03/05/2024

Έμι Κουγιουμτζόγλου: Πρόκληση για μένα η Ιταλία

Στην Ιταλία θα αγωνιστεί στις 16 Φεβρουαρίου η Έμι Κουγιουμτζόγλου, για αγώνα με την Mara Sadocco, με την ίδια να δηλώνει στο Fightsports. gr πως είναι μεγάλη πρόκληση που θα βρεθεί ξανά εκεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο μεγάλος της στόχος δεν είναι απλά μία παρουσία, αλλά η νίκη!!!

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Έμις:

Έμι καλωσόρισες για δεύτερη φορά στο Fightsports. gr. «Πετάς» για Ιταλία τον επόμενο μήνα. Ποιος είναι ο στόχος σου;
 Στόχος μου είναι μόνο η νίκη και να βγάλω στον αγώνα αυτά που δουλεύω στην προπόνηση.
Πως είσαι αυτή την στιγμή αγωνιστικά;
Έχω να αγωνιστώ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας τον Νοέμβριο που θεωρείται μεγάλο διάστημα. Όμως δεν έχω βγει από την προπόνηση, όλη αυτή την περίοδο. Δουλεύω στο MMA GYM πάνω σε ό,τι χρειάζομαι βελτίωση, πάντα με τον δάσκαλο μου Γιάννη Κακαράκη και τον υπεύθυνο του εργομετρικού μου προγράμματος, εργοφυσιολόγο, Βαγγέλη Γεωργιλά – RSTS. Με τη γυμνάστρια μου Νάνσυ Γκικάκη, δουλεύω συστηματικά, ενώ η φυσιοθεραπεύτρια μου Κατερίνα Λιανού (Κίνηση και Θεραπεία) πάντα είναι δίπλα μου σε όλη μου την προσπάθεια.
Επομένως είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, και όσο θα φτάνει η μέρα του αγώνα, οι ρυθμοί θα ανεβαίνουν. Τέλος, θέλω να επισημάνω τη βοήθεια των συναθλητών μου στην προπόνηση (Θοδωρής Φιλιππίδης και Ιώ Καρπουζλή) που ειναι ‘αδέρφια μου’ και τα περνάμε όλα μαζί.
Πόσο σημαντικό είναι για μία αθλήτρια να αγωνίζεται στο εξωτερικό;
Για κάθε αθλητή, το να παίζει στο εξωτερικό είναι μια σπουδαία και δύσκολη εμπειρία, γιατί καλείται να αναμετρηθεί σε ένα ‘αφιλόξενο’ περιβάλλον, με την σκέψη ότι είναι καθήκον του να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα του. Είναι επομένως και κίνητρο σκληρής προπόνησης. Ειδικά για την Ιταλία, το επίπεδο του kickboxing, και ειδικά του γυναικείου, είναι πολύ υψηλό (στις κατατάξεις της WAKO PRO οι Ιταλίδες μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις). Οπότε, το να βρίσκομαι αντιμέτωπη με τέτοιου επιπέδου αθλήτριες είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Στην αρχή η πρόκληση ήταν να τις φτάσω. Πλέον, η πρόκληση είναι να τις ξεπεράσω.

Για το τέλος η Έμι ευχαρίστησε το  Fightsports. gr για το ενδιαφέρον του, και ευχήθηκε να τα ξαναπούμε με ευχάριστα νέα, ενώ έστειλε και τις ευχές της σε όλο τον κόσμο με υγεία και πάνω απ’ όλα αγάπη, πείσμα και υπομονή!!!

Eμείς με την σειρά μας να τις ευχηθούμε να επιστρέψει με την νίκη από την Ιταλία και να δικαιωθούν οι κόποι μίας εκ των πιο ταλαντούχων αθλητριών στην Ελλάδα…