25/07/2024

Ο Γ. Βρούτσης υποδέχθηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης

Η αποστολή αφίχθη το βράδυ της Δευτέρας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής.

Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι της ΕΛΟΚ υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές Ευρώπης της εθνικής ομάδας Καράτε. Η αποστολή αφίχθη το βράδυ της Δευτέρας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής . Οι αρχές του αερολιμένα είχαν μεριμνήσει για την ύπαρξη ειδικής αίθουσας στην οποία οι αθλητές έφτασαν κρατώντας το κύπελλο του ομαδικού KUMITE, με «μπροστάρηδες» τους δύο «χρυσούς» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζαντάρ, Στέφανο Ξένο και Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη.

Πρώτος που υποδέχτηκε τους αθλητές και της αθλήτριες ήταν ο Γ. Βρούτσης, συγχαίροντας κάθε έναν ξεχωριστά. Τη Μαρία Στόλη και τον Γιώργο Μπαλιώτη που κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια, τους Βαγγέλη Σερεμετάκη, Νίκο Δρίβα, Θάνο Νικόπουλο, Σέργιο Καρβούνη που μαζί με τους Ξένο, Μαστρογιάννη κατέκτησαν το ασημένιο στο ομαδικό ανδρών, τις Κ. Χρυσοπούλου, Κ. Πέππα, Στ.Τζίλια που πήραν την 5η θέση στο ομαδικό Kumite γυναικών, τη Τζωρτζίνα Ξένου, 5η στο ατομικό Κάτα, τον Λάμπρο Μαρκεσίνη που συμμετείχε στο Κάτα Ανδρών, τους προπονητές Σπ. Μαργαριτόπουλο, Γ. Τζάνο, Μ. Σουμπασάκη και τον αρχηγό αποστολής Βασίλη Τσιακμάκη.

Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ, Θεόδωρος Σιετής και σύσσωμο το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Δηλώσεις:

Ιωάννης Βρούτσης (αν. Υπουργός Αθλητισμού):

«Σε επίπεδο Ευρώπης και Κόσμου η Ελλάδα μεγαλώνει, ο αθλητισμός της γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Με τιμή και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες που μας έκαναν υπερήφανους, ανεβάζοντας το καράτε και τον ελληνικό αθλητισμό στην κορυφή του Ολύμπου. Μεγάλη υπερηφάνεια για την επιτυχία των παιδιών, που δείχνει πραγματικά ότι ο ελληνικός αθλητισμός μεγαλουργεί σε κάθε επίπεδο. Το βλέπετε σε όλα τα αθλήματα. Σήμερα είναι η μέρα του καράτε, με χρυσά, ασημένια, χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει τις ικανότητες για υψηλές επιδόσεις που έχουν τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους και δείχνουν τις αξίες του ελληνικού αθλητισμού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στον Κωνστανίνο (Μαστρογιάννη), τον Στέφανο (Ξένο) και την οικογένειά του που εδώ και πολλά χρόνια έχει σπουδαίες διακρίσεις. Πολλά πολλά συγχαρητήρια, μπράβο παλικάρια μου! Κάνετε υπερήφανη την Ελλάδα και μας συγκινείτε».

Στέφανος Ξένος (πρωταθλητής Ευρώπης -60κ Kumite)

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η δυσκολία και δεν ξέρω αν μπορούν να το καταλάβουν όλοι όσοι βρίσκονται έξω από αυτή τη διαδικασία. Γιατί αυτή τη στιγμή ο κόσμος βλέπει διακρίσεις, βλέπει μετάλλια από την εθνική Ελλάδα, αλλά είναι τρομακτικά δύσκολος ο υπόλοιπος δρόμος που μας οδήγησε εδώ και που δεν φαίνεται. Οι θυσίες, η προπόνηση, η προετοιμασία, όλος ο πόνος των αθλητών είναι πάρα πολύ μεγάλος κι αυτό είναι που το κάνει σπουδαίο. Η δυσκολία του!

Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (πρωταθλητής Ευρώπης -84κ Kumite)

Πήγαμε στην Κροατία με μία πολύ νέα ομάδα, καταφέραμε να φέρουμε πέντε μετάλλια και πάλι να μην είμαστε ικανοποιημένοι! Γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Δεν έχει ταβάνι αυτή  Δυστυχώς όμως το καράτε δεν είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και γι΄αυτό δεν δεχόμαστε και την ανάλογη στήριξη. Είναι κρίμα γιατί εάν το καράτε είχε παραμείνει στο πρόγραμμα των Αγώνων, σε λίγους μήνες στο Παρίσι θα είχαμε σίγουρα μετάλλιο».

* Το ΔΣ της ΕΛΟΚ ευχαριστεί τις αρχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και ιδιαίτερα τον κ. Θεμιστοκλή Σιδέρη και τις κ.κ. Βαλεντίνα Αγγελή, Κατερίνα Γρίβα, Έλενα Χατζηδήμα και Λυδία Χουζούρη για την βοήθειά τους στην τελετή υποδοχής της αποστολής.