18/05/2024

Ζώνη WKF στην Ελλάδα

Η WKF Ελλάδας βρέθηκε το τριήμερο που μας πέρασε (28/2 – 2/3) στην Πράγα της Τσεχίας δια του αντιπροσώπου της Γιώργου Περγιάλη, στο ετήσιο σεμινάριο διαιτητών που παρακολούθησαν ειδήμονες του Kick Boxing από τέσσερις ηπείρους.

Στις 36 νέες διεθνείς «σφυρίχτρες» της WKF από την Αυστραλία, Λατινική Αμερική, Αφρική και φυσικά την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνεται και μία ελληνική, αυτή του Κώστα Σιώζου που πήρε το δίπλωμα διεθνή διαιτητού. Η World Kickboxing Federation -WKF- που αριθμεί σε 103 κράτη ανά τον κόσμο, έφτασε πέρσι τις 300 διοργανώσεις σε πέντε ηπείρους και συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες ομοσπονδίες μαζί με τις WAKO PRO, WKA & WKN.

Στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος της Γιώργος Περγιάλης έδωσε την ευκαιρία τα τελευταία τρία χρόνια να διεκδικηθούν ελληνικοί και διεθνείς τίτλοι της WKF από Έλληνες πρωταθλητές όπως οι Αλέξανδρος Νικολαίδης, Θανάσης Μιχαλούδης, Χρήστος Ευαγγέλου, Βασίλης Κακαρίκος, Παύλος Μήσιας, Κώστας Αγγελής, Γιώργος Σενεκίδης, ενώ στο Σύδνεϋ της μακρινής Αυστραλίας το 2012 έστεψε Παγκόσμιο Πρωταθλητή τον αστέρα των Glory Αυστραλό Steve Moxon.

Η είδηση που ενδιαφέρει το ελληνικό χώρο είναι ότι ο Περγιάλης έφερε μαζί με τις αποσκευές του και πέντε ζώνες της WKF που θα διεκδικηθούν μέσα στο 2014 σε Αθήνα, Αγρίνιο και Μυτιλήνη σε αγώνες τίτλων σε Kick Boxing και MMA.