02/05/2024

Επέστρεψε η ‘Icaros Team’

Επέστρεψε η Icaros Team η Ελληνική αποστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing (Π.Ο.Κ) από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συμμετέχει στο πρώτο διεθνές τουρνουά της WAKO το Flanders Cup, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 550 από 15 ευρωπαϊκά κράτη, μόνο για το στυλ του Point Fighting.  Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους αθλητές Σουέρεφ Φοίβο, Καιματζόγλου Μιχάλη, Γαλανοπούλου Διονυσία, Νομικό Νίκο, Ζαγάρη Μανώλη, Ρούσσο Διαμαντή, Παπαδόπουλο Πρόδρομο, Μέξη Δημήτρη και Σκούπα Ιωάννα, τον εθνικό προπονητή Μέμμο Νίκο, τους διεθνείς διαιτητές Παναγάκο Μίλτο και Παναγοπούλου Ελευθέρια και συνοδούς την Παπαδοπούλου Μαρία και Νικοπούλου Μπέτυ. Η αποστολή μας έφτασε την Παρασκευή το μεσημέρι όπου πήγε απευθείας για την ζύγιση ενώ το Σάββατο αγωνίστηκαν οι αθλητές κάτω των 18 ετών και την Κυριακή οι άνδρες και οι γυναίκες. Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, αν αναλογιστεί κανείς την πολύ νωρίς χρονικά ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά και την μικρή σχετικά προετοιμασία(17 Αυγούστου- 5 Σεπτεμβρίου).

Έτσι ο Σουέρεφ Φοίβος κατέκτησε την 1η θέση στην -89kg κατηγορία ανδρών μετά 4 από πολύ δυνατούς αγώνες και αποκλείοντας ηχηρά ονόματα όπως τον Άγγλο Aston Chris και τον Γερμανό Anatoli Kuschnir και 3η θέση στην κατηγορία -94kg. Ο Καιματζόγλου Μιχάλης 3η θέση στην πολύ μεγάλη και δύσκολη κατηγορία των 79kg όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40 και χάνοντας από τον Ελβετογερμανό Perz Rene, ο οποίος κατέκτησε και την πρώτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως έμειναν εκτός βάθρου πολύ ηχηρά ονόματα όπως Dean Barry, Tillen Zajc και Tamas Imre. Ο Νομικός Νίκος ξεπέρασε τον εαυτό του καθώς στην κατηγορία του 13-15 ετών +69kg κατέκτησε την 1η θέση, ενώ στις δύο μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες των εφήβων(16-18ετών -74kg και -79kg) που αγωνίστηκε κατάφερε να φτάσει στον τελικό και στις δύο, μετά από 7 νικηφόρους αγώνες, μένοντας και στις δύο όμως στην δεύτερη θέση και στο ασημένιο μετάλλιο. Έκπληξη της ομάδας ήταν ο δεκατριάχρονος Μέξης Δημήτρης ο οποίος αγωνιζόμενος στην κατηγορία παίδων 13-15 ετών -52kg έφτασε στον τελικό ξεπερνώντας εμπόδια 4 πολύ δύσκολών αντιπάλων, χάνοντας  όμως στον τελικό και μένοντας στο ασημένιο μετάλλιο, από τον πολύ καλό ομολογουμένως Άγγλο αντίπαλό του. Το ίδιο σενάριο ήταν και για τον Ζαγάρη Μανώλη στην κατηγορία 13-15 ετών -63kg , όπου έφτασε στον τελικό μετά από τρείς νικηφόρους αγώνες, έμεινε όμως και αυτός στην δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας από τον Ελβετό αντίπαλο του. Δεύτερη θέση και για την Σκούπα Ιωάννα όπου στον τελικό της κατηγορίας +47kg 10-12 ετών δεν κατάφερε να κερδίσει την αντίπαλό της από την Ιρλανδία. Οι αθλητές μας Ρούσσος Διαμαντής και Παπαδόπουλος Πρόδρομος στις κατηγορίες 13-15 ετών -47kg και -57kg αντίστοιχα έμειναν στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο μετά από δύο νικηφόρους αγώνες και οι δύο χάνοντας στο ημιτελικό των κατηγοριών τους.

Το παζλ των επιτυχιών ολοκληρώθηκε με την 1η  θέση στο ομαδικό της κατηγορίας παίδων 13-15 ετών από τους Νομικό, Ζαγάρη και Ρούσσο. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους διαιτητές της ομάδας Παναγάκο Μίλτο και Παναγοπούλου Ελευθερία αφού ακούραστα δύο ημέρες από το πρωί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αποσπώντας άκρως κολακευτικά σχόλια και από τον διοργανωτή και από τον υπεύθυνο διαιτησίας της WAKO τον Άγγλο Brian Beck. Πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν στην ομάδα και οι συνοδοί Μαρία Ιωαννίδου και Μπέτυ Νικολοπούλου καθώς φρόντιζαν συνεχώς να μην λείπει τίποτα από την Ελληνική αποστολή. Επόμενος  σταθμός της ομάδας τον ερχόμενο μήνα στις 12-13 Οκτωβρίου στο Bristol της Αγγλίας.