμε να γνωρίσουμε οκτώ παιδιά που ξεχωρίζουν σε επαγγελματικά event παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Παρασκευάς Καβαλάρης

Ο αθλητής του Glory Club πρόσφατα κέρδισε την οκτάδα του Versus. Έχει πολύ καλή τακτική στο παιχνίδι του και κερδίζει τα ματς χωρίς να κάνει υπερβολές, με καλή διαχείριση δυνάμεων. Τον βλέπουμε όλο και πιο συχνά στα επαγγελματικά event και φαίνεται πως έχει όλα τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει.

Γιώργος Πιστόπουλος

Photo:Studio Karteris

Το αντίπαλο δέος του Παρασκευά Καβαλάρη, απολαμβάνεις να τον βλέπεις να αγωνίζεται. Είναι πολυσύνθετος με εξαιρετικούς συνδυασμούς που βλέπεις σε αθλητές του εξωτερικού σε μεγάλο επίπεδο. Αν τιθασεύει το παιχνίδι του και κάνει καλή διαχείριση κατά την διάρκεια του αγώνα θα αφήσει εποχή.

Δημήτρης Σαϊνόπουλος

Ένας από τους πιο καλοστημένους και δυνατούς αθλητές στην Ελλάδα και όχι μόνο στις μικρές ηλικίες. Παίζει σαν να έχει φάει με το…κουτάλι τα ρινγκ, είναι εκρηκτικός και με πολύ δυνατά κροσέ. Βγάζει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και είναι δεδομένο πως πολύ σύντομα θα τον δούμε και εκτός συνόρων.

Αντριάν Σούλι

Photo:Sportsclick

Το ότι είναι αήττητος εδώ και αρκετό καιρό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο αθλητής από την Ελευσίνα είναι εξίσου εκρηκτικός με τον Σαϊνόπουλο και έχει πολύ καλά πόδια. Οι promoters του δίνουν ευκαιρίες γιατί βλέπουν το αυτονόητο πως παίζει σαν “φτασμένος” αθλητής με εμπειρία στο kickboxing.

Δημήτρης Πελούμπι

Ένας από τους πιο “εγκεφαλικούς” μαχητές της λίστα. Έχει αργό τέμπο αλλά πολύ καλό game plan που βασίζεται κυρίως στα πόδια του και την πολύ καλή αντίληψη της απόστασης. Επικές οι μάχες του με τον Σαϊνόπουλο που δεν βαριόμαστε να βλέπουμε σε κάθε event.

Γιάννης Μανουηλίδης

Για πολλούς είναι ίσως ο πιο ταλαντούχος Έλληνας kickboxer. Πολλοί ανέφεραν πως εκείνος θα μπορούσε να είναι ο “νέος Ζαμπίδης” καθώς ξεχωρίζει στις μικρές ηλικίες.

Ο “Μανού” όμως δεν έχει το μονοδιάστατο παιχνίδι των παλιών kickboxer, αντιθέτως βγάζει κάθε φορά καινούρια όπλα. Πλέον παίζει σε main card επαγγελματικών event και δεν αγωνίζεται σαν παιδί αλλά σαν άντρας.

Κώστας Σαρκίρης

Photo: Sportsclick

Είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα επαγγελματία αθλητή σε μικρές ηλικίες με ωριμότητα στο παιχνίδι που δεν βλέπουμε ούτε σε έμπειρους αθλητές. Είναι ο παίκτης του «προπονητή» όπως λέμε αφού ακολουθεί ευλαβικά το πλάνο που του δίνεται και ήδη έχει καταφέρει να παίζει σε παγκόσμια event και όχι μόνο να δίνει παρουσία, αλλά να διακρίνεται.

Άγγελος Μαρτίνος

Photo:Studio Karteris

Ο 15χρονος αθλητής είναι πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση. Μέσα σε λίγο καιρό έχει κερδίσει σημαντικά ονόματα της κατηγορίας του και έχει καταφέρει να διακριθεί. Μιλάμε για έναν πολυσύνθετο παίκτη που εφόσον βρίσκει αγώνες και έχει ροή παιχνιδιών, θα κάνει πράγματα και θαύματα.

*Υπάρχουν πολλά και μεγάλα ταλέντα στην Ελλάδα και σίγουρα η δημοσιογραφική ομάδα του Fightsports.gr δεν έχει καταφέρει να τους παρακολουθήσει όλους.

Ευελπιστούμε μελλοντικά να γνωρίσουμε τα νέα λαμπρά αστέρια του χώρου και να τα δούμε εν δράσει στα μεγάλα event. Άλλωστε τι μέλλον έχει ο χώρος, αν δεν δώσεις….χώρο σε νέα παιδιά.