29/04/2024

Αποτελέσματα Παράκτιον Μεσογειακών Αγώνων στο ΚΑΤΑ

Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στην Κρήτη.

Η ανάρτηση της Μαρίζας Σουμπασάκη για τις επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στους αγώνες της Κρήτης: «Ολοκληρώθηκαν οι Παράκτιοι Μεσσογειακοι αγωνες για το αγώνισμα των Κατα, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής επιτροπής, και οι οποίοι γίνονται κάθε 4 χρόνια.

Οι αθλητες που πλαισίωσαν την ελληνικη ομαδα είναι για τους άνδρες οι: Μαρκεσινης Λάμπρος και Κουμασης Χάρης και για τις γυναίκες η Τζωρτζινα Ξενου και η Αθήνα Τσιακμακη.

Ο συντελεστής δυσκολίας για το αγώνισμα του Κατα πάνω στην άμμο. είναι σαφώς ανώτερος απ’ οτι στο ταταμι, μιας και ένα απο τα κυρια χαρακτηριστικά του αγωνίσματος είναι οι γρήγορες μετακινήσεις και η ισορροπία, στοιχεία που είναι αδύνατο να επιτευχθούν πάνω στην άμμο χωρις εξειδικευμένη προπόνηση και με τον ηλιο να μην ειναι σύμμαχος μας όσον αφορα την σωστή εστίαση της προσοχής και την συγκέντρωση που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση του Κατα.

Παρ’ ολ αυτά η ομάδα μας πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατες και δυνατες εκτελέσεις με τους Λάμπρος Μαρκεσινη και Χάρη Κουμαση να φτανουν στην 13η θεση και 17η θεση αντίστοιχα και τις γυναίκες να κατακτούν: Αθήνα Τσιακμακη την 7η θεση και η Τζωρτζίνα Ξενου το Χαλκινο μεταλλιο το οποίο είναι και ένα σπο τα 2 μεταλλια που έχουν έρθει μέχρι τώρα για την χώρα μας απ’ όλα τα αθλήματα που συμμετέχουν στα Beach games. Την απονομή της Τζωρτζίνας εκανε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής κύριος Σπύρος Καπραλος ενώ την πρώτη μέρα παραβρέθηκε στην διοργάνωση και ο Υφυπουργός αθλητισμού κύριος Ιωάννης Βρουτσης.
Η Ελλάδα ολοκληρωσε την παρουσια της στο αγώνισμα των κατα τερματίζοντας στην 4η θεση απο τις 26 χώρες που συμμετείχαν.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας! Ένα μεγάλο Ευχαριστω απ’ ολους μας στην Ολυμπιακή Επιτροπη για την βοηθεια και την στήριξη καθως και την Οργανωτική επιτροπη». 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρίζα Σουμπασάκη (@mariza_soumbasaki)