08/05/2024

Καράτε: Πρώτοι στον όμιλο τους Διονύσης και Στέφανος Ξένος

Η πορεία των Ελλήνων καρατέκα έως τώρα στην Αίγυπτο

Στον τελικό των -67 κιλών προκρίθηκε ο Διονύσης Ξένος στο τουρνουά του Καϊρου, ενώ ο Στέφανος Ξένος θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο τύπου της Ελληνικής ομοσπονδίας Καράτε.

«Ο Διονύσης Ξένος στον τελικό των -67κ, όπου θα αντιμετωπίσει το νούμερο ένα του κοσμου και χρυσο Ολυμπιονίκη Steven da Costa (Γαλλία). Για το χάλκινο μετάλλιο o Στέφανος Ξένος (-60κ).

Στο τουρνουά του Καϊρου, όπου συμμετέχουν οι 32 καλύτεροι της Παγκόσμιας κατάταξης, την αυλαία άνοιξε η Τζωρτζίνα Ξένου στα Κατα η οποία πέτυχε δύο διαδοχικές νίκες και στη συνέχεια ηττήθηκε απο την Γιαπωνέζα Οhno Hikaru νούμερο 1 στον κόσμο.

Ο Διονύσης και ο Στέφανος καταταχτήκαν πρώτοι στον όμιλο τους (μόνο οι πρωτοι κάθε ομίλου περνούν στα προημιτελικά). Ο Διονύσης κέρδισε 2-0 τον Ιορδανό Almasatfa ήρθε 0-0 με τον Αζέρο Frazaliyev και κέρδισε 8-0 τον Καζακστανο Baryrgali Στον προημιτελικό κέρδισε τον Ιάπωνα Kozaki 3-2 και στον ημιτελικό 1-0 τον Καζακστανο Amirali.

Ο Στέφανος κέρδισε τον Γερμανό Maas 5-0, τον Αιγύπτιο Aly 4-1 και τον Καζάκο Shymyrbekov 7-1. Στον προημιτελικό ηττήθηκε από τον Αιγύπτιο Gaber και θα αγωνιστεί στον τελικό ρεπασάζ την Κυριακή με τον Ιταλό Greco.

Η Μαρία Στόλη (-55κ) στην επανεμφάνιση μετά από εγχείρηση στο πόδι, κέρδισε στο πρώτο ματς, αλλά ηττήθηκε στην συνέχεια. Σήμερα αγωνίζονται οι Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ) και Κυριακή Κυδωνάκη(+68κ)».

Διαβάστε περισσότερα

Mike Tyson: «Η καλύτερη φάση της ζωής μου στην φυλακή»

Tommy «The Duke» Morrison: O «λευκός Tyson» και η πυγμαχική τραγωδία που συγκλόνισε τον πλανήτη

Butterbean: Ο θρυλικός πυγμάχος ζούσε στην κόψη του…ξυραφιού λόγω παχυσαρκίας