19/05/2024

Κόντρα Γιαννούλα – Ζαμπίδη για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η καταγγελία του παλαίμαχου πυγμάχου, πολλάκις πρωταθλητή Ελλάδος και συμμετέχοντα στους Ολυμπιακούς αγώνες Αντώνη Γιαννούλα ως προς το βιογραφικό σημείωμα του Μιχάλη Ζαμπίδη που αναφέρει ότι ο «Iron Mike» ήταν μέλος εκείνης της ομάδας που είχε επανδρωθεί εκτός από τον Γιαννούλα και με τους Τιγκράν Ουζλιάν και Αρτούρ Μικαελιάν.

Εφόσον έγινε η γραπτή καταγγελία του Αντώνη Γιαννούλα μέσω των social media η πλευρά Ζαμπίδη δεν απάντησε με κάποια ανακοίνωση, όμως αρκέστηκε στο να διορθώσει το επίμαχο σημείο της βιογραφίας, αναφέροντας αυτή τη φορά ότι ο Μιχάλης Ζαμπίδης βρισκόταν στην προολυμπιακή ομάδα και όχι στους βασικούς που τελικά ταξίδεψαν στο Σίδνεϊ σημειώνοντας μάλιστα πρωτοφανής επιτυχίες για τα ελληνικά δεδομένα τότε.

Από το περιβάλλον του Ζαμπίδη προκύπτει ότι τα όσα ισχυρίζεται ο Αντώνης Γιαννούλας δεν ισχύουν, καθώς κατόπιν επικοινωνίας του fightsports.gr με την ομάδα Ζαμπίδη η πλευρά αυτή υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωταθλητής υπήρξε ενεργό μέλος της πυγμαχικής κοινωνίας στη χώρα με πρωταθλήματα Ελλάδος και συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά με το εθνόσημο. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη παράγραφο και η αναφορά στην Ολυμπιάδα έγινε από τυπογραφικό λάθος, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει η επίσημη τοποθέτηση. Πάντως, ο Αντώνης Γιαννούλα δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε τη κόντρα επισημαίνοντας με νέα καταγγελία πως ο Μιχάλης Ζαμπίδης δεν βρισκόταν ούτε στην προολυμπιακή ομάδα του 2000.