23/04/2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Yasuhiro Kido: «Ο Groenhart είναι… τρομακτικός, αλλά θα με σεβαστεί!» (VIDEO)

Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

Το fightsports.gr βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πρωταγωνιστές του Κ-1 World Max και σήμερα σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε τη συνέντευξη του Ιάπωνα, Yasuhiro Kido.
Ο έμπειρος kickboxer μίλησε αποκλειστικά στο fightsports.gr, πλέκοντας το εγκώμιο του θρύλου της διοργάνωσης Masato. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο παλαίμαχος πλέον fighter είναι αυτός που άνοιξε την πόρτα σε όλους τους αθλητές από την Ιαπωνία να συμμετέχουν στην «Ολυμπιάδα» του kickboxing.
Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αντίπαλό του Murthel Groenhart για τον οποίο θεωρεί ότι είναι ένας δυνατός μαχητής που παρ’ όλα αυτά θα σεβαστεί τη δική του πορεία στο χώρο των πολεμικών τεχνών.

 Αναλυτικά η συνέντευξη του Kido στο fightsports.gr:

Yasuhiro, καλησπέρα και σε ευχαριστούμε που επέλεξες το fightsports.gr για να μιλήσεις πριν από τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας σου, που είναι η συμμετοχή στο Κ-1 World Max της 15ης Δεκεμβρίου…
Ήταν τιμή να μιλήσω σ’ ένα ελληνικό Μέσο και να γνωρίσω έτσι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των ανθρώπων που θα έρθω σε επαφή, σε έναν μήνα…
Είσαι ένας από τους καλύτερους fighters στην Ιαπωνία. Πού στοχεύεις με τη συμμετοχή σου στην τελική οκτάδα του Κ-1;
Πρώτα απ’ όλα αυτή την περίοδο προετοιμάζομαι για να δείξω σε όλους, και κυρίως στο ελληνικό κοινό ένα παιχνίδι… έξυπνο, υψηλής τεχνικής, με… χιούμορ, επαγγελματισμό και με καινοτομίες που κανείς δεν έχει δει μέχρι στιγμής στις πολεμικές τέχνες. Όσον αφορά τον αγώνα, ειδικά, θα βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό!
Ποιον θεωρείς τον κορυφαίο του Κ-1 διαχρονικά;
Μία λέξη, ένα όνομα: Masato… Φυσικά, ο Masato. Αυτός είναι ο… ηθικός αυτουργός που όλοι εμείς οι αθλητές από την Ιαπωνία αγωνιζόμαστε στη συγκεκριμένη, υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Ήταν ένας πολύ προικισμένος αθλητής με πολλά καλά στοιχεία. Το μόνο που έχω να πω γι’ αυτόν είναι ότι τον ευγνωμονώ και τον σέβομαι. Επίσης, χαίρομαι που συνεχίζει να μας στηρίζει όλους από τη θέση που κατέχει πλέον στο Κ-1.
Σε τι επίπεδο βρίσκεται ο βαθμός ετοιμότητάς σου πριν έρθεις στην Αθήνα;
Έχω προπονηθεί τόσο σκληρά όσο ποτέ άλλοτε! Πιστεύω ότι θα είμαι πανέτοιμος για τους αγώνες.
Έχεις… διαβάσει τον πρώτο σου αντίπαλο, Murthel Groenhart;
Φυσικά και ναι… Ποτέ δεν έρχεσαι να παίξεις με κάποιον «άγνωστο». Σαν fighter έχω μάθει να χρησιμοποιώ ως κύριο… όπλο μου τη μαχητικότητά μου. Δεν τα παρατάω ποτέ, οπότε και σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσω έτσι τον αγώνα μου… Όσον αφορά τις εντυπώσεις μου απ’ αυτόν, ο Groenhart είναι… τεράστιος! Ενώ συνηθίζει να ξεκινάει τους αγώνες ακόμη και κατά τη διάρκεια της… Συνέντευξης Τύπου. Ειλικρινά, είναι… λίγο τρομακτικός. Πάντως, είναι τέσσερα χρόνια μικρότερός μου, οπότε πρέπει να μου συμπεριφερθεί με σεβασμό.