21/05/2024

Η καλύτερη Kickboxer στον κόσμο;

Με το γυναικείο ΜΜΑ, ελέω Ronda κυρίως, να βρίσκεται στο προσκήνιο και οι πρωταθλήτριες του να έχουν ένα άλφα στάτους, τα υπόλοιπα γυναικεία μαχητικά σπορ δεν έχουν την ίδια προβολή. 


Η πυγμαχία κάποτε προσπάθησε να κάνει το μπαμ αλλά δεν τα κατάφερε και το Kickboxing είναι ακόμη πιο πίσω. Αλλά αυτό σε θέματα δημοσιότητας μόνο αφού το ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο και υπάρχουν τώρα οι προϋποθέσεις να αναδειχθούν κάποιες μαχήτριες και πιο εμπορικά.

Στα ονόματα που ξεχωρίζουν ίσως το κορυφαίο να είναι της Tiffany van Soest.

Η αμερικανίδα μαχήτρια μέσα στο 2016 έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια του Glory κερδίζοντας στο Super Bantamweight (-55.38 kg) τουρνουά 3 σερί αντιπάλους για να πάρει την ζώνη. Η 28χρονη, ξεκίνησε με Karate αλλά αργότερα καταπιάστηκε με το Muay Thai όπου έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια της WBC ενώ είναι και παγκόσμια πρωταθλήτρια της πολύ καλής Muay Thai διοργάνωσης Lion Fights.

Με δεδομένη την Αμερικάνικη καταγωγή της και την ζώνη στο GLORY ίσως είναι αυτή που θα κάνει το μπαμ για το γυναικείο Kickboxing.

Αλλά υπάρχουν και άλλες όπως, η Ολλανδή Denise Kielholtz που είναι πρωταθλήτρια του Bellator Kickboxing στην Flyweight κατηγορία και η συμπατριώτισσα της Jorina Baars, επίσης πρωταθλήτρια του Lion Fights αλλά σε αρκετά βαρύτερη κατηγορία. Μάλιστα το όνομα της ακούστηκε και εκτός του χώρου το 2014 όταν κέρδισε εύκολα την Cyborg Santos σε αγώνα Muay thai.  Το ενδιαφέρον είναι ότι η Kielholtz έχει κερδίσει παλιότερα την Van Soest και μια ρεβάνς θα είναι «ζουμί» όπως με την συνεργασία του GLORY με το UFC Fight Pass και τον ανταγωνισμό με το Bellator, ίσως να μην το δούμε.

Να προσθέσουμε εδώ και την «Pretty Killer» Iman Barlow που παρά το μικρό της ηλικίας της έχει πολλούς αγώνες και τίτλους αλλά για την ώρα κυρίως στο muay Thai. Ίσως έχει τις καλύτερες προοπτικές όμως.