29/04/2024

Λευτέρης Χαχαμίδης στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ: Φέτος θα είναι η χρονιά μας!

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ και στον Κίμωνα Οζζ. παραχώρησε ο Λευτέρης Χαχαμίδης μιλώντας για την σχέση του με την Ένωση, αλλά και τα αγωνιστικά του πλάνα, που άλλαξαν άρδην, μετά την απόφαση του να αποσυρθεί από το Kickboxing και να αφιερωθεί στις ΜΜΑ(Μικτές πολεμικές τέχνες).

Αρχικά ο έμπειρος αθλητής αναφέρετε στην επαφή του με την ΑΕΚ.

« Οπαδός της ΑΕΚ έγινα τα τελευταία χρόνια, παρακολουθώντας περισσότερο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο κι άλλα αθλήματα. Θαύμασα τους Ενωσίτες, διότι στηρίζουν την ομάδα παντού! Είναι εκεί σε όλα τα αθλήματα, είτε έχει έναν δύσκολο αγώνα, είτε όχι. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν πηγαίνω συχνά στο γήπεδο να δω την ΑΕΚ. Όταν όμως έχω την ευκαιρία το κάνω», τόνισε αρχικά ο Χαχαμίδης που συνέχισε μιλώντας για την αναγκαιότητα του Δικέφαλου να σηκώσει κεφάλι.

« Όταν είσαι πρωταθλητής, έχεις μάθει να κερδίζεις αλλά και να χάνεις. Το μότο του “επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”, ταιριάζει απόλυτα στην ΑΕΚάρα», ανέφερε ο Έλληνας kickboxer που δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την προοπτική ανέγερσης του γηπέδου.

« Το να έχεις ένα δικό σου σπίτι, είναι ότι πιο σημαντικό, κυρίως στον τομέα  της ψυχολογίας. Είτε λειτουργείς ατομικά, είτε ομαδικά. Ξέρεις πως την στιγμή που θα πατήσεις στο γήπεδο σου, θα αγωνίζεται με πάθος, ένταση και ενέργεια».

«Όποιος υποστηρίζει άλλη ομάδα, θα τον κάνω μαύρο»!

Αστειευόμενος ο Λευτέρης Χαχαμίδης μίλησε για την περίπτωση να αντιμετωπίσει πάνω στο ρινγκ αθλητή που υποστηρίζει άλλη ομάδα.

« Αν ανέβω στο ρινγκ και συναντήσω αθλητή που υποστηρίζει οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός της ΑΕΚ, θα τον κάνω μαύρο στο ξύλο και έπειτα θα τον καλέσω για καφεδάκι, για να του πω για την λάθος επιλογή του. Φυσικά αστειεύομαι. Στην ζωή μου έχω μάθει το  ευ αγωνίζεσθε, την ευγενή άμιλλα και κυρίως τον σεβασμό», τόνισε ο Χαχαμίδης που αποκάλυψε στην συνέχεια τα αγωνιστικά του πλάνα.

«Από μικρό παιδί είμαι λάτρης του αθλητισμού και ιδιαίτερα των δυναμικών αθλημάτων. Ξεκίνησα με πυγμαχία και Kickboxing. Τώρα μετά από 23 χρόνια αποφάσισα να κάνω μία μικρή αλλαγή και να ασχοληθώ με τις ΜΜΑ και το BJJ(Βrazilian Ju Jitsu. Μετά από πολλά χρόνια καταξίωσης μου σαν αθλητής στο kick boxing, αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, πιο δύσκολο, πιο σκληρό. Το σημαντικότερο κίνητρο είναι ότι επιθυμώ να καταξιωθώ σαν αθλητής και σε αυτό το άθλημα(ΜΜΑ)»,  ανέφερε o Mr. X για την στροφή που θα κάνει στην αθλητική του καριέρα, ενώ επεσήμανε πως ο πρωταθλητισμός σε οποιοδήποτε σπορ μόνο εύκολος δεν είναι.

« Ο πρωταθλητισμός για όσους δεν γνωρίζουν είναι πολύ δυσκολότερος απ’ όσο μπορούν να φανταστούν κάποιοι.  Για να καταφέρεις από μικρή ηλικία να γίνεις πρωταθλητής, απαιτεί πολύωρες προπονήσεις, στερήσεις από βόλτες με φίλους, ειδική διατροφή και γενικά στέρηση προσωπικού χρόνου, οπότε όταν είσαι εν ενέργεια αθλητής και πρωταθλητής για πολλά χρόνια σου λείπουν όλα αυτά, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Όσον αφορά για το ποιο άθλημα θεωρεί ο Χαχαμίδης πως είναι πιο σκληρό, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός.

«Παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια αγώνες σε όλα τα αθλήματα, όσο τρελό και να ακουστεί σε πολλούς, το ποδόσφαιρο είναι πιο σκληρό διότι έχει περισσότερους και σοβαρότερους τραυματισμούς».

Τέλος ο Έλληνας πρωταθλητής «έδειξε» τον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε ποτέ…

«Ο δυσκολότερος αντίπαλος είναι ένας… Ο ίδιος σου ο εαυτός.  Πρέπει πρώτα να νικήσεις αυτόν και έπειτα τον αντίπαλο πάνω στο ρινγκ».

Το «μήνυμα»

«Χαίρομαι που ανήκω κι εγώ στον κόσμο της ΑΕΚ, διότι έχω νοιώσει προσωπικά πως είναι να πέφτεις, όμως  και να σηκώνεσαι ξανά, όπως οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Την στηρίζουν ακόμη και στα δύσκολα, κάτι αντίστοιχο έγινε και με μένα. Από το 2014 και έπειτα είναι η χρονιά μας. Mr.X και ΑΕΚάρα»!

Tips:

Μελαχρινή η Ξανθιά

Μελαχρινή αυστηρά

Μηχανή ή αυτοκίνητο :

Αυτοκίνητο Ferrari – 360 Modena

Αγαπημένο φαγητό:

Ότι έχει να κάνει από τα χεράκια της μαμάς. Λατρεύω τα γεμιστά

Αγαπημένο χρώμα:

Κίτρινο και μαύρο

Αγαπημένο γυναικείο όνομα;

Έλενα

Αγαπημένος παίκτης;

Ντέμης Νικολαΐδης

Αυτό που μισείς περισσότερο:

Tην ζήλεια και την κακία κάποιων ανθρώπων, όταν σε βλέπουν να πετυχαίνεις.