28/04/2024

Κώστας Παπαδόπουλος: Δεν πάω για βόλτα στην Γερμανία, από μένα εξαρτάται η κατάκτηση της ζώνης

Την πρώτη μεγάλη ζώνη στην καριέρα του θα διεκδικήσει ο νεαρός Κώστας Παπαδόπουλος από τους Ultra Fighters στις 2 Ιουλίου στο Αμβούργο. 


Ο Βορειοελλαδίτης μαχητής θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Tom Minners στην κατηγορία των 67 κιλών για την ζώνη IPTA με στόχο να επιστρέψει, κατακτώντας την. Λίγες μέρες πριν την μεγάλη μάχη μιλάει αποκλειστικά στο Fightsports.gr για την ερχόμενη πρόκληση, τα εγχώρια μαχητικά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα του σε όλους τους Έλληνες. Αναλυτικά:

 Μία σπουδαία ευκαιρία για σένα στο εξωτερικό και μάλιστα με προοπτική ζώνης. Πως είσαι αγωνιστικά κι αν αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα σου;

«Mετα από 11 σερί αγώνες αήττητος και με τρία ΚΟ μου δίνεται η ευκαιρία διάκρισης στο εξωτερικό , κάτι που είναι το όνειρο όλων όσων έχουν φιλοδοξίες στο άθλημα . Η προετοιμασία με τον προπονητή μου στο Ultra Fighters Gym  , Δημήτρη Παπαδόπουλο , εξελίχθηκε άψογα και πιστεύω ότι από μένα και μόνο εξαρτάται  η νίκη και η κατάκτηση της ζώνης».

Θα αγωνιστείς στην κατηγορία των 67 κιλών με τον Γερμανό Τom Minners. Τι γνωρίζεις γι’αυτόν και που θα χτυπήσεις στο ματς για να πάρεις την ζώνη;

«Ο αντίπαλος έχει μεγάλη εμπειρία αλλά και σωματότυπο που απαιτεί ειδική στρατηγική και τακτικές στο παιχνίδι μου που πρέπει να ακολουθήσω με απόλυτη ευλάβεια .Ο προπονητής μου Δημήτρης Παπαδόπουλος με έχει ετοιμάσει κατάλληλα και νιώθω απολυτά σίγουρος ότι θα πάμε καλά».

 Όσον αφορά τους στόχους στην Ελλάδα. Υπάρχουν αθλητές στην κατηγορία που θεωρείς κορυφαίους και θα ήθελες να τους κοντράρεις και ποιοι είναι;

«Θα μιλήσω για τους στόχους που έχουμε θέσει με τον προπονητή μου γενικά . Το να αναλωθώ σε κόντρες με αθλητές στην «γειτονιά μου» για το ποιος είναι ο καλύτερος ουσιαστικά θα με φθείρει . Στόχος μου είναι να κερδίζω τους αντιπάλους μου που επιλέγουν ο μάνατζερ μου κ. Μητσικολάβας και ο προπονητής μου σε Ελλάδα και εξωτερικό και να κάνω συμβόλαιο με τα μεγαλύτερα promotion».

Ένα μήνυμα στους Έλληνες. Τι να περιμένουν από σένα ενόψει του ταξιδιού σου στην Γερμανία 2 Ιουλίου;

«Ευκαιρίας δοθείσης πρόσφατα διάβασα μια δήλωση στο site σας από ένα παλαίμαχο που δεν γνωρίζω προσωπικά ότι στο εξωτερικό δεν πηγαίνουν οι καλύτεροι αλλά όσοι έχουν γνωριμίες .

Θεωρώ ότι κάποια στιγμή σε όλους τους επαγγελματίες αθλητές έχει δοθεί και δίνεται μια τέτοιου είδους ευκαιρία και ο καθένας την αξιοποιεί ανάλογα ή όχι . Το να απαξιώνεις όμως τα νέα παιδιά που έχουν ανάλογες φιλοδοξίες αποδίδοντας τες σε «μέσον»  και όχι στη σκληρή δουλειά τους , μου φέρνει στο μυαλό την λαϊκή ρήση «Όσα δε φτάνει η αλεπού…τα ΄κάνει κρεμαστάρια» . Οι φίλοι και οι υποστηρικτές μας να είναι σίγουροι ότι δεν πάμε για … βόλτα και τα μεγάλα λόγια τα κρατάμε για μετά , γιατί έχει παραγίνει το κακό στο χώρο …».

Πες μας λίγα πράγματα για τον προπονητή σου και τη σχέση σου με αυτόν;

«Ο προπονητής μου  ως καθηγητής φυσικής αγωγής με εν δυνάμει  μεταπτυχιακό στη προπονητική πιστεύει ότι όλα είναι εφικτά εφόσον υπάρχει το κίνητρο . Από εκεί και πέρα βασιζόμαστε στο προπονητικό πλάνο της εβδομάδας αλλά και στην αδιάκοπη παρακολούθηση της εξέλιξης του αθλήματος και στην συνεχή ανανέωση της μεθοδολογίας. Αυτή είναι και η συνταγή μας για την έως τώρα πορεία μας».