19/05/2024

Αφιέρωμα του Pontos News στην ομάδα του Χαζαρίδη

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην καλή δουλειά που γίνεται στην σχολή με το Pontos- News.gr να κάνει ειδικό αφιέρωμα στην ομάδα του Κώστα Χαζαρίδη και στα ταλέντα που ανήκουν στην σχολή. Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

Σε μια αμιγώς ποντιακή συνοικία στη Μαγούλα Αττικής, στον οικισμό Νέος Πόντος, βρίσκεται η έδρα του Αθλητικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος», που βγάζει την επόμενη γενιά μεγάλων αθλητών στην πυγμαχία και το kick boxing. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα δεκάδες δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Εμείς, από τους τίτλους, τα μετάλλια και τα κύπελλα, επιβεβαιώσαμε ένα πράγμα: ότι οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν σοβαρή δουλειά και μάλιστα με σθένος και αποτελεσματικότητα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην κάμερα του pontos-news.gr ο προπονητής και ιδρυτής του ΑΣ Κώστας Χαζαρίδης, «εδώ δεν χτυπάει μόνο η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και η καρδιά του αθλητισμού».

Ο… Τiger (τίγρης) –παρατσούκλι που του έδωσε ο προπονητής του Κώστας Χαζαρίδης εμπνεόμενος από το βλέμμα του αθλητή– μέχρι σήμερα, δεν ξέρει τι θα πει ήττα στους αγώνες. Ο 15χρονος, με απώτατη καταγωγή από την Τραπεζούντα του Πόντου, που μάλιστα είναι και μέλος του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ποντίων Μαγούλας και Περιχώρων, θέλει να έχει μια θέση το όνομά του δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της πυγμαχίας.

Κάπως έτσι θα νιώσει ικανοποιημένος, αλλά και περήφανος επειδή θα έχει τιμήσει τις ρίζες του. Με πρότυπό του τον Ουκρανό αθλητή Βασίλ Λοματσένκο κάνει προπονήσεις και… μεγάλα όνειρα. «Όσο κερδίζω τόσο νιώθω πιο ευχαριστημένος», λέει στο pontos-news.gr δηλώνοντας «πολύ ευχαριστημένος» με το δάσκαλό του και με τους συναθλητές του που τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα.

Ο Μανουηλίδης έχει αναδειχτεί δύο φορές πρωταθλητής στην κατηγορία του (2014, 2016) ενώ του έχει απονεμηθεί δυο φορές ο τίτλος του καλύτερου αθλητή Ελλάδος (2014, 2016). «Διακρίσεις πάρα πολύ σημαντικές», δηλώνει ο προπονητής της ακαδημίας, «διότι δείχνουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από προπονητές και αθλητές».

 

Ο Γιάννης Μανουηλίδης ανδρώθηκε αθλητικά μέσα στο δυνατό παιδικό τμήμα του σωματείου. Ο «Μέγας Αλέξανδρος» σήμερα αριθμεί περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας από 5 ετών και άνω. Οκτώ αθλητές του σωματείου λαμβάνουν μέρος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Σκοπός του σωματείου είναι να βγουν αθλητές με ήθος και σωστή συμπεριφορά. «Πάνω απ’ όλα να είναι αθλητές, να είναι καλοί άνθρωποι στη ζωή τους και μετά ο πρωταθλητισμός», λέει στο pontos-news.gr ο Κώστας Χαζαρίδης, ο οποίος θέλει ο «Μέγας Αλέξανδρος», που χρηματοδοτείται μόνο από τις συνδρομές των μελών του, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διοργανώσεις εντός κι εκτός Ελλάδος.

Κατά την περίοδο της Γενοκτονίας των Ποντίων, εξόριστη η οικογένειά του από τον Πόντο το 1917 πήγε στον Καύκασο. Ακολούθησε ακόμα μία εξορία, σταλινική, στις αχανείς εκστάσεις του Καζακστάν· το 1992 ήρθαν στην Ελλάδα. Από έναν φίλο του αδελφού του ο Κώστας Χαζαρίδης ήρθε σε επαφή με την πυγμαχία και μυήθηκε στο άθλημα.

Από το 1998 ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην πυγμαχία και το kick boxing, και υπήρξε ενεργό μέλος της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας την περίοδο 2000-2009. Το 2011 ίδρυσε τον «Μέγα Αλέξανδρο» – ένα όνομα καθόλου τυχαίο, το οποίο έδωσε αργότερα και στο γιο του.

«Ήρωα» θεωρεί τον κάθε αθλητή που φέρνει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας ο προπονητής Κώστας Χαζαρίδης, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν βοήθεια από πουθενά και στηρίζονται στις δικές τους οικονομικές δυνάμεις για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Ρεπορτάζ, φωτο, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης