05/05/2024

Δύο ζευγάρια- φωτιά!

Γράφει ο Κίμωνας Οζζ.

Δύο παιχνίδια είναι αυτά που περιμένω πολλά από το κυριακάτικο Scorpion Night. Του Κώστα Μιρζάεβ με τον Αλέξη Φιλιππίδη και του Αλέξανδρου Σέρτσα με τον Διονύση Γκίκα. Το πρώτο ζευγάρι έχει πολύ… ζουμί καθώς πρόκειται για δύο πολύ αξιόλογους αθλητές.

Για τον Μιρζάεβ κατά καιρούς έχουν γραφτεί «ύμνοι» εδώ στο Fightsports. gr, ωστόσο αυτή η μάχη θα είναι που θα τον κάνει να ξεχωρίσει. Αντιμετωπίζει έναν πολύ φορμαρισμένο αθλητή όπως τον Φιλιππίδη που πρόσφατα έδωσε ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, έδειξε σε καλή κατάσταση αλλά όχι στο επίπεδο του Natural.

Με τον Μιρζάεβ θα έχει την ευκαιρία να ρεφάρει παρά το ότι παίζει σε μία κατηγορία των 67 κιλών που είναι μακριά από τα δικά του στάνταρ. Αυτό αποτελεί μειονέκτημα του Φιλιππίδη και πλεονέκτημα του Μιρζάεβ που θα στηριχθεί ξανά στην πολύ καλή πυγμαχία που έχει και θα επιδιώξει κοντινό παιχνίδι, για να πάρει το ματς.

Ώρα αποδείξεων

Τέλος οι δικαιολογίες και για τον Αλέξανδρο Σέρτσα που τον χαρακτηρίσαμε ανέτοιμο στον ματς με τον Στέλιο Παπαδόπουλο ωστόσο στο παιχνίδι με τον Διονύση Γκίκα θα πρέπει να δικαιώσει και τις δικές μας προσδοκίες που τον έχουμε κατατάξει ως έναν από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες Kickboxer.

Απέναντι του ο Γκίκας που έχει περισσότερους αγώνες από αρκετούς εν ενεργεία αθλητές και δασκάλους στην Ελλάδα! Έχει χάσει ένα ματς τον τελευταίο ένα χρόνο από τον Αλέξη Ιορδανίδη και κατά τα άλλα είναι ακατανόητο να μην  τον  βλέπω να παίζει με τους «καλούς» 70άρηδες, καθώς δεν υπολείπεται από κανέναν. Αν νικήσει τον Σέρτσα θα πρέπει να τον δούμε σε δυσκολότερα ματς, για να μας λυθεί και η απορία αν κάνει το παιδί για παραπάνω… Όλα αυτά θα τα δούμε την Κυριακή, όμως επιμένω πως τα δύο αυτά παιχνίδια είναι που θα κάνουν την διαφορά στο Scorpion Night. Οψόμεθα…