17/04/2024

Διονύσης Μπακος: Γιατί το kickboxing είναι κατάλληλο για τα παιδιά

Tα μαχητικά σπορ είναι ιδανικά για μικρές ηλικίες

Το Kick Boxing είναι από τα πιο διαδεδομένα μαχητικά αθλήματα με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, πολλοί γονείς είναι επιφυλακτικοί να στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν ένα τέτοιο άθλημα. Παρακάτω ακολουθεί το άρθρο του επικεφαλής του συλλόγου Athens Kickboxing Διονύση Μπακου.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει το KickBoxingαπό 4 ετών καθώς είναι η ηλικία στην οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της προπόνησης έχοντας συγκέντρωση, συντονισμό και ισορροπία. Πιο συγκεκριμένα το kickBoxing:

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών
Βελτιώνει την πειθαρχία
Ενισχύει την συγκέντρωση
Γυμνάζει όλο το σώμα
Συντονίζει το σώμα και βελτιώνει την ισορροπία
Εκτονώνει και ψυχαγωγεί τα παιδιά

Η πειθαρχία, οι κανονισμοί και οι στόχοι που θέτει ο προπονητής διατηρώντας πάντα την αίσθηση του παιχνιδιού βοηθάνε το παιδί να βελτιώσει την προσωπικότητα του αλλά και να εξελιχθεί σαν άτομο όχι μόνο μέσα στην σχολή αλλά και στο σπίτι και στο σχολείο.

Επιπλέον, το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές κατά την διάρκεια της προπόνησης χάρη στον εξοπλισμό που φοράει και στην επίβλεψη των καταρτισμένων προπονητών. Το παιδί είναι αδύνατο να τραυματιστεί.

Ακόμα η ένταση της προπόνησης είναι πάντα προσαρμοσμένη στις δυνατότητες των παιδιών και αυξάνεται σταδιακά. Γεγονός που βοηθάει το υπερκινητικά παιδιά να εκτονώσουν την ενέργεια τους αλλά και τα παιδιά που είναι χαμηλών τόνων να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να γίνουν πιο κοινωνικά.

Athens Kickboxing – Master Team Bakos θα μας βρείτε στην Λεωφόρο Μεσογείων 12. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: 6942500519