02/05/2024

Μετράει αντίστροφα το Best Fighter 2013

Λίγες ημέρες πριν την διοργάνωση του BEST FIGHTER 2013,είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε κάποιες δηλώσεις από την πρώτη ανακοίνωση του event αν και είμαστε της λογικής ότι όταν κάνεις μια σωστή και οργανωμένη δουλειά αφήνεις τα αποτελέσματα των εργασιών, να μιλήσουν από μόνα τους.

Πριν ακόμα αποφασίσουμε να κάνουμε την διοργάνωση εντοπίζαμε τα λάθη που γινόντουσαν στις εγχώριες διοργανώσεις και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι το τελείως διαφορετικό, πράγμα που φαίνεται και από το slogan μας Change The Game (Αλλαγή Παιχνιδιού).Έτσι ξεκινήσαμε από το σχηματισμό μιας ομάδας ανθρώπων όπου ο καθένας από αυτούς θα είναι ιδανικός στον τομέα του, θα έχει την τεχνογνωσία, έτσι ώστε το παζλ των εργασιών που θα έχει δημιουργηθεί, όταν ενωθεί, να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει στην ομάδα μας ο υπεύθυνος marketing, ο match maker, ο art director, o υπεύθυνος οργάνωσης των αποστολών – θεατών για όλη την Ελλάδα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο υπεύθυνος φωτογραφικής κάλυψης αθλητών και αρκετά άτομα ακόμη τα οποία αναφέρονται στις εκάστοτε αφίσες.

Το πιο δύσκολο σε όλη τη διοργάνωση είναι να πείσεις έναν μεγάλο αθλητή να παίξει σε έναν αγώνα πολλούς μήνες πριν, ενώ δεν μπορεί να γνωρίζει το μελλοντικό αγωνιστικό του πρόγραμμα. Όλοι οι αθλητές υπόγραψαν συμβόλαια με όρους έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος με ακυρώσεις τελευταίας στιγμής. Υπήρχαν πολλά κίνητρα για να αποδεχθούν την πρόταση και τους όρους του συμβολαίου, όπως το χρηματικό έπαθλο, η προβολή τους, η συμμετοχή τους στην ανάδειξη του καλύτερου αθλητή και ότι για πρώτη φορά θα είναι ανάμεσα στους καλύτερους. Οι παλιοί και μεγάλοι αθλητές δεν είναι όπως οι νέοι που δεν έχουν απαιτήσεις και με ένα τηλεφώνημα μπορείς να κλείσεις αγώνα. Χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση, ατελείωτες ώρες επαφών με τους προπονητές τους ή τους manager τους (αν έχουν) και φυσικά με τους ίδιους. Ακολουθεί η αποδοχή όρων συμβολαίων με τυχών τροποποιήσεις, τακτοποίηση οικονομικών ζητημάτων και στη συνέχεια «όχι θα τα ξαναπούμε τη ημέρα της διοργάνωσης» αλλά συνεχόμενες επαφές για την προώθηση τους, φωτογραφίσεις, video, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εκπομπές, μέχρι και επαφές για προσωπικά τους ζητήματα. Όταν πρέπει να προβάλεις ένα ζευγάρι μήνες πριν θα πρέπει φέρεις τους αθλητές από οποιοδήποτε μέρος κατοικούν, να τους φωτογραφήσεις για να μπορέσεις να τους προωθήσεις και όχι να τους μαζέψεις λίγο καιρό πριν τη διοργάνωση όλους μαζί για μία και μοναδική φωτογράφιση. Οι αθλητές μας είναι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας,οπότε η μετάβαση στην Αθήνα αθλητών εκτός Αθηνών γινόταν μόνο αεροπορικώς.Ο τρόπος που  δίνουμε τις αμοιβές των αθλητών,αν σκεφτούμε τις χρηματικές απολαβές που έπαιρναν μέχρι τώρα,είναι για να μπορέσει να βγάλει ο κάθε αθλητής παραπάνω ενέργεια και δυνάμεις έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερο θέαμα. Τα 1000 ευρώ που δίνουμε σε κάθε αθλητή των main event τα 2000 ευρώ στο νικητή κάθε ζευγαριού και τα 1000 ευρώ αν νικήσει με knock-out  είναι ένα κίνητρο για να δοθεί το καλύτερο αγωνιστικό θέαμα στην ιστορία των ελληνικών διοργανώσεων από την μεριά των αθλητών .Συνολικά 4000 ευρώ μπορεί να πάρει ο νικητής κάθε ζευγαριού και επιπλέον 5000 χιλιάδες που θα πάρει ο Best Fighter. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ότι τα χρήματα αυτά τα δίνουν οι θεατές μέσω των εισιτηρίων τους. Απλά εμείς είμαστε οι μεσάζοντες και αυτό πρέπει να γνωρίζουν όλοι. Ότι τα χρήματα των εισιτηρίων ανήκουν στους πρωταγωνιστές της βραδιάς που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους αθλητές.

Όλες  οι νεες ιδεες μας είναι φρέσκιες αν όχι αποκλειστικές,όπως τα IDENTITY, το website, το web radio, το destination, τα Fighting Awards, το soundtrack, η επιλογή του Best Fighter με SMS και πολλά ακόμη. Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κόσμος ότι η κάθε καινοτομία του Best Fighter έχει κόστος χρονικό και οικονομικό όσο μια εγχωρια διοργανωση.

Πρώτον τα IDENTITY.Είναι μια καινοτομία που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα  και που χρειάστηκε πολλές ώρες εργασίας, γυρισμάτων σε διαφορετικά μέρη, στον τόπο που ζει και προπονείτε ο κάθε αθλητής, ατελείωτες ώρες μοντάζ, πάρα πολύ μεγάλο κόστος και πολλά περιφερειακά έξοδα. Χρονικά ένας αθλητής χρειάζεται από τρεις έως εφτά μέρες γυρισμάτων και επιπλέον μοντάζ, γραφιστικά, μουσική και λοιπά.Μπορεί άνετα να τα κοστολογήσει ένας οποιοσδήποτε παραγωγός και θα αποδειχθεί ότι είχαν κόστος όσο μία νορμάλ διοργάνωση.

Δεύτερον οι χρηματικές αμοιβές των αθλητών με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ για τους αθλητές μόνο των main event και επιπλέον των superfight.

Τρίτον η προώθηση των αθλητών, οι φωτογραφήσεις τους, τα γραφιστικά, τα trailer των ζευγαριών, οι ενδυμασίες τους και τέλος ολόκληρο το website με το ατελείωτο υλικό είναι από μόνα τους μια ολόκληρη διοργάνωση χρονικά και οικονομικά.

Τέταρτο το στήσιμο του γηπέδου δεν θα θυμίζει τίποτε από διοργανώσεις που έχετε δει μέχρι τώρα. Περισσότερο θα θυμίζει Κάννες ή βραβεία Όσκαρ παρά αγώνες και βραβεία πολεμικών τεχνών. Έχουν στρατολογηθεί αρχιτέκτονες και διακοσμητές για να διακοσμήσουν τον εξωτερικό χώρο, την είσοδο και τα σκηνικά της εξέδρας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Φωτισμός, ηχητικά, οθόνη LED 7 x 4 μέτρα και όχι ένα απλό video wall, εφτακάμερο με γερανό για την κάλυψη και τα replay από γνωστό σκηνοθέτη, εξωτερικές οθόνες, ένα πλήρες γυμναστήριο για την προπόνηση των αθλητών και πολλά ακόμη  θα καθηλώσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή. Για πρώτη φορά θα γίνει απονομή βραβείων μαχητικών αθλημάτων στη χώρα μας και πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτό από τον κόσμο γιατί οι υποψήφιοι θα είναι όλοι οι αγαπημένοι του χώρου και αυτό θα δώσει μια διαφορετική πινελιά μέσα στη διοργάνωση και να μπορούν να έχουν την δική τους γιορτή τα μαχητικά αθλήματα και τα δικά τους βραβεία. Η απονομή θα γίνει από επώνυμους παρουσιαστές,με τις κάρτες και τα ονόματα όλων των υποψηφίων να αναγράφονται στην οθόνη. Ο νικητής της κάθε κατηγορίας θα παραλαμβάνει το βραβείο του και συγχρόνως στην οθόνη θα παίζονται αποσπάσματα από την ζωή του.Υποψήφιοι και πιστεύουμε να είναι και παρόντες ώστε να παραλάβουν τα βραβεία τους, εκτός των υποψηφίων αθλητών που παίρνουν μέρος στους αγώνες και είναι έτσι και αλλιώς παρόντες, είναι ο Μιχαλης Ζαμπίδης, ο Μιχάλης Αρναούτης, η Μαριάννα Καλλέργη, ο Παύλος Καπώνης, ο Σταμάτης Μπιτάκος, η Αρετή Μαστροδούκα, η Έιμι Κουγιουμτζόγλου,διοργανωτές,προπονητές και πολλοί ακόμη. Τα βραβεία θα έχουν την αίγλη των βραβείων άλλων χώρων όπως μουσικά ή κινηματογραφικά βραβεία. Καθε αθλητής που θα βγαίνει, θα τον συνοδεύει και το προσωπικό του video με αποσπάσματα από το IDENTITY ενώ 10 κοπέλες – μοντέλα θα συνοδεύουν τους αθλητές.

Πέμπτο το επιπλεον κόστος λογω του τοπου διεξαγωγης όπως της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα και αυτό δεν το έχουν αντιμετωπίσει πολλες διοργανωσεις, καθώς οι περισσότερες γίνονται στην Αθήνα και οι περισσότεροι αθλητές είναι από εκεί.

Έκτο και τελευταιο,η όλη διαφημηστική καμπάνια που έγινε και θα γίνει σε ραδιοφωνο, περιοδικά εφημεριδες,τηλεόραση,website, plotter σε όλες τις πόλεις, αεροπανώ και λάβαρα σε όλη τη Θεσσαλονίκη καθώς και μοίρασμα εντύπων σε όλη την πόλη,έχοντας βέβαια και την άδεια της περιφέρειας κεντρικής μακεδονίας,έχουν αρκετο χρονικο και οικονομικο κοστος

Στόχος του best fighter είναι να πάρει όσο δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων και να προβληθούν οι αθλητές. Από εκεί και πέρα όσο ένας χώρος επεκτείνεται, αποκτά μεγαλύτερο κοινό και μπορούν να ωφεληθούν όλοι. Ανεβαίνει το επίπεδο, ανεβαίνουν τα budget των αθλητών, ανεβαίνει η ποιότητα των σχολών, των διοργανώσεων, των εταιρειών και γενικά όλων όσων βρίσκονται στο χώρο.

Πέρυσι το καλοκαίρι η τελευταία διοργάνωση έγινε τον Αύγουστο. Μέχρι τέλος του χρόνου η μονη μεγαλη διοργανωση που εγινε  ήταν το K-1. Αποφασίσαμε λοιπόν να διοργανώσουμε το Best Fighter με προδιαγραφές του εξωτερικού και αρχίσαμε να το ανακοινώνουμε αρχές του 2013. Πιστεύουμε ότι βοηθησαμε και εμεις με όλο το concept και τις καινοτομίες που προωθήσαμε ,αρκετούς να ξεκινήσουν νέες διοργανώσεις και οι ήδη υπάρχουσες να έχουν υψηλότερα κριτήρια.Αποτελεσμα αυτο το Φθινοπωρο απο τις πολλες διοργανωσεις να μην υπαρχει ελευθερη ημερομηνια.Μηπως ολοι μας επαναπαυομαστε στα ηδη υπαρχοντα όταν δεν υπαρχει ανταγωνισμος και ετσι παραμενουμε στασιμοι;Μήπως τελικά ολοι θέλουμε κάποιο πρότυπο ώστε να ανεβάζουμε το επίπεδο; Διότι ο θεμιτός ανταγωνισμός είναι αυτός που δημιουργει προοδο και αναπτυξη

Σας περιμενουμε λοιπον ολους,ανεξαρτητως ομοσπονδιων,ομαδων,προσωπικων διαφορων,στην αιθουσα Nick Galis του Αλεξανδρείου Σταδίου της Θεσσαλονικης χωριτηκοτητας 6000 άτομων το Σαββατο 30 Νοεμβριου 9.00 το βραδυ. Ολοι εσείς που αγαπάτε τα δυναμικα άθληματα δεν πρέπει να χάσετε αυτή την υπέροχη βραδιά γιατι κανένα οπτκο-ακουστικό μέσο δεν θα μπορεί να μεταφέρει τα συναισθήματα εκείνης της νυχτας.Και προκαλουμε και επιδεχωμαστε κάθε συγκριση με αντιστοιχες διοργανωσεις αλλων χώρων και αλλων χωρών