06/05/2024

Και Έλληνας ομογενής επενδύει για το ΜπιτάκοςVSΖαμπίδης!

Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

Θα είναι η Παρασκευή της 28ης Φεβρουαρίου η μέρα που θα σημάνει την οριστική αλλαγή δεδομένων στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα; Ξεκινάω το κείμενο μου μ’ένα ερώτημα, διότι αγαπητοί μου αναγνώστες αυτό είναι που με προβληματίζει κι εμένα ιδιαίτερα.

Εάν ο Μιχάλης Ζαμπίδης πει το μεγάλο “ΝΑΙ” στην πρόταση της Γωγώς Μπιτάκου και μπει στο ρινγκ με τον Σταμάτη Μπιτάκο, τότε ξεκάθαρα το επίπεδο… ξέφυγε ως προς το πρόγραμμα που ακολουθούν όλες οι διοργανώσεις στη χώρα μας.

Με το σημερινό μου άρθρο θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πληροφορία που έφτασε στα γραφεία του fightsports.gr από πηγές του εξωτερικού και με κάθε επιφύλαξη, έστω κι αν μιλάμε για κάτι πραγματικά μεγάλο, για κάτι που θα αποτελέσει το εφαλτήριο μεγάλων αλλαγών.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θα σταθώ καθόλου στο αγωνιστικό κομμάτι! Δεν με νοιάζει… Ως λάτρεις της επαγγελματικής πυγμαχίας που παίζεται στις ΗΠΑ, λατρεύω να διαβάζω και να γράφω για το πώς στήνονται τα event στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα οποία γεμίζουν τις τσέπες όλων των εμπλεκόμενων με αυτά.

Σας έγραψα παραπάνω ότι δεν με νοιάζει το αγωνιστικό κομμάτι. Με νοιάζει όμως πάρα πολύ η ίντριγκα που υπάρχει μεταξύ των Ζαμπίδη – Μπιτάκου και η πρόταση της Γεωργίας Μπιτάκου. Στην ίντριγκα γιατί βλέποντας βίντεο με αγώνες του “Iron Mike” στο εξωτερικό και τον Μπιτάκο στη γωνία του να πανηγυρίζει τις νίκες, αντιλαμβάνομαι ότι κάτι χοντρό έχει συμβεί για να τα… σπάσουν και να μιλούν χείριστα ο ένας για τον άλλο. Στις ΗΠΑ, συνήθως αυτές οι ίντριγκες είναι…φτιαχτές και από τη στιγμή που πέφτει η κατάλληλη πρόταση τότε το οποιοδήποτε θέμα λύνεται μέσα στο ρινγκ.

 Μπαμ! Η Μπιτάκου έκανε την πρόταση και ο Μιχάλης Ζαμπίδης, όντας επαγγελματίες στο 100% ζήτησε από τις 100.000 ευρώ να πάρει προκαταβολή τις 50.000 και τα υπόλοιπα να αποδεσμευτούν μια μέρα πριν το παιχνίδι. Την Παρασκευή η Γωγώ Μπιτάκου μας κάλεσε για να δούμε όλοι μαζί παρέα τα χρήματα, ο Ζαμπίδης να τα πάρει (σ.σ την προκαταβολή των 50.000) και το promotion του αγώνα να μπει σε εφαρμογή.

Οι 50.000 ευρώ από μόνες τους αποτελούν το μπάτζετ δύο διοργανώσεων στην Ελλάδα! Μιλάμε για πολύ χρήμα, πόσο μάλλον όταν αυτό θα διπλασιαστεί μια μέρα πριν το ενδεχόμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ανδρών.

Η πληροφορία του fightsports.gr λέει ότι η Γωγώ Μπιτάκου δεν είναι μόνη της στο… κόλπο! Δύο ισχυροί επενδυτές είναι πίσω από το “No Limits” και ένας εξ αυτών μάλιστα ομογενής από την Αμερική, στέκει σαν σενάριο αν κάνεις “ταξιδέψει” πίσω στο χρόνο και θυμηθεί ότι πριν μερικούς μήνες η Γωγώ Μπιτάκου έμενε για μεγάλο διάστημα στις ΗΠΑ. Όσον αφορά τον άλλο επενδυτή δεν έχω κάποια πληροφορία…

Από εκεί και πέρα μην ξεχνάμε τους ήδη υπάρχοντες χορηγούς της διοργάνωσης, ενώ προσωπική μου άποψη είναι ότι στο άκουσμα ότι το Ζαμπίδης – Μπιτάκος θα γίνει τότε κι άλλοι χορηγοί θα πλησιάσουν την Μπιτάκου για να προχωρήσει πιο ισχυρή το promotion.

Επίσης, κάτι που μπορεί στους περισσότερους να φανεί σαν να μην… τρέχει τίποτα, για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Την Παρασκευή η Μπιτάκου κάλεσε δημοσιογράφους και νομικούς εκπροσώπους να παρευρεθούν στην παρουσίαση των χρημάτων σ’ένα από τους πιο ακριβούς ίσως τον πιο ακριβό χώρο στην Αθήνα. Το τένις κλαμπ της Πολιτείας, όπως κι αυτό του Τατοΐου είναι μέρη στα οποία δίνουν ραντεβού μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για να κλείσουν δουλειές, κανείς δεν πάει εκεί για βόλτα. Οψόμεθα…