07/05/2024

Μπούκης για Σκορδίλη, Μελέτη και Μάρκου: Παίζω και με τους τρεις, πιο φορμαρισμένος ο Σκορδίλης!

Άλλη μία δυνατή πρόκληση για τον Γιάννη Μπούκη έρχεται στις 28 Οκτωβρίου καθώς θα αγωνιστεί για την ζώνη WKU στο ΔΑΪΣ του Αμαρουσίου με αντίπαλο τον Ruslan Τοkhtarov.


Ο Μπούκης τονίζει πως δεν τον νοιάζουν τα αήττητα σερί και προτιμάει να παίζει με δύσκολους αντιπάλους όπως έκανε πρόσφατα με Dong Wenfei και Yodwicha.

Ο αθλητής του Στέλιου Πολίτη μεταξύ άλλων απάντησε για την κριτική στις ήττες, γιατί δεν παίζουν τοπ ‘Ελληνες μαχητές μεταξύ τους, ενώ φαίνεται να ξεχωρίζει τον Σκορδίλη από τον Μάρκου και τον Κακουμπάβα. Αναλυτικά:

Γιάννη έχεις μπροστά σου έναν σημαντικό αγώνα για τίτλο WKU. Είναι για σένα κίνητρο να διατηρήσεις το αήττητο σου σερί εντός έδρας; Ποιος είναι ο σημαντικότερος λόγος που δέχτηκες αυτόν τον αγώνα;

«Για μένα πάντα είναι κίνητρο η νίκη. Δεν με απασχολούν τα αήττητα σερί ή να φτιάχνω ρεκόρ. Είμαι μαχητής και διψάω για μάχες φυσικά. Ο κόσμος θέλω να θυμάται ότι δεν έκανα πίσω πότε και δεν τα παράτησα πότε και όχι επειδή προσπαθούσα να φτιάξω ένα αήττητο σερί τα οποία πολλές φορές φτιάχνονται και με βατούς αντιπάλους».

Τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες μαχητές δέχονται κριτική από τον κόσμο που θεωρεί πως στα δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας δεν τα βγάζουν πέρα και στα εντός παίζουν με εύκολους αντιπάλους. Ποια είναι η δική σου θέση πάνω σε αυτό;

«Αρχικά θεωρώ πως ο κόσμος δεν θα έπρεπε να κρίνει τους Έλληνες μαχητές και θα έπρεπε να τους υποστηρίζει όποιοι κι αν είναι αυτοί είτε παίζουν εντός έδρας είτε εκτός.

Δεν έχει σημασία η χώρα που αγωνίζονται αλλά η προετοιμασία που κάνουν και είμαι σίγουρος πως όλοι οι Έλληνες αθλητές δίνουν ψυχή και σώμα στο γυμναστήριο πριν ανέβουν στο ρινγκ άρα είναι άξιοι σεβασμού ανεξάρτητος αποτελέσματος.

Επίσης όταν βγαίνουμε για αγώνα στο εξωτερικό εκτός από το ταξίδι, τον δυνατό αντίπαλο και την καυτή έδρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους κριτές οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν κερδισμένο τον αθλητή της διοργάνωσης ανεξαρτήτως το πώς τα πήγε.

Άρα το έργο μας στο εξωτερικό γίνεται αυτομάτως πιο δύσκολο από το να ξεκινάμε από το σπίτι μας και τις ανέσεις μας και να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αθλητές που ταξιδεύουν Ασία και Αμερική για αγώνες, ταξίδια που διαρκούν μια και μιάμιση ημέρα για να φτάσουμε στον προορισμό μας».

Μεγάλα παιχνίδια μεταξύ Ελλήνων: Δεν τα βλέπουμε συχνά πλέον και ίσως αυτός είναι ένας λόγος που δεν αυξάνεται ο κόσμος στα γήπεδα. Γιατί πιστεύεις πως οι τοπ Έλληνες μαχητές δεν παίζουν μεταξύ τους; Είσαι ένας από αυτούς και μπορείς να μας διαφωτίσεις;

«Νομίζω πως είναι αυτό που είπαμε και νωρίτερα. Οι Έλληνες αθλητές θέλουν να φτιάξουν ένα αήττητο σερί και μια εικόνα την οποία δεν θέλουν να την ρισκάρουν μπροστά στον κόσμο τους.

Ο φόβος της ήττας επισκιάζει την νίκη και είναι κακό να νιώθουν έτσι θεωρώ. Εγώ από την άλλη χτίζω πλέον μια καριέρα στο εξωτερικό και έχω ένα καλεντάρι αγώνων για όλη την χρονιά με ήδη κλεισμένους αγώνες είτε εντός είτε εκτός έδρας με πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Εσείς βλέπετε μόνο τον προσκείμενο αγώνα αλλά εμείς συνεχίζουμε και δουλεύουμε πάντα ένα βήμα παραπέρα για να είμαι ενεργός όλη την χρονιά και φορμαρισμένος.

Είμαι βέβαια ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις όταν θα μου προτείνουν κάτι που έχω να κερδίσω και όχι να γίνει απλά ένα show και να μην κερδίσω κάτι ουσιαστικό.

Και νομίζω πως οι περισσότερες ελληνικές διοργανώσεις το μόνο που έχουν να μου προσφέρουν είναι χρήματα. Και όχι αστρονομικά ποσά. Ο δάσκαλος μου και μάνατζερ μου Στέλιος Πολίτης ξέρει ακριβώς το badget μου μιας και έχει παρευρεθεί σε τεράστια event και γνωρίζει πως κινείται η παγκόσμια αγορά του kick boxing».

Κακουμπάβας, Μάρκου, Σκορδίλης: Με ποιον από τους τρεις παραπάνω αθλητές θα ήθελες να παίξεις που θεωρούνται από τους κορυφαίους στην κατηγορία σου και ποιον θεωρείς πιο δύσκολο;

«Δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ με κανέναν από τους τρεις. Την στιγμή που μιλάμε όμως θεωρώ πως ο Γιάννης Σκορδίλης είναι ο πιο φορμαρισμένος μιας και είναι πιο ενεργός από τους υπόλοιπους αθλητές με αγώνες στο εξωτερικό και στην Κίνα.

Νομίζω πως οι αθλητές δεν καταλαβαίνουν ότι για να είναι φορμαρισμενοι δεν χρειάζεται να κάνουν υπέρ προπονήσεις αλλά χρειάζονται αγώνες σε υψηλό επίπεδο με αντιπάλους που θα τους κοντράρουν και ας χάσουν.

Και για να μιλήσω και λίγο γηπεδικα δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει με μια ομάδα Γ’ εθνικής συνέχεια και έπειτα να θέλει να παίξει με ομάδα του Champions League και να θέλει να κερδίσει.

Αυτό συμβαίνει και στο kick boxing. Δεν γίνεται οι αθλητές να παίζουν με αντιπάλους με επτά σερί ήττες και να θέλουν να παίξουν μετά μαζί μου και να περιμένουν να με νικήσουν κιόλας.

Είμαι στα καλύτερά μου και έχω αγώνες με στα πόδια μου με Raymond Daniels, Dong Wenfei και Yodwicha. Άρα….;;;».

Ένα μήνυμα στο κοινό που θα έρθει να σε δει σε άλλον ένα σημαντικό σου αγώνα. Τι μπορείς να τους υποσχεθείς;

«Θέαμα υπόσχομαι όπως πάντα σε όλο τον κόσμο που θα έρθει να με δει που είναι και το σημαντικότερο. Ελάτε να γιορτάσουμε ακόμα μια νίκη για ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο της WKU που έχει διεκδικηθεί και κατακτηθεί από αθλητές παγκόσμιας κλάσης όπως ο Μιχάλης Ζαμπίδης, Ο Στάθης Μπενοφ, ο Γιάννης Σοφοκλέους, ο Ενρίκο Κελ και αρκετοί ακόμη. Το σύνθημα είναι ένα λοιπόν. THE CHAMP IS HERE».