30/04/2024

Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου: Με την σωστή πρόταση παίζω με όλους και στην Ελλάδα

O Professor του ελληνικού kickboxing μας εκπροσώπησε επάξια το περασμένο Σ/Κ με την νίκη που έφερε επί του Serhat Degimenci στο Enfusion της Γερμανίας.


Ο Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση, πήρε την νίκη με τεχνικό νοκ άουτ και συνεχίζει την καλή παράδοση που έχει χτίσει στο Enfusion. Mερικές μέρες μετά, φιλοξενείται στο Fightsports.gr μιλώντας για την πρόσφατη επιτυχία και τους στόχους του εντός και εκτός συνόρων. Αναλυτικά:

Αλέξανδρε επέστρεψες δυναμικά στην αγωνιστική δράση με μία επιβλητική νίκη. Έκανες ένα μεγάλο διάστημα εκτός. Ήταν δύσκολη η επαναφορά κι φέτος σκοπεύεις να αγωνίζεσαι πιο συχνά;

«Εδώ και δύο χρόνια έχω ανοίξει τη δική μου σχολή στα Βριλήσσια.Κάνω καθημερινά προπονήσεις σαν αθλητής αλλά αφιερώνω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου στο προπονητικό κομμάτι.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο παλαιότερα αλλά ακόμα διψάω και αναζητώ καλούς και δυνατούς αγώνες. Το πόσο συχνά θα αγωνίζομαι εξαρτάται από το πόσο συχνά θα έχω καλές προτάσεις.

Το Enfusion είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο και σύντομα θα αγωνιστώ πάλι εκεί».

Επειδή ο κόσμος θέλει να δει και Ελληνικά ντέρμπι είναι κάτι που ζητάει συχνά. Υπάρχει ενδιαφέρον από σένα να παίξεις με Έλληνες μαχητές στην κατηγορία σου όπως πχ, ο Σοφοκλέους ή ο Σκαφιάς που είναι ανερχόμενος;

«Αν κάποιος καλός αθλητής, είναι έτοιμος να μπει στο ring και να παίξουμε δεν έχω κανένα πρόβλημα με το όνομα ή την εθνικότητά του. Με τη σωστή πρόταση παίζω με όλους».

 

Κάποια στιγμή διαβάσαμε σε σελίδα του Facebook στο Κ-1 Kickboxing News να σε προτείνουν για αγώνα με τον Holzken. Έχει υπάρξει κάτι τέτοιο ή γενικότερα να παίξεις στο Glory;

«Έχουμε συνεχή επικοινωνία με το Glory. Υπάρχουν πολλοί και καλοί αθλητές στην κατηγορία των 77kg .Επίσημη πρόταση για να γίνει ο αγώνας όμως δεν υπάρχει ακόμα. Αναμένουμε..»

Είδαμε πρόσφατα να παίζει ο Στοφορίδης στο Glory και μάλλον θα ακολουθήσει ο Σκορδίλης. Θεωρείς πως αυτή η εποχή σε σχέση με το ξεκίνημα το δικό σου διευκολύνει τους Έλληνες μαχητές να παίξουν σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις;

«Την περίοδο που ξεκίνησα τους αγώνες στο εξωτερικό τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα.Πήγαινα ο ίδιος ταξίδια για να γνωρίσω διοργανωτές- προπονητές -μάνατζερ.

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Έχουμε επικοινωνία μέσω διαδικτύου, μιλάμε άνετα με email και γενικότερα οι πόρτες έχουν ανοίξει για τους Έλληνες αθλητές.

Οι Έλληνες υπάρχουν πλέον στο χάρτη του παγκόσμιου Kickboxing και είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.Το να παίξεις σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι σχετικά εύκολο, το δύσκολο είναι να διακριθείς και να μείνεις στην κορυφή !

Προβλέπεις καλύτερα χρόνια για το ελληνικό kickboxing;

«Το άθλημά μας έχει μόνο ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια.Οι Έλληνες έχουμε τα μαχητικά αθλήματα στο DNA μας. Με πολλούς εξαιρετικούς αθλητές και προπονητές, είναι δεδομένο πως το kickboxing θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλές στο ευρύ κοινό».

Photo:Taffpictures