01/05/2024

Γιάννης Μπούκης: Βρίσκομαι στην κορυφή, όλα είναι δύσκολα εδώ πάνω!

Η μεγάλη ώρα για τον Γιάννη Μπούκη πλησιάζει καθώς στις 28 Ιουλίου θα μπει στο ρινγκ του EM Legend για να αντιμετωπίσει τον Ταϊλανδό Yodwicha Por Boonsit. 


Στις 28 Ιουλίου ο φιλόδοξος kickboxer δίνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της καριέρας του. Ο Deni Leonidis επέλεξε τον Μπούκη για το συγκεκριμένο ματς και εκείνος χωρίς να το πολυσκεφτεί αποδέχτηκε την πρόταση και μαζί με τον προπονητή του Στέλιο Πολίτη ευελπιστούν να κάνουν μία μεγαλειώδη εμφάνιση που θα τιμήσει τα Ελληνικά χρώματα.

Το Fightsports.gr ανέκρινε τον Μπούκη ενόψει των υποχρεώσεων του, έθεσε ξανά το θέμα «ελληνικό ντέρμπι» και αποκαλύπτει τα πλάνα του Έλληνα πρωταθλητή. Αναλυτικά:

Γιάννη ετοιμάζεσαι για έναν μεγάλο αγώνα με έναν Ταϊλανδό που αποκαλούν βασιλιά του thai σε όλο τον πλανήτη. Σε ανησυχεί το γεγονός πως έχει πάνω από 200 αγώνες και πως αποφάσισες να αποδεχτείς αυτή την πρόκληση;

«Ο Ταϊλανδός όντως είναι ίσως αυτή την στιγμή ο βασιλιάς του thai αφού έχει πλούσιο βιογραφικό και μια νίκη απέναντι στον γνωστό Saenchai. To γεγονός αυτό με χαροποιεί και με εξιτάρει γιατί είναι ο τέταρτος αγώνας που παίρνω για φέτος και είναι στο υψηλότερο επίπεδο του κόσμου.

Αν θες να είσαι ο καλύτερος φυσικά πρέπει να αγωνίζεσαι με τους καλύτερους στον κόσμο. Florenzo Pessare, Raymond Daniels, Song Saoqiu και Yodwicha είναι στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου kickboxing.

Δεν το σκέφτηκα καν να απορρίψω τον αγώνα. Έχω πολλές δυνατότητες και με την βοήθεια του δασκάλου μου Στέλιου Πολίτη η κορυφή είναι μονόδρομος».

Θεωρείς πως αυτό το ματς θα είναι πιο δύσκολο από εκείνο με τον Daniels;

Μια εξαιρετική βραδιά χθες στο Δαΐς στο Μαρούσι έφτασε στο τέλος της! Όπως είχαμε υποσχεθεί όλοι, οι αγώνες ήταν πραγματικά φωτιά με πολύ θέαμα! Στο main event της βραδιάς κατάφερα και επικράτησα του Song Shaoqiu κατακτώντας την Χρυσή Ζώνη της WLF και γράφωντας ιστορία για την χώρα μας!!! Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ'όλους τον δάσκαλό μου Στέλιο Πολίτη για την στήριξή του, τις ώρες που περνάμε μαζί και τις ευκαρίες που μου δίνει να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο του Παγκόσμιου Kickboxing! Έπειτα τον αδερφό μου Παναγιώτη Βλαχάκη που είναι εκεί με βοηθάει και με στηρίζει με κάθε τρόπο! Tov εξαιρετικό cutman μου Παναγιώτη Καμπέρη που για άλλη μια φορά με τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει όπλισε τα χέρια και τα πόδια μου και εκείνα ήταν έτοιμα και ασφαλή να χτυπήσουν! Έπειτα τους χορηγούς μου, Jackals Tattoo Crew, Filliana, Top Ten, Punisher Equipment, Ορθοδυναμική ΑΒΕΕ, John's, T-max και Magic hands!!! Τέλος και πιο σημαντικό όλους εσάς που με αγαπάτε και με στηρίζετε σε κάθε μου βήμα και φτάσαμε να κατακτήσουμε και αυτόν τον αγώνα!!! THE CHAMP IS HERE!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! #champ #kickboxing #kickboxinglife #k1rules #worldchampion #worldchamp #doubleworldchamp #champchamp #godsofwar #gow #gow11 #wlf #wlftitle #wlfbelt #thechampisherw

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Boukis (@boukisgiannis) στις

«Αυτός ο αγώνας θα είναι το ίδιο ιδιαίτερος όπως ήταν με τον Daniels. Διαφορετικά στυλ με υψηλό ποσοστό δυσκολίας κι επικινδυνότητας αλλά δεν μπορώ να πω πως ένα από τα δύο είναι πιο δύσκολο. Στην κορυφή βρισκόμαστε εξάλλου. Όλα είναι δύσκολα εδώ πάνω».

Υπάρχει κάτι το οποίο άλλαξες σε αυτή την προετοιμασία σε σχέση με παλαιότερα για να ανταπεξέλθεις στο thai στυλ του συγκεκριμένου αθλητή;

Precision beats power and timing beats speed. #champ #kickboxing #kickboxer #kickboxinglife #bellator #bellatorkb #bellatorkb8 #bellatorkickboxing #bellatormma

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Boukis (@boukisgiannis) στις

«Η προετοιμασία μου αυτή κύλησε όπως οι άλλες . Βέβαια είχα και την τύχη να είμαι στο Summer Camp την περίοδο της προετοιμασίας μου κάτι που με βοήθησε και με ανέβασε πάρα πολύ αφού το μόνο που σκεφτόμουν ήταν προπόνηση, ξεκούραση και φαγητό.

Εκεί προπονήθηκα με τον δάσκαλο μου Στέλιο Πολίτη, τον πρόεδρο της WKU και παγκόσμιας κλάσης αθλητή Klaus Nonnemacher και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της WKU Firas Eid που με βοήθησε με τα sparring.

Οι sparring partners μου ήταν διαφορετικοί όπως πάντα βέβαια. Αυτό το κομμάτι πάντα προσαρμόζεται ανάλογα τον αντίπαλο μου.

Αλλά φυσικά οι sparring partners μου για ακόμη μια φορά είναι A’ class αθλητές από τους καλύτερους στην Ελλάδα και τους ευχαριστώ που μοιραστήκαμε το ρινγκ για πολλούς γύρους. Κάτι άλλο που άλλαξα επίσης ήταν το κούρεμα μου γιατί το παλιό το είχα βαρεθεί(γέλιο)».

Στην Ελλάδα το κοινό περιμένει έναν δυνατό αγώνα με κάποιον εγχώριο πρωτοκλασάτο. Υπάρχει περίπτωση μέσα στο 2018 να δούμε κάτι τέτοιο;

«Ο κόσμος στην Ελλάδα διψάει για τα ντέρμπι. Ωστόσο είμαι πολύ απασχολημένος να γυρνάω τον κόσμο και να αντιμετωπίζω κορυφαίους αθλητές του kickboxing όπως ο Raymond Daniels και ο Yodwicha.

Παρ’όλα αυτά είμαι διαθέσιμος για οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση μου γίνει. Δεν νομίζω να τίθεται θέμα ότι δεν θέλω να παίξω με κάποιον εγχώριο παίκτη.

Εξάλλου για μένα ότι βγάζει λεφτά βγάζει και νόημα. Αν έχω κάποιο κενό λοιπόν και υπάρξει κάποια σοβαρή πρόταση φυσικά και θα με δείτε με κάποιον εγχώριο παίκτη».

Ένα μήνυμα στους Έλληνες τι μπορείς να τους υποσχεθείς για τον ερχόμενο αγώνα;

«Υπόσχομαι πως το ελληνικό kickboxing θα ζήσει στιγμές δόξας και πάλι και θα πρωταγωνιστήσει στα μεγαλύτερα σαλόνια απέναντι στους καλύτερους kickboxers στον κόσμο.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα τρελό ταξίδι με τον δάσκαλο μου στην ελίτ των παγκόσμιων ρινγκ και η κορυφή δεν αργεί. Τους ευχαριστώ όλους για την στήριξή τους και την αγάπη τους. THE CHAMP IS HERE».