02/05/2024

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ashihara Karate Aiko

Επιστροφή με μετάλλια.

«Επέστρεψε η Ελληνική αποστολή του ASHIHARA KARATE A.I.K.O από την Λετονία όπου βρισκόταν τις τελευταίες 4 μέρες , συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Olympic hall στην πρωτεύουσα Ρίγα.

Οι 4 αθλητές που συμμετείχαν κατάφεραν να αποσπάσουν τις παρακάτω διακρίσεις:

-1η θέση, χρυσό μετάλλιο, Γιαρέλης Ανδρέας (Α.Σ.ΔΥΝΑΜΗ ΒΥΡΩΝΑ), στην κατηγορία 10-12 ετών ενώ βραβεύθηκε και ως best spirit του τουρνουα.

-2η θέση, ασημένιο μετάλλιο, Κωνσταντίνα Αχριάνη (Α.Σ.ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) , στην κατηγορία open γυναικών

-2η θέση, ασημένιο μετάλλιο, Ορέστης Εμμανουηλίδης (Α.Σ.ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ), στην κατηγορία 14-15 ετών (50-55kg)

-3η θέση, χάλκινο μετάλλιο, Ιωάννης Σιμιακάκης (Α.Σ. ΔΥΝΑΜΗ ΒΥΡΩΝΑ), στην κατηγορία 14-15 ετών ( 65-70 kg)

Επίσης η Ελλάδα κατέκτησε το κύπελλο της 3ης θέσης στην συνολική βαθμολογία των χωρών , πίσω από την Λετονία και Ολλανδία όπου κατέλαβαν αντίστοιχα την 1η και 2η θέση.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο εκπρόσωπος του ASHIHARA karate της ΑΙΚΟ για την Ελλάδα , branch chief shihan Νίκος Μπίλας με τον sensei Ζήση Παπαγεωργίου ,την sensei Ιωάννα Αδαμοπούλου και τον Sempai Στυλιανό Ρουπακιά. 

Κατά την επιστροφή της η ελληνική αποστολή αποθεώθηκε όταν έγινε αντιληπτή , από τους Έλληνες που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Λετονίας ενώ και ο πιλότος τής Aegean airlines ενημέρωσε τους επιβάτες της πτήσης για την ύπαρξη της ομάδας του ASHIHARA Karate εντός των επιβατών , δίνοντας και τα δικά του συγχαρητήρια».