04/05/2024

Η αντίδραση του κόσμου, σοβαρό καμπανάκι για τους promoters

Πάντα πίστευα πως τον δημοσιογράφο τον χαρακτηρίζει ο κόσμος που τον ακολουθεί. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να παραβλέψω τα γεγονότα. Μετά το Scorpion Night είδαμε την δυναμική αντίδραση του κόσμου για τα λάθη που βλέπουμε στα event τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι το Scorpion το πρόβλημα, καθώς όσον αφορά το matchmaking τα ίδια λάθη είδαμε και σε άλλα event. Απλά αυτό μου δίνει την αφορμή να γράψω κάποιες σκέψεις μου.

Η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει κάποιους πολύ καλούς kickboxers που καθημερινά απορώ γιατί δεν παίζουν σε μεγάλα event. Αναφέρομαι για παράδειγμα στους Μιχαλόπουλο, Κακουμπάβα ή στον Παπαδημητρίου που θα μπορούσαν να σταθούν σε μεγάλα promotion. Αφού λοιπόν οι ξένοι promoters δεν δείχνουν να έχουν σαν πρώτη επιλογή τους Έλληνες για διάφορους λόγους(το θεωρώ άδικο), θα πρέπει να συμμαζέψουμε τα του οίκου μας.

Στα εγχώρια event λοιπόν ο κόσμος προτιμά αμφίρροπες μάχες. Για να γίνουν  αυτές είτε θα βάλεις κάποιους δυνατούς εμφύλιους, είτε θα φέρεις ένα βαρβάτο όνομα να παίξει με έναν καλό Έλληνα. Δεν υπάρχει τρίτη λύση. Η ανακοίνωση του κύριου Σαριδάκη που παίρνει την ευθύνη για τα λάθη είναι μία αντρίκια κίνηση, αν και μέσα θα έπρεπε να αναφέρει γιατί δεν ήρθε ο Fedor Emelianenko στο προηγούμενο event, κάτι που ξένισε πολύ κόσμο, από τα μηνύματα τουλάχιστον που έλαβα. Θεωρώ το Scorpion Night μέσα στις καλές διοργανώσεις στην Ελλάδα, με τα λάθη του πάντα, διότι γνωρίζω πως οι promoters στην Ελλάδα κάνουν τα event πιο πολύ από αγάπη προς τα αθλήματα αλλά και για την δόξα. Για τα λεφτά με τίποτα, διότι ο κόσμος που έρχεται είναι δυσανάλογος με τα έξοδα που έχει ένα event(αμοιβές παικτών, οργανωτικό κομμάτι).

Ο δρόμος είναι ένας… Καλύτερα κάτι οργανωμένο και να γίνεται μία φορά στο τόσο, παρά κάτι συχνά… μέτριο.