29/04/2024

Η νέα γενιά δείχνει το δρόμο και το ελληνικό kickboxing…αναπνέει!

Αρθρογραφία: Μάνος Ναβροζίδης 

Η συμμετοχή των Σταύρου Εξακουστίδη και Στέλιου Παπαδόπουλου, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους στο σαββατιάτικο SuperKombat, μόνο αισιοδοξία μπορεί να γεμίζει τους κύκλους του ελληνικού kickboxing και όχι μόνο…

Την αρχή της νέας γενιάς έκανε πριν από μερικές εβδομάδες ο Μελέτης Κακουμπάβας ο οποίος έπιασε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Χρήστος Παπαναγιώτου στο Enfusion κι αφού πήρε όλα τα διαπιστευτήρια του στην Ελλάδα, μας έκανε υπερήφανους και εκτός συνόρων, κατακτώντας τίτλο μέσα στην Αγγλία και μάλιστα με νοκ-άουτ απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο.

Τώρα, ήρθε η σειρά των Εξακουστίδη-Παπαδόπουλου που σε περίπτωση νίκης θα θέσουν εαυτόν τους, επίσης, στο μαγευτικό… τρυπάκι της διεκδίκησης ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου τίτλου.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια αν εξαιρέσει κανείς τον Μιχάλη Ζαμπίδη να υπήρξε… σιγεί στην παραγωγή ατόφιων ταλέντων, όμως πρώτα ο Μελέτης και τώρα οι δύο συμμετέχοντες στο SuperKombat δείχνουν στο 100% ότι το ελληνικό kickboxing είναι ζωντανό και διψάει για νέες διακρίσεις.

Φυσικά, μέσα στις μεγάλες διακρίσεις δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε και αυτό που πέτυχε εις διπλούν ο Στάθης Μπένοφ, εκτός έδρας, απέναντι στον Simon Poskotin.

Όμως, πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για… έξαρση επιτυχιών, ειδικά όταν και πόρτες ανοιχτές υπάρχουν και αθλητές διψασμένοι να παίξουν και να διακριθούν. Καλή επιτυχία, λοιπόν, στον Σταύρο και στον Στέλιο και σε όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν…