19/04/2024

Πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Διονύσης Ξένος

Πέμπτη θέση για τον Έλληνα Καρατέκα

Την 5η θέση στο 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε κατέκτησε ο Διονύσης Ξένος. Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο 26χρονος πρωταθλητής ηττήθηκε 5-4 από τον Ιάπωνα Σοϊτσίρο σ΄έναν συγκλονιστικό «μικρό» τελικό της κατηγορίας -67κ, στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Ντουμπάι.

Στην εκπληκτική πορεία του, που ολοκληρώθηκε με απολογισμό 5 νίκες και 2 ήττες, ο Ξενος ξεπέρασε τα εμπόδια του Μπάλτσιους (Λιθουανία) του Τσουνγκ (Χονγκ Κονγκ), του Μπρούνερ (Ελβετία), του Πακ (Ουκρανία) και του Ρίνοφ (Βουλγαρία), ενώ ηττήθηκε από τον Σοϊτσίρο και από τον Χρυσό Ολυμπιονίκη και Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης, Στίβεν Ντα Κόστα (Γαλλία).

Στις υπόλοιπες ελληνικές παρουσίες, το ομαδικό Κούμιτε γυναικών έφτασε έως τις 16 καλύτερες του κόσμου αποκλείοντας τη Βόρεια Μακεδονία και το Καζακστάν και στη συνέχεια ηττήθηκε από την Ισπανία. Στους άνδρες η ελληνική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο του Τουρκμενιστάν και αποκλείστηκε στον Β΄ γύρο από την Ουκρανία. Στα Κάτα η Τζωρτζίνα Ξένου προχώρησε έως τις «32», ενώ ο Λάμπρος Μαρκεσίνης συμμετείχε στον Α΄ γύρο.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές τους για την πολύ καλή παρουσία και τους δυνατούς αγώνες που έδωσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πολύ υψηλό και στις περισσότερες κατηγορίες οι αθλητές μας κατέκτησαν αρκετές νίκες. Η παρουσία της εθνικής ομάδας ολοκληρώθηκε με την 5η θέση του Διονύση Ξένου που συνιστά σημαντική επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ, Θεόδωρος Σιετής.

Η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα (22/11) στις 15:25.