25/04/2024

Καράτε: Διεκδικεί μετάλλιο ο Διονύσης Ξένος

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του ο Διονύσης Ξένος.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε αναφορικά με την πορεία του Διονύση Ξένου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Ο Έλληνας καρατέκα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του:

«Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -67κ θα διεκδικήσει ο Διονύσης Ξένος στο 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών Γυναικών που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Ο 26χρονος πρωταθλητής νίκησε στον ημιτελικό των ρεπεσάζ το Βούλγαρο Βασίλ Ρίβοφ κι έτσι το πρωί του Σαββάτου (10:30 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα, Νακάνο Σοϊτσίρο. Στην εντυπωσιακή πορεία του προς το «μικρό» τελικό, ο Ξένος ξεπέρασε τρεις αντιπάλους για να προκριθεί στους «8», όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιονίκη και κάτοχο του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Στίβεν Ντα Κόστα (Γαλλία) από τον οποίο ηττήθηκε 4-2 στα σημεία.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Μαρία Στόλη (-55κ) νίκησε τις Εφρόνι (Ισραήλ), Γκεοργκίεβα (Βόρεια Μακεδονία) και ηττήθηκε από τη Ραχίμοβα (Ουζμπεκιστάν). Στον πρώτο τους αγώνα αποκλείστηκαν ο Στέφανος Ξένος (-60κ) από το Ρώσο Ογκανισιάν, η Χριστίνα Νίκα (-61κ) από την Περουβιανή Γκράντε και ο Βασίλης Βρούτσης (-75κ) από τον Κολομβιανό Τριβίνο.

Η διοργάνωση συνεχίζονται σήμερα με τη συμμετοχή του Λάμπρου Μαρκεσίνη και της Τζωρτζίνας Ξένου στα Κάτα ανδρών και γυναικών, καθώς και τις αναμετρήσεις του ομαδικού στο Κούμιτε«.