19/05/2024

Λογγινίδης αποκλειστικά στο fightsports.gr για όλους και για όλα!

Μία από τις πιο πλούσιες και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις φιλοξενεί σήμερα το fightsports.gr!


Ένας από τους μεγαλύτερους, ίσως και ο κορυφαίος Έλληνας kickboxer… λύνει τη σιωπή του μέσω του πληρέστερου portal μαχητικών τεχνών της χώρας και προκαλεί… τριγμούς με τις απαντήσεις του. Ο λόγος για τον Stan «The Man» Λογγινίδη ο οποίος μιλάει για όλους και για όλα. Απολαύστε τη σούπερ συνέντευξη του Έλληνα μαχητή που πρόσφατα έγινε μέλος του Hall of Fame στην Αυστραλία, εκεί όπου λατρεύεται σε θεϊκό επίπεδο.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, τις ερωτήσεις μας προς τον κ. Λογγινίδη με απορία. Συγκεκριμένα, ρωτήσαμε τον θρυλικό μαχητή γιατί η Ελλάδα έχει… ησυχάσει στο να βγάζει αθλητές, πρωταθλητές του δικού του βεληνεκούς:

 «Πιθανόν να υπάρχει κι ένας, αλλά και παραπάνω μαχητές μεγάλου επιπέδου. Απλώς δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη.»

Ερωτηθείς σχετικά με το πιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για να φτάσεις στην κορυφή ο Stan “The Man” απάντησε από καρδιάς αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θυσίασα τόσα όσα κανείς άλλος. Όμως ποτέ δεν το έκανα για τη φήμη και τa χρήματα…»

Περί του ξεκινήματος της καριέρας του και τον πρώτο του δάσκαλο ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε:

«Η ενασχόληση μου με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα. Ο πρώτος μου δάσκαλος ήταν ο Γιώργος Κώνστας. Αυτός ο άνθρωπος με οδήγησε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στα βαρέα κιλά της Αυστραλίας. Αργότερα αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε από το Λος Άντζελες και το “Jet Centre”, αφήνοντας τις Αυστραλιανές ακτές, ώστε να εξελιχθώ και να γίνω ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής.»

Είναι θέμα χρόνου τόνισε στην Ελλάδα να βγουν νέα, φρέσκα ταλέντα που θα έχουν επιτυχίες υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση:

«Τα τελευταία δέκα χρόνια το kickboxing στην Ελλάδα έχει θετική πορεία και εξέλιξη. Έχει γίνει πιο αναγνωρίσιμο είναι ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός. Είναι θέμα χρόνου να προκύψουν και να προωθηθούν νέα παιδιά, φρέσκα ταλέντα…»

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον Έλληνα εν ενεργεία αθλητή η απάντηση ήταν αναμενόμενη, αφού ο Λογγινίδης επικεντρώθηκε στον Μιχάλη Ζαμπίδη:

«Ακούω πως συνεχώς εμφανίζονται νέα ταλέντα με όρεξη για διακρίσεις και μάχες, όμως προς στιγμήν δεν είναι κανείς στο επίπεδο του Μιχάλη Ζαμπίδη.»

Αφοπλιστικός ο Λογγινίδης όσον αφορά για το ζευγάρι Ελλήνων που θα επέλεγε για μία μεγάλη μάχη:

«Stan The Man εναντίον του Ηρακλή θα ήταν μία σπουδαία μάχη.»

Σχετικά με τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην καριέρα του είπε:

«Να πολεμάω με ανθρώπους με τους οποίους είχα καλές σχέσεις…»

Ενθαρρυντικός ήταν ο Έλληνας μαχητής όσον αφορά το θέμα της διάκρισης στο εξωτερικό:

«Δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεσαι σίγουρα ταλέντο. Πρέπει να έχεις το πακέτο που λέμε… Βέβαια απαραίτητο θεωρείται και η σωστή εκπροσώπηση που διαθέτεις πίσω σου.»

Θα σε κάνω να… φας τα λόγια του ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ο Λογγινίδης στην πρώτη του μάχη όταν ο εκφωνητής με τα λόγια του τον υποτίμησε σχετικά με το μαχητικό του επίπεδο:

«Στον πρώτο μου αγώνα κέρδισα. Ο εκφωνητής, τότε, του ρινγκ με υποτίμησε λέγοντας ότι το επίπεδο του αγώνα και η τεχνική μου ήταν χαμηλή. Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή τον εαυτό μου να λέει πως θα τον κάνω πολύ σύντομα να… φάει τα λόγια του. Λίγα χρόνια αργότερα ο ίδιος άνθρωπος είπε ότι ο Stan The Man είναι το kickboxing.»

Περί της αχαριστίας που κυριαρχεί στην Ελλάδα γύρω από τους μεγάλους αθλητές ο Λογγινίδης απάντησε… βιωματικά:

«Το έχω δει, το έχω νιώσει, το έχω ζήσει στην κορύφωσή του. Δυστυχώς συμφωνώ απόλυτα ότι η αχαριστία δυστυχώς είναι κυρίαρχο στοιχείο…»

Εκτός του Μιχάλη Ζαμπίδη που έχει πετύχει στο εξωτερικό υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες που επιθυμούν ανάλογη καριέρα. Τι τους συμβουλεύει ο Stan The Man:

«Στην Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει το επίπεδο της προπόνησης. Να μορφωθούν οι νέοι μαχητές από καλύτερους προπονητές. Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στην Ευρώπη γιατί ρε γαμώτο να μην δουλέψουν πιο σκληρά. Βάλτε στόχο και κυνηγήστε το όνειρό σας με θάρρος.»

Σε ειδική ερώτηση γύρω από τον Μιχάλη Ζαμπίδη ο Λογγινίδης αποθέωσε το μεγάλο ταλέντο του Έλληνα μαχητή, όμως εξέφρασε και ένα παράπονο:

«Το ταλέντο του Ζαμπίδη είναι ευλογημένο και τον κάνει να ξεχωρίζει με διαφορά απ’όλους στην Ελλάδα. Αλλά το αρνητικό και απογοητευτικό για μένα είναι ότι ο Μιχάλης είναι αχάριστος. Αγαπάει το χρήμα και για μένα το χρήμα είναι η αρχή όλου του κακού.»

Σε ερώτηση σχετικά με τον πιο επιτυχημένο δάσκαλο και προπονητή στην Ελλάδα ο Λογγινίδης δεν διαφοροποιήθηκε από το… ρεύμα, εκθιάζοντας τον Γιώργο Μάλλιο:

«Ο Γιώργος Μάλλιος κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο καλύτερος όλων. Μπορεί να φτιάξει έναν αθλητή τόσο ψυχικά όσο και σωματικά ώστε να είναι ικανός να κάνει το βήμα παραπάνω.»

Κλείνοντας, ζητήσαμε από τον Stan The Man να μας περιγράψει τη ζωή του τώρα που δεν βρίσκεται σε αγωνιστική δράση:

«Σήμερα, είμαι ένας σεβαστός ομιλητής σε πολλά συνέδρια. Οι ομιλίες μου και τα εργαστήριά μου επικεντρώνονται στην σημασία του να είμαστε «θωρακισμένοι» με γνώση και σοφία. Μοιράζομαι αυτή τη γνώση με το κοινό μου. Δεν μιλάω απλά για αυτό, τους δείχνω πραγματικά «πώς να τα καταφέρουν», «πώς να φτάσουν στη σωστή σκέψη και να μείνουν θετικοί». Πώς να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές και ικανότητες για να γίνουν οι καλύτεροι σε ότι επιλέξουν να κάνουν.»

Όλοι έχουμε ταλέντο αλλά οι ικανότητες έρχονται μόνο μέσα από την σκληρή δουλειά και μη παραίτηση. Κάθε μέρα οι ικανότητές σου γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες. Το μυαλό σου, το πνεύμα σου και η καρδιά σου πρέπει να δουλέψουν μαζί. Αν αυτά τα τρία πράγματα δεν δουλέψουν μαζί ως ομάδα τότε το σώμα σου είναι άχρηστο. Πρέπει να έχεις πάθος και πίστη. Ο Θεός σε γεμίζει ταλέντα αλλά είναι πάνω σε εσένα να φτιάξεις τις ικανότητες ώστε να χρησιμοποιήσεις αυτά τα ταλέντα και να πετύχεις.»

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ TIPS:

Αγαπημένο χρώμα;

Μαύρο.

Χόμπι;

Να παίζω τάβλι με τους φίλους μου.

Ποια είναι για εσάς η ενδέκατη εντολή;

Να τηρώ τις δέκα.

Σημασία έχει ο προορισμός ή διαδρομή;

Το βασικό είναι ο προορισμός, όμως επίσημος βασικός είναι να ξέρεις να απολαμβάνεις τη διαδρομή!

Αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα;

ΠΑΟΚ.

Τυχερός αριθμός;

9

Δεξί κροσέ ή μαουάσι γκέρι;

Κάθε είδους κλωτσιά!