02/05/2024

Καράτε: Διακρίσεις για τους Έλληνες στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Καλές εμφανίσεις από τους Έλληνες Καρατέκα

Ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό πρωτάθλημα στην Λουμπλιάνα της Σλοβενιας οπου επετεύχθησαν οι εξής διακρισεις:

«Δυο χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια είναι ο απολογισμός των ατομικών μεταλλίων απο το Βαλκανικο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Λουμπλιανα της Σλοβενίας.

Οι αθλητες μας αγωνιστηκαν παλικαρίσια σε πολυ δυνατες κατηγορίες και κατάφεραν να φέρουν πολυ σημαντικές νικες για την χώρα μας. 

Συγκεκριμένα η αθλήτρια μας Ελενα Ζερβου στο αγώνισμα των κατα στους τρεις πρώτους γύρους τερμάτισε πρώτη και στον τελικο κατέκτησε το μεταλλιο.

Στην συνεχεια η Χριστινα Παππα έχασε στον δευτερο αγωνα πολυ οριακά με 3-2 στην κρίση ενώ στα ρεπασαζ υπερίσχυσε εύκολα έναντι των αντιπάλων της κατακτωντας το μεταλλιο.

Ακόλουθησε η Λύδια Ξένου η οποία υπερισχύσε στον 3ο αγώνα έναντι της Τουρκάλας παγκόσμιας πρωταθλήτριας κ νούμερο 1 της κατηγοριας της περνώντας σχετικά εύκολα τους υπόλοιπους δυο γύρους και φτανοντας στο χρυσο.

Χρυσο στα Βαλκάνια κατέκτησε για δευτερη συνεχόμενη φορά κ η Παυλιτινα Μαρια η οποία παίζοντας καταπληκτικούς αγωνες απέδειξε για μια ακομα φορά την υψηλή τεχνική της κατάρτιση.

Τελος ο Περγαντης Εκτορας κερδίζοντας τον Παγκοσμιο πρωταθλητή στον τρίτο γύρο έχασε για ένα μικρο λάθος ακριβως στο τελος του χρόνου δηλαδή στο 0 την ευκαιρία να πάει τελικό κατακτωντας το χαλκινο μεταλλιο.

Πέμπτη θεση στα κατα εφήβων έφερε ο πρωταθλητής μας Αλεξ Λιασκ ο οποίος με καταπληκτικές εμφανισεις: 2ος με ισοβαθμια στον πρώτο γυρο, 1ος στον δευτερο γύρο, 3ος στον τρίτο γύρο έφτασε στον τελικό ρεπασαζ όπου έχασε το μεταλλιο στος λεπτομέρειες απο τον Τούρκο αντίπαλο του.

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και στους αθλητες μας Πουλιαση Ανάσταση ο οποίος κατεκτησε την 9η θεση και στην Κονδύλη Ιωάννα.

Στα ομαδικά στα οποία συμμετείχαν οι αθλητές μας κατακτήσαμε τα εξής μετάλλια:
Μεταλλιο χαλκινο στο ομαδικό κουμιτε νέων γυναικών με τις αθλητριες μας: Παυλιτινα Μαρια, Παππα Χριστινα, Ξενου Λύδια και την αθλήτρια της εθνικής μας Μαριάντα Ζαματζα.

Μεταλλιο χαλκινο στο κουμιτε νέων ανδρών στο οποίο μαζι με τους υπόλοιπους αθλητες της εθνικής μας συμμετείχε και ο αθλητης μας Περγαντης Έκτορας

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες αθλητες ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τους προπονητες αλλα και τους Έλληνες διαιτητές που συμμετείχαν στην αποστολη & έφεραν την χωρα μας στη 7η θεση στα Βαλκάνια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα 2 μοναδικά Χρυσά μετάλλια της Ελληνικής αποστολής κατέκτησαν αθλήτριες του συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε τον προπονητη της ομαδας μας Διονυση Ξένο που συνόδεψε τους αθλητες μας για την άψογη καθοδηγηση του».