30/04/2024

Η «ταυτότητα» του Κ-1 (VIDEO)

Προ ημερών σας παρουσιάσαμε ένα πλήρες αφιέρωμα για τον προσεχή αντίπαλο του Μιχάλη Ζαμπίδη, Reece McAllister, όπως επίσης και την ιστορία του Κ-1 από το 1993 μέχρι και σήμερα…
Το fightsports.gr… ακτινογραφεί αποκλειστικά όλους τους συμμετέχοντες του World Max που θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη. Διαβάστε για τα φαβορί Andy Souwer και Artur Kyshenko, όπως επίσης και για τους πάντα επικίνδυνους Yasuhiro Kido, Murthel Groenhart, Andy Ristie, Chris Ngimbi!

Andy Souwer

 Ο βασιλιάς είναι εδώ!!!

Εντάξει, από Ολλανδούς πρωταθλητές έχουμε… χορτάσει. Στην περίπτωση όμως του Andy είναι αυτό που λέμε «απλά γουστάρω να τον βλέπω». Ο άνθρωπος έχει καταφέρει σε μέγιστο βαθμό να συνδυάσει την αρμονία της καθημερινότητάς του με την… έκρηξη και την οργή πάνω στο ρινγκ. Η επιλογή του να μην φοράει ποτέ σορτσάκι στους αγώνες, αλλά μακρύ κολάν έχει συζητηθεί, όμως ο Souwer όταν ξεκινάει να παλέψει, απλά παύεις να βλέπεις τα γύρω-γύρω και συγκεντρώνεσαι αποκλειστικά και μόνο στα πόδια και στα χέρια του.

Είναι απόλυτος τεχνίτης και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης. Όσον αφορά τις επιτυχίες του Ολλανδού χρειαζόμαστε… βιβλίο ολόκληρο για να τις αποτυπώσουμε. Κρατάμε λοιπόν ότι ο Andy Theodorus Egbertus Antoinetta Souwer έχει κατακτήσει ήδη δύο φορές το K-1 (σ.σ. 2005, 2007) και στην Αθήνα δεν έρχεται για… τουρισμό!

 

Artur Kyshenko

 Ο αδικημένος… σούπερ σταρ

 Έχει φτάσει στην… πηγή μα νερό δεν μπορεί να πιει ποτέ! Ο Artur Kyshenko είναι από τους καλύτερους αθλητές που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο υπερθέαμα του Κ-1, όμως την πολυπόθητη κατάκτηση δεν την έχει πετύχει ακόμα. Στα 25 του χρόνια ο Ουκρανός fighter ξεκίνησε την καριέρα του από ένα… ερείπιο στην πατρίδα του κι έφτασε να προπονείται δίπλα στους καλύτερους στην Ολλανδία. Ερωτηθείς για το αν έχει πετύχει όλους του τους στόχους είπε: «Από τη στιγμή που κατάφερα να αγοράσω σπίτι στην οικογένειά μου θεωρώ ότι τα έχω πετύχει όλα!»

Ο νεαρός άσος έχει φτάσει το 2008 στον τελικό του World Max, όμως δεν το πήρε! Όπως και ο Souwer έτσι κι αυτός στην πατρίδα μας έρχεται αποκλειστικά και μόνο για την κατάκτηση της διοργάνωσης και σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο για τον Μιχάλη Ζαμπίδη. Βέβαια, στην  προκειμένη περίπτωση… ζούμε και αναπνέουμε για τον αγώνα του Ολλανδού με τον Ουκρανό, αφού έτσι όπως τα έφερε η κλήρωση, αμφότεροι θα συναντηθούν για μια θέση στον τελικό.

Andy Ristie

Από το Σουρινάμ με… αγάπη!

Ο αθλητής από το Σουρινάμ έρχεται στο Κ-1 με ένα πλούσιο βιογραφικό να τον συνοδεύει. Όντας 31 ετών ο Ristie μετράει 37 αγώνες και 34 νίκες. Στην Αθήνα έρχεται για να εντυπωσιάσει και σαφώς να προσπεράσει το τεράστιο εμπόδιο και συνονόματο του Andy Souwer. Σε γενικές γραμμές ο υψηλόσωμος kickboxer είναι πολύ καλός και έμπειρος αθλητής που ψάχνει επιτέλους την καταξίωση.

Yasuhiro Kido

Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Ιάπωνας

Ο Yasuhiro Kido είναι ένας από τους πιο έμπειρους αθλητές που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του K-1. Στο παλμαρέ του έχει σημειώσει πολλές σπουδαίες νίκες, ενώ στην πατρίδα του, που υπάρχει πλειάδα καλών μαχητών, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους. Στα πρώτα του βήματα ο Ιάπωνας ασχολούνταν με το Καράτε, όμως βλέποντας από την τηλεόραση το World Max έβαλε στόχο να παίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μεταπήδησε στο kickboxing και εν πολλοίς κατάφερε αυτό που ήθελε.

Murthel Groenhart

Δυναμίτης…

Ακόμη ένας μαχητής από το Σουρινάμ στο Κ-1. Ο λόγος για τον Murthel Groenhart ο οποίος όμως λόγω της πολυετούς παραμονής του στην Ολλανδία έχει ασπαστεί την ολλανδική νοοτροπία. Προπονείται χρόνια εκεί και στο ενεργητικό σε 67 αγώνες έχει πετύχει 50 νίκες (σ.σ. 25 με νοκ-άουτ). Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αθλητή ο οποίος από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε δύσκολα εγκαταλείπει! Ξεκίνησε την πορεία του στο Κ-1 το 2006, καθώς νωρίτερα αρκούνταν σε τοπικές διοργανώσεις της Ολλανδίας. Το… μπαμ που έκανε με τα σπουδαία παιχνίδια του, σύντομα… αφύπνισε τους… πράκτορες του Κ-1 που τον ενέταξαν στο πάνθεον των best of the best.

Chris Ngimbi

Μας… σόκαρε, αλλά τελικά υπάρχει!

 Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Chris Ngimbi είχε σοκάρει την κοινωνία του Κ-1 όταν ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση, όντας 27 ετών. Τελικά, οι διοργανωτές του έκαναν το αίτημά του πραγματικότητα έπαιξε στο Showtime κόντρα στον Andy Souwer έχασε, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει. Σαφώς, είναι ένας πολύ καλός αθλητής, δυνατός μέσα στο ρινγκ που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει θέαμα… Ίσως είναι λίγο παρορμητικός στις κινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα του, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι μη υπολογίσιμος αντίπαλος…

Θέαμα από άλλο… πλανήτη

Οι οκτώ που συμμετέχουν στη διοργάνωση της Αθήνας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσφέρουν τεράστιο θέαμα. Αδιαμφισβήτητα στην πρωτεύουσα της πατρίδας μας στις 15 Δεκέμβρη θα λάβει χώρα μία πραγματική «Ολυμπιάδα» του είδους και αξίζει να παρακολουθήσουμε από κοντά, αυτό που κάθε αθλητής του kickboxing σε ολόκληρο τον πλανήτη ονειρεύεται να συμμετάσχει.