02/05/2024

Οικογένεια Ξένου: Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς από τον ΠΣΑΤ

Μια ιδιαίτερη τιμητική διάκριση για την οικογένεια Ξένου.

Η «Γιορτή των Κορυφαίων» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα 21.12 και μεταδόθηκε ζωντανά στις  19:00, ΕΡΤ2.

Μεταξύ άλλων απονεμήθηκε Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς στην Οικογένεια Ξένου για την προσφορά της στον ελληνικό Αθλητισμό και την κοινωνία.

Τέσσερα αδέρφια και οι γονείς τους Μαρίζα Σουμπασάκη – εθνική προπονητρια – και Νεκτάριος Ξένος, με αγάπη για το καράτε και συνεχείς διακρίσεις σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά, Βαλκανικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ο Στέφανος Ξένος στέφθηκε μέσα στο 2023 Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ νωρίτερα το ίδιο έτος τα τρία αδέλφια, Διονύσης (Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης στα -67κ. KUMITE), Στέφανος (Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στα -60κ) και η Τζωρτζίνα κατέκτησαν τρία μετάλλια (δύο ασημένια και ένα χάλκινο) στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Κρακοβία. Μάλιστα, η Τζωρτζίνα έχει και μια ξεχωριστή ιστορία δύναμης, αφού έχει βγει νικήτρια από τη μάχη της με τον καρκίνο σε ηλικία 11 ετών ενώ η μικρότερη αδερφή Λυδία, είναι επίσης Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πολλές ακόμα διακρίσεις.